Országútis hírek külföldről: a Deceuninck-Quick-Step nem lassít, a Le Samyn egynaposát is megnyerték, tovább gyűrűzik az Operation Aderlass ügy, a La Gazetta gyűjtést szervezne egy olasz WorldTour csapat létrehozásáért

E-mail  Nyomtatás
2019. március 06. szerda
  |   Szerző: m.norbi

A Deceuninc-Quick-Step nem lassít, Florian Sénéchal révén a harmadik belga egynapost is megnyerték

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Omloop Het Nieuwsblad és a Kuurne-Brussels-Kuurne egynaposait követően a Le Samyn viadalával folytatódott a belga klasszikusok sora. Quaregnon és Dour között 200 kilométer várt a mezőnyre, a célvárosban négy kört is teljesítve. Szeles, esős időjárási körülmények között vágtak neki a távnak. Az első szökést Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Tom Dernies (Roubaix Lille Métropole) és Gianni Marchand (Cibel-Cebon) triója alkotta, ám a Deceuninck-Quick-Step csapata végig rövid pórázon tartotta az elmenést, így mintegy hetven kilométerre a céltól utol is érték őket. Ezt követően akció-akciót követett, Aimé De Gendt (Wanty-Groupe Gobert) és Pieter Serry (Deceuninck-QuickStep) duója menekült előre, akikhez az utolsó körben Elmar Reinders (Roompot-Charles), Jesper Asselman (Roompot-Charles), Stijn Vandenbergh (AG2R La Mondiale), Rémy Mertz (Lotto-Soudal), Lars Boom (Roompot-Charles) és Tim Declercq (Deceuninck-Quick Step) csatlakozott.


Hozzájuk ugrott fel nem sokkal később a címvédő Niki Terpstra (Direct Energie) és Florian Sénéchal (Deceuninck-Quick-Step). Hamar világossá vált, hogy ebből a sorból kerül ki a viadal győztese. 1300 méterre a céltól Tim Declercq (Decuinick-Quick-Step) indult el, ám hamar elkészült az erejével. A sprintet végül Lars Boom (Roompot-Charles) nyitotta, talán egy picit túl korán, a győzelmet így Florian Sénéchal (Deceuninck-QuickStep) szerezte meg Aime De Gendt (Wanty-Groupe Gobert) és Niki Terpstra (Direct Energie) előtt. A Deceuninck-Quick-Step csapata az Omloop Het Nieuwsblad és a Kuurne-Brussles-Kuurne egynaposait követően ezt a versenyt is megnyerte.


„Az elmúlt években sem voltam rossz ezen a versenyen, azonban szinte mindig elrontottam valamit, korán indultam, nem figyeltem a támadásokra és a többi – mondta Sénéchal a célba érkezést követően. – A csapat végig kiválóan dolgozott, én pedig addig vártam, ameddig csak lehetett. Lars Boom nagyon erősnek tűnt, de túl hamar indított, ezt pedig szerencsére ki tudtam használni.”
 

Továbbra sem nyugodnak a kedélyek az Operation Aderlass ügyben, Thibout Pinot teljesen ledöbbent George Preidler kapcsán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Február 27-én, szerdán összehangolt akció keretében, összesen kilenc embert vettek őrizetbe a németországi északi-sí világbajnokság helyszínén, köztük két-két osztrák és észt valamint egy kazah sífutót. A vérdoppingban érintettek személye azonban ennél jóval nagyobb lehet, hisz a szálak Mark Schmidthez vezetnek, aki korábban a Gerolsteiner csapatának orvosaként is praktizált, sőt kezei alatt bukott meg anno Bernard Kohl. A doppingbotrányban a hírek szerint labdarúgók, úszók, kézilabdázók és atléták is részt vehettek. A kerékpárosok tekintetében egyelőre a rendőrségi kihallgatások során ketten ismerték be bűnüket, Stefan Denifl és George Preidler.


„Megdöbbentem – nyilatkozta az egyik francia lap megkeresésére Preidler csapattársa Thibaut Pinot. – Aznap el sem mentem edzeni. Másnap is csak ez az ügy járt a fejemben. Amikor George szakaszt nyert a Lengyel Körversenyen, az számomra ugyanolyan értékkel bírt, mintha én győztem volna. Nem értem az egészet, hisz rajta sohasem volt nyomás, nagyon közel állt hozzám, rengeteget dolgoztunk együtt. Egy egyszerű, kicsit visszahúzódó srácról beszélünk. Úgy érzem, hogy elárult az egyik barátom.”


Az egyik kerékpáros szakportál már a Biológia Útlevél jogosságát és hihetőségét is felveti, mondván, hogy se Denifl, se Preidler esetében sem mutatott ki anomáliákat. Az Operation Aderlass névre keresztelt eljárásban negyven vérzsákot foglaltak le, ebből egyelőre hét köthető konkrét személyhez, így az ügynek vélhetően még lesz folytatása.


A La Gazetta dello Sport gyűjtést kezdeményez egy olasz WorldTour csapat megalakításához

 

Diavetítéshez kattints a képre


A leghíresebb olasz sportnapilap a La Gazetta dello Sport sem veszi jó néven, hogy az egyik legtradicionálisabb kerékpáros nemzet nem rendelkezik WorldTour csapattal. Ennek kapcsán most azon gondolkoznak, hogy gyűjtést szerveznek. Az elképzeléseik szerint, ha a kerékpársportban érdekelt több mint ötmillió olasz rajongó csak tíz euróval adakozik, már abban az esetben is egy olyan pénzösszeg gyűlhet össze, melyből az egyik legerősebb WT csapat alakítható meg.


Persze a dolog nem ilyen egyszerű, mivel azt senki sem garantálja, hogy mindenki adakozik is, ráadásul egy stabil lábakon álló csapat költségvetését nem ártana legalább két-három évre tisztázni. Mindenesetre érdekes, hogy az olasz nagyvállalatok helyet ezúttal már a nyilvánosság irányába tesznek lépéseket, az ország kerékpársportjának megmentése érdekében.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2019.03.06. 16:01
Olaszországnak tulajdonképpen most is számos WT csapata van (Astana, Trek, Bahrein), csak épp bérbe adták a szaktudásukat más nemzeteknek, mert az jelenleg jobban megéri, mint saját gárdával rajthoz állni.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések