Országútis hírek külföldről: a Tour de Hongrie címvédője nyerte az Azeri Kör első szakaszát, Pelikán 25., a Giro árnyékában közeleg a Kaliforniai Körverseny

E-mail  Nyomtatás
2017. május 04. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Mihkel Raim nyerte az Azerbajdzsáni Körverseny első szakaszát, Pelikán János 25.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Baku és Sumgayit között egy 148,6 kilométeres etappal kezdődött a hatodik Azerbajdzsáni Körverseny. A 2.1-es besorolású szakaszversenyen az osztrák Amplatz-BMC csapat színeiben Pelikán János is rajthoz állt. A viszonylag sík penzum egyértelműen a sprintereknek kedvezett. A napot egy öt fős elmenés uralta, akik mindössze két és fél percre tudtak eltávolodni a főmezőnytől, ennek eredményeképpen a célhoz közeledve utol is érték őket. Jöhetett a mezőnyhajrá, amit a Tour de Hongrie címvédője a regnáló észt bajnok Mihkel Raim (Israel Cycling Academy) nyert meg Emils Leipnis (Rietumu-Banka Riga) és Pierpaolo De Negri (Nippo-Vini Fantini) előtt. A verseny egyetlen magyar résztvevője Pelikán János (Amplatz-BMC) a győztessel azonos idővel a huszonötödik helyen érkezett.


„Természetesen nagyon boldog vagyok a győzelmem révén – nyilatkozta a befutót követően Raim. – Előzetesen a harmadik szakaszt néztem ki magamnak, ami sokkal inkább fekszik nekem, így kissé meglepett az, hogy már az első napon sprintelhettem. Megpróbálom a lehető legtovább megőrizni az összetett vezetőjének járó trikót, de tisztában vagyok vele, hogy rengeteg kiváló hegyimenő van a mezőnyben, így nem én vagyok a verseny esélyese.”
 

A Giro mellett a Kaliforniai Körverseny is közeleg

 

Diavetítéshez kattints a képre


A századik, jubileumi Giro d’Italia mellett a World Tour versenynaptárba újonnan bekerülő Kaliforniai Körverseny is kiemelt figyelmet kap, a hölgyek versenyére május 11. és 14., míg az urak viadalára május 14. és 21. között kerül sor. A férfiaknál tizenegy World Tour csapat mellett három pro-kontinentális és két kontinentális sor kapott meghívást. Az amerikai másodosztályú UnitedHealthcare sora kihasználva a lehetőséget a cég gyermekalapítványának reklámozására használja a viadalt.


„A UnitedHealthcare vállalata és ezzel együtt a kerékpáros csapat is kiemelt figyelmet fordít a különböző társadalmi szervezetek, elsősorban alapítványok támogatására – mondta Thierry Attias elnök. – Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan kiemelt jelentőséggel bíró eseményen, mint amilyen a Kaliforniai Körverseny, egyedi mezünkkel képviselhetjük partnerünk gyermekeket segítő alapítványát.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések