Országútis hírek külföldről: Alejandro Valverdét ismét az Operation Puerto ügyről kérdezték, bajba kerülhet a Burgos-BH csapata, Vincenzo Nibali egyelőre nem döntött a jövő évi versenyprogramjáról

E-mail  Nyomtatás
2018. november 06. kedd
  |   Szerző: m.norbi

Alejandro Valverde: sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az újdonsült világbajnokot Alejando Valverdét a Saitama kritérium során faggatták az újságírók. A kérdéshalomban persze felütötte a fejét az Operation Puerto ügy is, amit aztán Spanyolországba hazatérve az AS is elővett.


„Sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet, így nincs mit megbánnom, nincs mit sajnálnom – mondta a Movistar kiválósága a lap hasábjain. – Valakit szankcionálni kellett, és én voltam az egyik bűnbak. Letöltöttem a büntetésem, az egyetlen dolog, ami akkor foglalkoztatott, hogy vajon túl tudom-e tenni magam a történteken, és újra teljes erővel bele tudom-e vetni magam a kerékpározásba. Az meg, hogy mit gondolnak rólam mások, valahogy sohasem érdekelt. Örülök, hogy a karrierem a büntetés leteltét követően bontakozott ki, így megmutathattam, hogy igenis erős versenyző vagyok.”


A harmincnyolc esztendő Alejandro Valverde az innsbrucki világbajnokság megnyerésével megkoronázta pályafutását, amely a 2017-es Touron történ bukását, és lábtörését követően, rövid időre még veszélybe is került. Valverde imád versenyezni, és ameddig ilyen szinten képes is rá, addig esze ágában sem lesz visszavonulni.
 

Bajba kerülhet a Burgos-BH csapata Ibai Salas Biológiai Útlevele miatt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Tizenöt és negyvenöt nap közötti felfüggesztésre számíthat a spanyol pro-kontinentális Burgos-BH csapata miután Ibai Salas Biológiai Útlevelében olyannyira komoly anomáliák merültek fel, hogy vélhetően négy éves eltiltásra számíthat. A problémát tetőzi, hogy egy éven belül már harmadjára sértették meg a doppingszabályzatot – 2017 decemberében David Belda bukott meg EPO-val, majd a nyáron Igor Merino növekedési hormonnal. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az eltiltás épp egy olyan időszakban jöhet, amikor egyébként sem versenyeznének.


Vincenzo Nibali egyelőre nem döntött a jövő évi versenyprogramjáról

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az olasz szövetségi kapitány Davide Cassani szerint Vincenzo Nibali lesz az a versenyző, aki a legnagyobb eséllyel száll harcba a 2019-es Giro d’Italia megnyeréséért. Bár hivatalosan még nem erősítették meg Nibali rajthoz állását, de Mauro Vegni versenyigazgató is úgy nyilatkozott, hogy egyelőre a Bahrain-Merida kerékpárosa az egyetlen, akinek biztos a részvételében. A minap maga az érintett is megszólalt az ügyben.


„Mindössze tíz órát töltöttem Európában miután hazaérkeztünk Zanzibárról és már repültem is tovább Japánba – így Nibali. – Egyelőre nem volt még időm tüzetesebben megnézni a jövő évi Giro útvonalát. Láttam a szintrajzokat, de ennyi. Szerették volna, ha részt veszek a prezentáción, de nagyon régen tudott már együtt lenni a család, így most inkább őket helyeztem előtérbe. Nem lesz egy könnyű verseny, több szakasz is érinti Toszkánát, amely környék fontos számomra. A csapattal még nem döntöttünk, nem állítottuk össze a versenyprogramom, lehet, hogy a Girót helyezzük a középpontba, de az is lehet, hogy a Tourt, sőt az sem kizárt, hogy mindkettőn rajthoz állok.”


Rövidhírek: megjelent a tizenkét sebességes SRAM Red eTap váltószett, a regnáló ausztrál bajnok újabb két évre írt alá a Mitchelton-Scott csapatához

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Saitama kritérium során Nils Politt Canyon kerékpárján kapta lencsevégre a híres japán fotós Kei Tsuji a SRAM tizenkét sebességes vezeték nélküli Red eTap váltószettjét, ami azt sugallja, hogy hamarosan széles körben is megjelenhet ez a megoldás.


2018 januárjában kisebb meglepetésre a fiatal Alex Edmondson szerezte meg az ausztrál országúti bajnoki címet. Edmondson, aki a riói olimpián még pályaversenyzőként szerzett ezüstérmet, kiváló szezont futott, ám kontraktusának meghosszabbítása ez idáig váratott. A Mitchelton-Scott sora most további két évre, 2020 végéig írt alá a kerekessel.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések