Magyar eredmények a hegyikerékpáros Európa-bajnokságról

E-mail  Nyomtatás
2018. július 29.
  |   Szerző: velo.hu

Július 26. és 29. között került megrendezésre az osztrák Graz-Statteggben a hegyikerékpáros Európa-bajnokság, melyen szép számmal képviselték hazánkat a szakág legjobbjai.

Az első napon a csapatváltóra került sor. A magyar válogatott a Buzsáki Virág, Dina Márton, Fetter Erik, Palumby Zsombor és Vas Kata Blanka alkotta ötössel vágott neki a távnak. A váltóverseny lényege, hogy a csapattagok mindegyike egy kört teljesít tömegrajttal indulva, majd egymást váltva a rajt-cél területen.


Az Európa-bajnoki címet végül Olaszország ötöse (Luca Braidot, Filippo Fontana, Chiara Teocchi, Marika Tovo és Juri Zanotti ) nyerte, megelőzve Svájc és Dánia legjobbjait. A magyar csapat megközelítőleg hat és fél perces hátránnyal a tizedik helyen végzett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ezt követte a junior lányok és fiúk XCO versenye. A lányoknál a hazai Laura Stigger szerezte meg az Európa-bajnoki címet, Vas Kata Blanka a 18., míg Buzsáki Virág a 38. helyen zárt.


A junior fiúk számában a svájci Alexander Balmer nyakába került az aranyérem, Fetter Erik a 65., Fülöp Ádám a 69., Sylvester Balázs pedig a 80. helyen haladt át a célvonalon.


A zárónapon az U23-as lányok és fiúk versenyeit bonyolították. Előbbiben a fantasztikus szezont futó svájci Sina Frei a papírformának megfelelően diadalmaskodott, a magyar színeket Schmidel Regina képviselte, aki sajnos nem jutott el a célig.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U23-as fiúkra hat kör várt, meglepetés itt sem született a francia Joshua Dubau ölthette magára az Európa-bajnoki trikót, Valter Attila kiválóan versenyezve a 14. helyen végzett, Palumbi Zsombor pedig a 27. lett. Dina Márton nem fejezte be a viadalt.


Az elit hölgyek és férfiak XCO Európa-bajnoki futamaira az összevont Európa-bajnokságon a skóciai Glasgow-ban kerül sor augusztus 7-én.


Eredménylisták a letölthető fájlok közt!


Fotók: GRUBERND

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések