Országos Pálya Bajnokság 2014: Beszámoló, eredmények

E-mail  Nyomtatás
2014. augusztus 07. csütörtök
  |   Szerző: VELO.hu
Címkék:

 2014. augusztus 4-5 között került megrendezésre a Millenáris Kerékpárpálya régi betonteknőjében a 2014. évi Felnőtt és Utánpótlás Pálya Bajnokság. A verseny utolsóként került lebonyolításra az építésének idén 118. évét ünneplő Velodromban, hiszen a Puskás Stadion rekonstrukciós program keretében jövő év első felében megkezdik bontását, hogy helyet adjon egy minden igényt kielégítő – nemzetközi standardok szerint épülő – új, fedett, faborítású, 250 méteres kerékpárpályának (az építkezés várhatóan 2017 végére fejeződik be), írja az MKSZSZ saját weboldalán.

 

 

 A matuzsálemi kort megért betonpályán 2 új országos csúcs is született: BORISSZA Johanna Kitti (BVSC-Zugló, edzője PATAKI Ibolya) az ifjúsági nők 500 méteres állórajtos időfutamversenyében állított fel új országos rekordot 39,47 másodperccel (régi csúcsot PATAKI Ibolya futotta 1993-ban 40,03-val).

 

A felnőtt-női olimpiai sprint csapatversenyben ANTAL Zsuzsanna és szintén BORISSZA Johanna Kitti (BVSC-Zugló, edzőjük PATAKI Ibolya) alkottak maradandót és 1:03,17-s időt futva adták a múltnak a BVSC csapatának 2009-es rekordját (régi csúcsot HAZAI Boglárka és BÁLINT Kata futotta 1:06,43-val)

 

Az időfutam és sprint számokban, a papírformának megfelelően a riói Olimpiára is készülő Szalontay Sándor (FTC) vitte a prímet, négy bajnoki aranyat is szerzett. A Pontversenyt és a Scratch futamot (azaz a tömegrajtos számokat) a Hungarofondo versenyzői uralták.

 

Részletes eredménylisták a letölthető fájlok között, Az eredménylistát a szövetség augusztus 6-án publikálta.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések