Minden eddiginél többen vettek részt a hétvégi BringaMánia Balatonkörön

E-mail  Nyomtatás
2012. április 30. hétfő

 

Újra kritikus tömeget értek el a hazai bringások a már hagyományosnak számító McDonald's BringaMánia Balatonkörön. A balatoni idénynyitó kerékpáros túrán, rekordszámú, több mint ezerötszáz résztvevő vágott neki a „magyar tenger” megkerülésének. Igazán kitettek magukért, hiszen a közösen megtett táv - mintegy 240000 kilométer - a Föld hatszori megkerüléséhez is elegendő lenne.

 

VIDEÓ

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A korai - reggel 6 órás - indulás ellenére is igen szép számban, közel ezren neveztek a vállalkozó kedvű bringások a 206 kilométeres Nagykör megtételére. A legidősebb bringamániás egy 82 éves balatoni úriember volt, aki büszkén teljesítette az átlagosan 18 km/óra sebességgel letekerhető távot. A gyönyörű tájakon futó igazi kuriózum nem sokkal este 9 óra után, komoly szurkolótábor fogadtatása és hatalmas mennyiségű bográcsgulyás elfogyasztása mellett ért véget Balatonföldvár hangulatos strandján.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Persze a szervezők is tisztában voltak azzal, hogy nem mindenki mer nekivágni több száz kilométer letekerésének, így egy 86 kilométeres Kiskört is szerveztek azoknak, akik még nem próbálkoztak egész napos kerékpártúrával. Ez a táv akár 2-3 fős csapatokban is teljesíthető volt, és sok család, illetve baráti társaság választotta ezt a megoldást. A "nap legbátrabbja" címet azonban minden bizonnyal az a 7 éves kissrác nyerte, aki úgy döntött, hogy szüleivel közösen ő is nekivág a kalandnak. A Kiskör részét képezte egy klasszikus balatoni élmény, a komp-út Tihanytól a szántódi révig, keresztül az „aranyhídon”. A több szász biciklistárssal közösen megtett hajóút felejthetetlen élményt nyújtott az összegyűlt "amatőr sportolóknak".

 

A sport jegyében, az idei év újításaként nagy népszerűségnek örvendett a teljesítmény-túra is, amin csak a legelszántabb kerekesek indultak el, hiszen itt saját, gyorsabb tempójukban száguldhattak végig a Balaton partján, míg a vezetett túrán a tömeges bringázás élménye várta a résztvevőket.

 

Amíg a túrázók a távot teljesítették, a szervezők a balatonföldvári keleti strandon gyermekversenyekkel, az olimpia jegyében zajló kerékpáros erőpróbával, látványos bemutatókkal és sok más színes program mellett ingyenes Alma Együttes koncerttel szórakoztatták a családokat.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 
A túráról bővebb információt a következő oldalon olvashat: www.bringamania.hu

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2012.05.01. 01:50
a föld megkerülése és egyenlítői kerülete köszönőviszonyban sincs egymással, egyébként további sportsikereket és jobb frissítőállomásokat kívánok mindenkinek

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések