Novák Károly Eduárd: „Érmet akarok nyerni Tokióban, a 2020-as paralimpián!” ; Nechita visszatérése, megoldás a válogatott számára

E-mail  Nyomtatás
2017. november 11. szombat
  |   Szerző: Sajtóközlemény

 Románia egyetlen paralimpiai bajnoka átgondolta visszavonulásáról a döntést, Novák Károly Eduárd újra harcba szál egy éremért a 2020-as tokiói Nyári Paralimpiai Játékokon.


„Nagyon sok évnyi edzés és versenyzést követően és a Rio De Janeiro-ban elszenvedett kudarc után 2017 számomra egy pihenő évet jelentett, az év folyamán családommal töltöttem nagyon sok időt és úgy érzem, mind fizikailag, mind pedig szellemileg feltöltődtem. Ezalatt az időszak alatt úgy érzem, új erőre, új motivációra kaptam és a 2020-as tokiói játékokra készülök. Azt szeretném, ha a 35 éves sportolói – korcsolyázói és kerékpározói – pályafutásomat egy éremmel zárjam le. Az első cél a jövő évi, augusztusban az olaszországi Maniagoban sorra kerülő világbajnokság lesz, ahol újra az elit sportolók közé szeretnék kerülni, hogy minél több pontot szerezzek a 2020-as Nyári Paralimpiai Játékokra való kijutás érdekében” – mondta a 41 éves Novák Károly Eduárd.
A Román Kerékpáros Szövetség elnökeként a csíkszeredai sportoló azt mondta, elégedett a sportág hazai fejlődésével. „Boldog vagyok a 2017-es versenyidény lejártával, hiszen a romániai kerékpársportban óriási lépést tettünk a normalitás és a valódi teljesítmény felé. Botrányos és pénzügyi problémákkal teli évek után sikerült idén sportolóinknak részt venniük az országúti Európa- és világbajnokságokon, negyven év után pedig először vett részt a román válogatott a pályakerékpáros kontinensviadalon. Ezen felül a szövetség által leigazolt sportolók száma 25%-kal nőtt, új csapatok jöttek létre és több gyerekek számára kiírt versenyt is szerveztünk”

 

 Diavetítéshez kattints a képre

 Nechita visszatérése, megoldás a válogatott számára


A Tusnad Drag Cycling Team – Románia egyetlen kontinentális csapatának – menedzsere, Novák Károly Eduárd egy nagy lépésre is elszánta magát a 2018-as évre: megpróbálja visszacsábítani a sportéletbe Andrei Nechitát. A Román Kerékpáros Körverseny utolsó hazai győztese és az egyetlen romániai olimpiai résztvevő kerékpáros a nyáron bejelentette, felhagy az aktív sportolással, ám Novák ajánlatott tett neki: térjen vissza a Tusnad Cycling Team-hez – amelynek egyébként 2015 és 2016-ban versenyzett. „Azt hiszem, Andrei Nechitának még van tennivalója a kerékpársportban, és jelenleg nincs olyan sok értékes kerékpáros, hogy csak olyan könnyen veszni hagyjunk egy kimagaslóan jól teljesítő sportolót. A szövetség elnökeként a válogatottra is gondolnom kell, remélem, hogy egy remek csapatban való sportolási lehetőség és egy Román Olimpiai Bizottsági ösztöndíj újra ösztönzően tud hatni egy olyan kiváló sportolóra, mint Andrei Nechita” – mondta terveiről Novák Károly Eduárd.

 

Diavetítéshez kattints a képre

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések