Országútis hírek külföldről: Alejandro Valverde szinte minden elért pályafutása során, a 2020-as tokiói olimpián még versenyezne, az UCI reformterveiről, Danny Van Poppel nyerte a Binche-i egynapost

E-mail  Nyomtatás
2018. október 03. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Alejandro Valverde: most már boldogan vonulhatok vissza

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egy nappal a világbajnoki cím megnyerését követően Alejandro Valverde már a Telefonica telefontársaság vendégeként érkezett Madridba, ahol számos újságíró és rajongó várta a repülőtéren. A harmincnyolc esztendős kiválóság, aki Ausztriában már a hetedik világbajnoki érmét szerezte a Movistar anyavállalatánál tett látogatást, majd a spanyol oktatási, kulturális és sportminiszterrel találkozott. Természetesen a média gyűrűjében jó néhány kérdésre is válaszolt.


„Most már boldogan vonulhatok vissza, természetesen ez meg sem fordult még a fejemben, a 2020-as tokiói olimpián még szeretnék rajthoz állni – mondta Valverde. – Szinte mindent elértem ebben a sportágban, amit a pályafutásom kezdetén kitűztem magam elé. Minden további eredmény ajándék lesz számomra, és a rajongóim számára is.”
 

Az Aqua Blue kénytelen lehívni a bankgaranciát, a One Pro tulajdonosa nem indítja el női csapatát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mint arról korábban már beszámoltunk szeptember elején a Veranda’s Willems-Crelan sorával való egyesülés kútba esését követően az ír pro-kontinentális Aqua Blue Sport csapata bejelentette, hogy a Brit Körversenyt követően lehúzza a rolót, ám a két éve alakított sor már a szigetországi versenyt sem érte meg, azonnali hatállyal befejezte. A csapat valamennyi kerékpárosa szabadon igazolható, ellenben továbbra is kérdéses, hogy megkapják-e elmaradt fizetéseiket?


Az Aqua Blue Sport hatalmas lendülettel indult, 2017-ben meghívót kaptak a Vuelta a Espanára, de az idei szezonban nem túl sok kiemelt verseny jutott nekik. Az sem könnyítette meg a dolgukat, hogy folyamatosan problémáik voltak a 3T egytányéros kerékpárjaival. Rick Delaney tulajdonos egy webshop segítségével próbálta életben tartani a csapatot, ami hosszú távon kivitelezhetetlen volt.


Ami egy kicsit negatív fényben állítja be a történteket, az talán az, hogy maguk a versenyzők is a közösségi médián keresztül értesültek a dolgokról. A kerekesek továbbra sem kapták meg fizetéseiket, így lehívásra kerül a bankgarancia, ami az éves bérszámfejtés huszonöt százaléka. A vezetés ebből próbálja meg rendezni az év utolsó négy hónapjának béreit.


A szintén nagy lendülettel indult One Pro csapata sem járt jobban, a 2015-ben az egykori krikett sztár Matt Prior által alapított sor egy évet eltöltött a pro-kontinentális vonalban, s habár kontinentális szinten tudta folytatni, 2018 végén megszűnik. A tulaj szeretett volna egy női sort tető alá hozni, de a csekély szponzori érdeklősé miatt ez sem fog megvalósulni.


Röviden a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség reformterveiről

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az innsbrucki világbajnokságon a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség döntéshozói sem tétlenkedtek, számos kulcsfontosságú előterjesztés került megszavazásra. A legfontosabb reformtervekről röviden:


2020-tól visszatérhet a világkupa, amely a WorldTour-sorozat mellett tizenöt egynapos versenyből állna, benne az öt nagy monumentummal. A sorozat névadószponzort keres.


Lekerült a napirendről a WorldTour sorok számának csökkentése, viszont a minimális versenyzői létszámot a csapatok nyomásának hatására 23-ról 27-re emelik.
A WorldTour sorok licencei három évre szólnak majd, azzal a kitétellel, hogy a gyengén teljesítőket vissza lehet sorolni pro-kontinentális szintre.


A két legjobb másodosztályú csapat automatikusan jogosult – de nem köteles – indulni a háromhetes körversenyeken. Ezzel a felére csökkentik a szabadkártyás helyek számát, gyakorlatilag ez a két csapat az elmúlt évek tekintetében a Cofidis és a Wanty-Groupe Gobert.


2020-tól bevezetnék a női minimálbért, létrehoznának egy tizenöt fős női WorldTour osztályt és tiltólistára helyeznék a tramadolt.


Danny Van Poppel nyerte a Binche-Chimay-Binche egynaposát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Binche környékén 197 kilométer várt a kerekesekre a Belga Kupa záró futamán a Binche-Chimay-Binche 1.1-es besorolású egynaposán, ahol a luxemburgi Differdange-Losch csapatának színeiben Rózsa Balázs is rajthoz állt. A szakadó esőben hatalmas volt a szelekció, számos kisebb csoport alakult, végül egy tökéletes egyéni megmozdulás végén a holland Danny Van Poppel (LottoNL-Jumbo) egyedül ért haza, megnyerve így a versenyt a belga Yves Lampaert (Quick-Step Floors) és szintén belga Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) előtt. A Belga Kupában Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) diadalmaskodott, sajnos Rózsa Balázs nem ért célba.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.10.04. 20:37
"viszont a minimális versenyzői létszámot a csapatok nyomásának hatására 23-ról 27-re emelik."

El nem tudok képzelni olyan csapatot, aki azért lobbizna, hogy több éhes szájat kelljen etetnie. Már csak azért sem, mert a nagy körversenyeken és több kisebb egynaposokon is csökkentették a csapatok keretszámát, így jelenleg is egy csomó olyan bringás van, aki hiába rendelkezik WT szerződéssel, gyakorlatilag színtelen-szagtalan, soha nem látjuk őket, mert a klubbon belüli nagy nevek mellett esélyük sincs rá, hogy a híresebb viadalokra nevezést érjenek el.
A kötelező létszámbővítést a Gianni Bugno által elnökölt profi kerékpárosok szakszervezete javasolta, valószínűleg ez veszhetett el a fordításban.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések