Országútis hírek külföldről: Alexander Kristoff zsinórban negyedszer nyerte meg a frankfurti egynapost, Louis Meintjes érkezett elsőként Izraelbe, utolsóként az EF Education First-Drapac csapata hirdetett keretet a Giróra

E-mail  Nyomtatás
2018. május 02. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Alexander Kristoff megvédte címét az Eschborn-Frankfurt egynaposán

 

Diavetítéshez kattints a képre


A német Eschborn-Frankfurt egynaposával folytatódott a 2018-as WorldTour sorozat. A 212 és fél kilométeres körpályás penzum nem kevesebb, mint tíz kisebb emelkedőt tartogatott ennek ellenére a szokásoknak megfelelően a sprintereknek kedvezett. A rajtot követően Aleksejs Saramotins (Bora-hansgrohe), Floris Gerts (Roompot-Nederlandse Loterij), Daniel Teklehaimanot (Cofidis), Antoine Warnier (WB Veranclassic Aqua Protect), Aaron Gate (Aqua Blue Sport), Yukiya Arashiro (Bahrain-Merida) és David Tanner (Veranda's Willems-Crelan) került elmenésbe. Mintegy nyolcvan kilométerre a céltól a főmezőny fél percre közelítette a szökést, ekkor Michael Gogl (Trek-Segafredo), Gregor Muhlberger (Bora-hansgrohe) és Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal) ugrott fel arra, míg Teklehaimanot visszamaradt az üldözőkhöz. Nem sokkal később a frissebb erővel bíró hármas tovább is ment ellenben a Bahrain-Merida csapata ekkor már komoly tempókülönbséggel üldözte az elől tekerőket. Miután utolérték őket újabb próbálkozók indultak és ez így ment egészen addig, míg a sprinterek vonatai össze nem álltak. A mezőnyhajrát végül Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) nyerte, aki ezzel zsinórban már negyedszer győzött a német egynaposon. A második Michael Matthews (Team Sunweb), míg a harmadik Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) lett.


„Nagyon szerencsés voltam a végén, hisz előttem Gaviria rossz felé kanyarodott, így egy kissé lemaradtam, de még éppen elég időm volt arra, hogy visszazárkózzak – mondta a célba érkezést követően Kristoff. – Boldog vagyok, talán az eddigi győzelmeim közül most éreztem magam a leggyengébbnek, egy ponton a második körben le is szakadtam, de volt még időm regenerálódni, így zsinórban negyedszer is sikerült megnyernem ezt a versenyt.”
 

Giro rövidhírek: Louis Meintjes érkezett meg elsőként Izraelbe, Lotto-FixAll néven versenyez a belga Lotto csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


A dél-afrikai Louis Meintjes volt az első, aki megérkezett az idei Giro d’Italia rajtjának helyszínére Jeruzsálembe. A Dimension Data versenyzőjének gépe már április 30-án, hétfő reggel landolt a közel-keleti országban. A WorldTour mezőny egyik leggyengébb csapatának vezetője Douglas Ryder – aki a minap elnézést kért a rajongóktól a sor idei gyenge szereplése miatt – bízik benne, hogy versenyzője harcban lehet az összetett első tíz helyének valamelyikéért. A mezőny minden tagjának a helyszínen kell lennie május 2-án reggelre, hisz ekkor esnek át a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség Doppingellenes Alapítványának kötelező vizsgálatain. A jeruzsálemi 9,7 kilométeres egyenkénti időfutamra pénteken kerül sor.


A belga Lotto-Soudal sora Lotto-FixAll néven versenyez az idei Olasz Körversenyen, mely egyben azt is eredményezi, hogy a többnyire piros mezük szürkés-kékesre vált. A 2016-os és a 2017-es Párizs-Nizzát követően ez a harmadik alkalom, hogy ezen a néven indul el egy viadalon a csapat. Az ok egyszerű a Soudal szeretné az olasz piacon is erősíteni az elsősorban tömítőanyagokra specializálódott FixAll termékeit.


Utolsóként az EF Education First-Drapac sora hirdetett keretet az Olasz Körversenyre

 

Diavetítéshez kattints a képre


Utolsóként az amerikai EF Education First-Drapac csapata hirdette ki a Giro d’Italiára utazó nyolc fős sorát. A kapitányi posztot a kanadai Michael Woods kapta meg, míg a sprintekben az olasz Sacha Modolo lesz a kiemelt ember.


„A legfőbb célunk az idei Girón legalább egy szakaszgyőzelem megszerzése lesz – így Michael Woods a keret bejelentését követően. – Továbbra sincsen még győzelmem WorldTour versenyen, most viszont huszonegyszer próbálkozhatok meg azzal, hogy nyerjek.”


A sort az egykoron tapasztalt háromhetes menő Juan Manuel Garate sportigazgató vezeti, akinek legfőbb segítője az olasz Fabrizio Guidi lesz.


„Pályafutásom során huszonhat nagy körversenyen szerepeltem – így Garate a csapat weblapján. – Ahhoz, hogy jó eredményeket érhess el, ismerned kell a tested minden egyes mozdulatát. Tudnod kell, hogy mikor állsz készen egy támadásra, de azt is, hogy mikor kell nyugodtan ülnöd a mezőnyben. A huszonegy szakasz, huszonegy különböző versenyt tartogat. Ahhoz, hogy sikeresek lehessünk, egyszerre kell egyszerűnek és bonyolultnak is lennünk.”


AZ EF Education First-Drapac Giro sora: Nate Brown (amerikai), Hugh Carthy (brit), Mitch Docker (ausztrál), Joe Dombrowski (amerikai), Sacha Modolo (olasz), Tom Scully (új-zélandi), Mike Woods (kanadai) és Tom Van Asbroeck (belga)
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések