Országútis hírek külföldről: a Veranda’s Willems csapata is ott lesz a Brabantse Pijl egynaposán, Taylor Phinney a Roubaix-n elért top 10-es helyezéséről mesélt, kihirdette Giróra készülő bő keretét az Israel Cycling Academy sora

E-mail  Nyomtatás
2018. április 10. kedd
  |   Szerző: m.norbi

A Veranda’s Willems-Crelan csapata is ott lesz a Brabantse Pijl egynaposán, Franciaországban vizsgálják Michael Goolaerts halálának körülményeit

 

Diavetítéshez kattints a képre


A belga pro-kontinentális Veranda’s Willems-Crelan vezetősége úgy határozott, hogy rajthoz állnak a Brabantse Pijl klasszikusán ezzel adózva elhunyt versenyzőjük Michael Goolearts emléke előtt. A csapat stábja Goolearts családjával is egyeztetett, akik szintén a versenyzés mellett foglaltak állást, hisz fiúk is ezt szerette volna.


Eközben Franciaországban vizsgálat indult a fiatal kerékpáros ügyében. A nyomozás azt szeretné megállapítani, hogy mi okozta a versenyző halálát.


Csapattársa Wout van Aert is megnyílt, akivel ugyanazon a környéken nőttek fel, így nagyon jól ismerték egymást. Van Aert úgy véli, hogy az eredményei semmit sem érnek, hisz elvesztette egy barátját. A csapatának most azzal a tudattal kell versenyeznie, hogy életben tartsák Goolaerts emlékét.
 

Végre valahára kijött a lépés Taylor Phinney számára a Roubaix-n

 

Diavetítéshez kattints a képre


Minden évben hatalmas elvárásokkal áll rajthoz a Párizs-Roubaix-n az amerikai Taylor Phinney, aki korábban kétszer nyerte meg az U23-as Észak-poklát. Végre valahára kijött számára a lépés, a nyolcadik helyen zárta a viadalt.


„Minden évben visszatérek, és végre valahára sikerült bekerülnöm a legjobb tíz közzé – mondta az EF Education First-Drapac versenyzője még a vasárnapi viadalt követően. – Persze az lett volna az igazi, ha Sep Vanmarcke győz és úgy végzek az első tíz között. Igazából csak a verseny után esett le, hogy milyen jól is teljesítettem. Az utolsó kilométerekhez közelítve már nem minden esetben érdekel a helyezés, csak túl akarsz lenni ezen az egészen. Nagyon el sem fáradtam, sokkal embert próbálóbb volt számomra az idei Gent-Wevelgem, bár amikor az utolsó nehéz rázatón előrejöttem már inkább csak lassítottam a csoportom, mint segítettem. Büszke vagyok arra, hogy George Hincapie 2008-as kilencedik helyét követően az Egyesült Államok legjobb eredményét értem el.”


Kihirdette a Giro d’Italiára készülő bő keretét az Israel Cycling Academy csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alig egy hónappal az idei Olasz Körverseny rajtja előtt a szabadkártyás Israel Cycling Academy csapata megnevezte azt a három versenyzőjét, aki biztosan ott lesz az év első nagy körversenyén valamint a bő keretet is nyilvánosságra hozta. Ennek értelmében a belga Ben Hermans, a spanyol Ruben Plaza és a regnáló lett bajnok Krists Neilands már biztosan rajthoz állhat az Izraelből rajtoló Girón. A maradék öt helyre Edwin Avila, Guillaume Boivin, Zak Dempster, Nathan Earle, Roy Goldstein, Sondre Holst Enger, August Jensen, Guy Niv, Guy Sagiv, Kristian Sbaragli, Daniel Turek és Dennis van Winden pályázik.


„Nagyon nehéz lesz meghoznunk a végső döntést, ami sajnos néhány versenyzőnk számára csalódás lesz – nyilatkozta Sylvan Adams a csapat tulajdonosa. – Ben és Ruben a tapasztalatuk miatt kihagyhatatlanok a sorból, míg Krists az idényben nyújtott lenyűgöző teljesítménye miatt már most bebiztosította helyét a Giro csapatban.”


Alexey Vermeulen nyerte a Marokkói Körverseny legnehezebb szakaszát, az Epronex-Bike Hungary sora tisztes helyt állt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Marakech és Ouarzazate között egy közel kétszáz kilométeres penzum várta a Marokkói Körverseny résztvevőit. A viadal negyedik etapján helyenként kétezer méter felé mentek a kerekesek, majd a sivatagi oázisban Ouarzazate városkájában értek célba. A nap eleji szökésből Pályi Csaba is kivette a részét, az emelkedők azonban teljesen szétrázták a mezőnyt a végén egyesével értek célba a kerekesek. A szakaszt a tavaly még a WorldTourban versenyző amerikai Alexey Vermeulen (Interpro-Stradalli) nyerte, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést. A második a német Nikodemus Holler (BikeAid), míg a harmadik az azeri Kirill Pozdnyakov (Synergy Baku) lett. Ábrók Norbert közel tizennégy perces hátránnyal a 45. helyen zárta a napot, a többiek kissé hátrább érkeztek, Solymosi Márton sajnos egészségügyi problémák miatt a verseny feladása mellett döntött.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések