Vuelta 2015 hírek: Chaves újabb sikere, Dumoulin bánata, bemutatkozott a tárcsafék

E-mail  Nyomtatás
2015. augusztus 28. péntek
  |   Szerző: Mihály Norbert

Esteban Chaves: csak kihasználtam a lehetőséget

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kolumbiai Esteban Chaves immáron a második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Vuelta során, amellyel összetettben is visszavette a piros trikót. Az Orica-GreenEDGE csapata már harmadjára ünnepelhetett.


„El sem hiszem, hogy újra győztem. Ez egy hosszú és nehéz szakasz volt, ráadásul borzasztó hőségben tekertünk. Úgy féltávnál mondtam Matt Haymannek, hogy jó erőben érzem magam, segítsen a hegy aljában előrekerülni. Matt és Daryl Impey remek pozícióba hozott. Még a 14 százalékos rész előtt indítottam, úgy véltem, hogy itt lehet a legnagyobb esélyem ellépni, mondhatni kihasználtam a lehetőséget. Két szakaszt nyertem, egyetlen nagy körverseny során, ami egészen elképesztő. A következő etap hasonlóan feküdhet nekem, habár az idő előrehaladtával egyre nehezebb egy-egy győzelmet megkaparintani” – mondta Chaves a befutót követően.


Tom Dumoulin: Chaves egyszerűen erősebb volt


Tom Dumoulin, ahogyan megígérte a végsőkig küzdött, ám nem járt sikerrel, így elvesztette összetettbeli vezető helyét, melynek nyomán érthető módon csalódott volt a hatodik szakaszt követően.


„A csapat egészen kiváló munkát végzett a nap folyamán. Jó helyről kezdtem meg az emelkedőt, ám Chaves a lehető legváratlanabb pillanatban támadott. Lawson Craddock próbálta csökkenteni a különbséget, nagyot küzdött, de sajnos nem járt sikerrel. Nem akartam túlságosan korán Esteban után indulni, így kivártam, a végén pedig már nem tudtam utolérni. Egy napig rajtam volt a trikó, amely egy hatalmas megtiszteltetés. A világ nem dőlt össze, haladunk tovább. Chaves egyszerűen erősebb volt nálam” – nyilatkozta kissé csalódottan Tom Dumoulin.


Markel Irizar tárcsafékes kerékpárral szerepelt a Vuelta hatodik szakaszán


A Trek Factory Racing kerékpárosa Markel Irizar történelmet írt, miután a Vuelta Espana hatodik etapját egy tárcsafékes kerékpárral teljesítette. A tárcsafék a hónap elején az Eneco Touron debütált, ám Irizar az első, aki egy nagy három hetes körversenyen használta azt.


„Kissé nehezebb defekt esetén a kerékcsere, de úgy érzem, hogy mindenféleképpen ez lesz a jövő. Sokan aggódnak a biztonság miatt, de szerintem a Shimano hamarosan kitalál valamit, amivel még biztonságosabbá teheti a hidraulikus tárcsafék rendszerének használatát. Biztos vagyok benne, hogy néhány éven belül már mindenki ezt a rendszert használja majd” – mondta a szakaszt a 141. helyen záró Irizar.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések