Múltidézés a Millin

E-mail  Nyomtatás
2011. július 18. hétfő

Velodrom Millenáris
2011. szeptember 17.

 

Budapest szívében, Zuglóban, a Budapesti Olimpiai Központ területén van az a csodálatos bringapálya, amiről bizony sokan nem is tudnak. Pedig a több mint 100 éves Velodrom Millenáris (1146 Budapest, Szabó József utca 3.) már önmagában is egyedi látvány, hát még akkor, ha ott múltidézés gyanánt klasszikus autók, motorok és kerékpárok köröznek! Április közepén már tartottunk egy nagysikerű „kosztümös főpróbát”. Akkori tapasztalataink alapján állt össze forgatókönyvünk. A Velodrom Millenáris program stílusteremtő, korszakidéző rendezvény. Akinek van a háború előtt, illetve az ötvenes években gyártott bringája, most megmozgathatja egy igazán eredeti környezetben, de csak hozzá illő öltözetben. Az elvárt öltözetről a honlapon találtok részletesebb ismertetést.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

De… Egy sapka, vagy sál nem csinál nyarat, ennek nem dől be a rendezői gárda. Csak a felkészült, egységet mutató öltözék biztosítja a teljes jogú részvételt.

Háború előtti járművek részvétele ingyenes (1fő/oldtimer). Később gyártott bringák, autók és motorok nevezése a pálya használata esetén 7.000.- Ft/jármű/1fő a részvételi díj. Az oldtimerhez illő öltözék elvárás. A nevezési díj tartalmazza a pályán haladás lehetőségét, a közönségszavazáson való részvételt, kedvezményes étkezést. Aki csak statikus részvevőnek hozza öreg kerékpárját, autóját, motorját, 1.000.- Ft/fő a részvételi díja, de háború előtti járművek részvétele ebben az esetben is ingyenes (1fő/oldtimer). Az 1.000 kg-nál nehezebb, illetve 40 km/h-nál lassabb járművek jelentkezését is várjuk, de ezek csak parkolhatnak a Velodrom pálya belső területén.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Nyitva tartás 10.00 – 20.00 (tervezett)

 

A veteránjárműves programokban csak előzetesen regisztrált klasszikusokkal lehet részt venni. Online regisztráció a rendezvény honlapjáról: www.velodrom-millenaris.eu

 

A regisztrált járművek rendezői szempontok szerint több csoportban, 1-től 6-ig (kerékpárok esetén ez jóval több is lehet) terjedő létszámban tartják bemutató futamaikat. A futamok összeállítása:

Háború előtti autók motorok, versenyautók, versenymotorok
Háború utáni autók motorok, versenyautók, versenymotorok 1960-ig bezárólag
Oldtimer kerékpárok bemutatója
Motorvezetéses kerékpárversenyzés, a „stéher” bemutatása demo futammal
1960 előtt tervezett, de a 70-es években még gyártott autók, motorok
1960 utáni versenyautók és versenymotorok (rendezői meghívás és válogatás alapján)

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A futamokat szakmai szpíkerek kommentálják. Az idő stílszerű múlatásáról élő ragtime és dixieland zene mellett a terényi Orsósmagnó múzeum alapítója, Nagy Vilmos gondoskodik.

 

Közönségszavazás dönt a díjazásokról. A bejáratnál kapott szavazólapon különböző kategóriákban lehet voksolni a legjobb, legszebb, legérdekesebb technikájú, klasszikusokra. Természetesen a korhű, stílusos öltözködést is díjazzuk. A közönség mellet a regisztrált részvevők külön értékelés alapján adhatják le szavazataikat. Eredményhirdetés 18.00-kor

Belépőjegy stílusos, nosztalgikus öltözékben (elvárás) 1.000.- Ft, 65 év felett 500.- Ft. Részükről is elvárás a stílusos öltözék. Amennyiben nem így érkeznek, csak teljes áru jeggyel látogathatják a rendezvényt.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Belépőjegy napjaink viseletében korra való tekintet nélkül egységesen 2.500.- Ft

Gyermekek 16 éves korig ingyenesen jöhetnek. Stílusos ruházatuk nem kötelező, de lehetőség szerint így jöjjenek kísérőikkel.

 

Jó készülődést!

Noszvai András rendező

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések