Mitas tüskés külső gumik a biztonságos téi bringázáshoz

E-mail  Nyomtatás
2018. december 20. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu
Címkék:

 MITAS téli külsőgumik kerékpárokhoz

 

Itt a tél, a hideg, a hó, a jég, nézzük újra mit ajánl a cseh MITAS ezekre a téli körülményekre! A korábbi években már bemutatásra került a MITAS (akkor még Rubena) téli szöges külsőgumija, a zászlóshajó Gripper ICE: http://velo.hu/rubena-gripper-ice-jeg-veled.html

 

Diavetítéshez kattints a képre


A mostani cikk újdonsága, hogy immár nem csupán 622-es és 26”-os, hanem 24”-es gyerek méretben is rendelkezésre áll téli szöges külsőgumi a Froster JP személyében:

 

  • 42 – 622 (700 x 40C) méretben: Gripper ICE
  • 47 – 559 (26 x 1,75 x 2) méretben: Froster
  • 47 – 507 (24 x 1,75 x 2) méretben: Froster JP

 

Diavetítéshez kattints a képre Diavetítéshez kattints a képre

 


És hogy miért is hasznos egy ilyen termék? Különleges, télre, hidegre optimalizált alapanyaga van, és tüskék akadályozzák meg a kicsúszást, teszik lehetővé a havas, jeges utakon való közlekedést. Aki napi szinten jár iskolába, dolgozni kerékpárral, vagy aki vagánykodni szeretne a havas hegyekben, befagyott tavakon, annak ideális választás lehet. De nézzük az összetevőket kicsit részletesebben:


SILICA WINTER COMPOUND (SWC):
Kifejezetten téli körülmények számára fejlesztett alapanyag. A különböző típusú gumi alapanyagok gondos ötvözésével a hosszú élettartam és mégis magas tapadás optimális aránya biztosítható. A hagyományos fekete gumi alapanyag rendkívüli mechanikai tulajdonságai mellett a Silica tartalom ideális keménységet biztosít alacsony hőmérsékleten. További adalékanyagok hozzáadásával az alapanyag havas és sós körülményeknek is ellenáll.


TÜSKE: alumínium tokozású karbid-ötvözet tüske, skandináv beszállítótól

 

Diavetítéshez kattints a képre


TÜSKE(SOR) SZÁMA: A Gripper Ice és a Froster kapható kétsoros vagy négysoros kivitelben. A magyar piacra elsősorban a kétsoros verziót ajánljuk, hiszen ebben a kivitelben a futófelületben nincsenek tüskék. Magas guminyomáson lényegében hagyományos külsőként működik aszfalton. Jeges körülmények közé érve ugyanakkor a guminyomáson csökkentve az oldalsó mintázat tüskéi működésbe lépnek, kanyarokban segítenek talpon maradni.


Ajánlott bruttó fogyasztói árak / db:

  • Gripper Ice 136 tüskével: 12.499,- Ft
  • Gripper Ice 272 tüskével: 20.499,- Ft
  • Froster 120 tüskével: 11.999,- Ft
  • Froster 240 tüskével: 19.999,- Ft
  • Froster JP 100 tüskével: 11.399,- Ft

 

További információ: https://www.facebook.com/MitasHungary/ és https://www.mitas.co.hu/

 

A Mitas téli külsőgumik a legmagasabb minőségű tüskékkel készülnek. Az alumínium tokozású karbid-ötvözet tüskék a lehető legalacsonyabb tömeget párosítják a leghosszabb élettartammal. A tüskék maguk több ezer kilométert bírnak. Menet közben finoman beljebb nyomódnak a mintázatban, ez azonban sem a kényelmet, sem a kapaszkodóképességet nem befolyásolja. Ajánlott ugyanakkor, hogy az új külsőgumikat először egy 40-50 km-es bejárató szakaszon használjuk, hogy a tüskék megfelelően elhelyezkedjenek. Kerülendő az erőteljes fékezés és az agresszív terhelés ebben az időszakban.


A tüskék hatékonysága nagyban függ a mennyiségüktől és a mintázatban való elhelyezkedésüktől. Általában a legjobb teljesítményt letaposott havon, jeges felületen nyújtják. Ezzel szemben mély hóban, vagy macskakövön hatásuk minimális. Fontos továbbá a guminyomás: magasabb nyomáson, kemény felületen, csökken a menetzaj, ugyanakkor alacsonyabb nyomáson nő a tüskék hatékonysága. A külsőgumi tapadásának, és a kapaszkodó- képességének határait célszerű óvatosan felmérni, hiszen ezekre a határokra ajánlásokat nem tudunk megfogalmazni. A szöges téli kerékpárgumik használatát törvényi rendelkezések nem szabályozzák.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések