Ajánló: Mitas cyclocross külsők

E-mail  Nyomtatás
2018. november 05. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Diavetítéshez kattints a képre 

 

Mitas cyclocross külsők

 

Ki emlékszik még a 70-80-as évekből a Favorit versenybicajra BARUM gumikkal? És a 90-es évek közepéről az első, hajtogatható, kék-bézs RUBENA Trilobit/Saurus/Acris Cross Country külsőkre? Nos ezek az idők ugyan már elmúltak, de ami ma is változatlan, az a cseh gumi!


Ma már ugyan MITAS név alatt érhetőek el a cseh gyár termékei, és tulajdonosa is egy skandináv gumiipari óriásvállalat (Trelleborg), de a verhetetlen ár/érték arány miatt a MITAS termékek töretlenül népszerűek, 1920. óta. És tekintve, hogy a termékek – egyedülálló módon – kizárólag Európában (Csehországban, Szerbiában, Szlovéniában) készülnek, a rugalmas, könnyen tervezhető szállítások miatt számos európai kerékpárgyártó OEM választja ezeket a külsőket, belsőket. Évente mintegy 6 millió db külsőgumi, és 9 millió db belsőgumi hagyja el a gyártósorokat! Ezen termékek nagy része Európában kerül értékesítésre, de immár Ausztráliában, Dél-Afrikában, az USA-ban, vagy éppen Japánban is komoly érdeklődés és értékesítés tapasztalható.


A termékkínálatra való összpontosítás mellett a MITAS a rendezvényeken is odateszi magát! Cape Epic (Dél-Afrika), 4 Islands MTB Stage Race (Horvátország), UCI XC világbajnoki futamok: a versenyek hivatalos kerékpárgumi partnereként ezeken a helyszíneken mind-mind ott lobog a MITAS zászló vagy molinó, ott áll a versenykamion, és osztogatják az aláírásokat a szponzorált versenyzők (pl. Jolanda Neff).


Itt van ugyanakkor az ősz, a cyclocross szezon. Lássuk, mit kínál nekünk a MITAS! 3 évvel ezelőtt készültek el az első CX külsők, és hatalmas sikert arattak. Az X-Swamp mintázat kifejezetten esős, nedves, saras körülmények között érzi otthon magát. Az X-Field egy tökéletes mindenes gumi: zártabb futóéllel, ugyanakkor megtartott öntisztuló képességgel rendelkezik. A harmadik, X-Road mintázat pedig elsősorban száraz, kemény talajra és országútra való.


Mindhárom mintázat 33-622 (700x33C) méretben érhető el, 2019-ben azonban érkezik az X-Road szélesebb 40-622 (700x38C) kivitele. A gumik hajtogathatóságát az „aramid” perem, és a CRX Light alapanyag teszi lehetővé: ez utóbbi egy aktív szén alapú gumikeverék, magas szerkezeti erővel, javított kopásállósággal, kitűnő tapadással és alacsony gördülési ellenállással. Az 1,02 gr/cm 3 sűrűségű anyag kifejezetten versenyzési célokra került kifejlesztésre.

 


 

Diavetítéshez kattints a képre Diavetítéshez kattints a képre Diavetítéshez kattints a képre

 

 

A CX versenyzők körében kedvelt carbon-felnik okozta megnövekedett igénybevételt pedig a Weltex / Weltex+technológia hivatott kompenzálni: a defektálló, rezgéscsillapító technológia egy rendkívül tartós gumírozott szövet, magas sűrűségű polimer szálakkal. Magas rugalmassága és elhanyagolható tömege révén növeli a kopással szembeni ellenállást. Weltex+ esetében ez a plusz védelem nem csak a peremet, hanem az egész gumifelületet védi.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

És még további két kiemelkedő MITAS tulajdonság, amiért érdemes ezeket a gumikat választani:
tömeg és ár-adatok. A felsorolt külsőgumik 330-360 gr. tömeggel rendelkeznek, bruttó ajánlott fogyasztói áruk pedig 6.990,- Ft!


További információ: https://www.facebook.com/MitasHungary/ és http://www.mitas.co.hu/

 

 

Diavetítéshez kattints a képre

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések