Lovassy törött ujjal és összevarva várja a párizsi pályakerépáros világkupát

E-mail  Nyomtatás
2018. október 19. péntek
  |   Szerző: Sajtóközlemény

 Mint arról már tegnap hírt adtunk, Lovassy Krisztián az idei szezonban megszerzett tartalék kvótája a pályakerékpáros vlágkupák omnium versenyszámára, már az első két fordulóban tényleges kvótává "változott". A BVSC versenyzője lehetőséget kapott az UCI-tól, hogy tartalék listáról bekerüljön a párizsi és kanadai (aztán remélhetőleg utána még egyéb) világkupák omnium versenyszámába, mely négy futamból áll.

 

A VK-n megszerezhető pontok elegedhetetlenek az esetleges világbajnoki kvalifikáció szempontjából. A rajtlistát böngészve azt is gondolhattuk, Lovassy azért indul csak (tőle szokatlan módon) csak omniumban, hogy rápihenjen, de kiderült, hogy más is áll az ügy hátterében. A magyar versenyző múlt hétvégén a GP Vienna pályaversenyen került bukásba. Akkor egy honfitársa, Molnár Gábor esett nagyobbat, neki a tüdeje is kilyukadt és úgy tűnt Lovassy könnyebb sérülésekkel megússza. Mint utólag kiderült, eltört az egyik ujja és testéből, a bőr alól a bécsi fapálya méretes szálkáit kellett kioperálni, majd kapott néhány csinos varrást is. Nem a legmegnyugtatóbb előjelek a párizsi VK előtt, de korábbi EB ezüstérmesünk már hozzászokott a kemény életmódhoz.

 

Diavetítéshez kattints a képre Diavetítéshez kattints a képre Diavetítéshez kattints a képre

 

 

"Az egyik ujjam eltört, így nem tudom behajlítani és rendesen megfogni a kormányt. Hétfőn kioperálták a hátamból a Dusika stadion "emlékplakettjeit". Nem lesz kényelmes így menni és a sebek is húzódnak. Szombatig talán még javul. Majd összeszorítom a fogam! Nem először lesz, hogy kicsit viharverten állok rajthoz. A forma jó, a lábaim rendben vannak, Bécsben is jól éreztem magam, így jött is az omnium negyedik hely." - mesélte a bukás szövődményeit Krisztián, majd a most megszerzett szabadkártyák megszerzéséhez hozzátette. "Nem adják ingyen! Egész szezonban nyélen kellett mennem. Nyomtam az országutat a Kőbánya csapatában és mellette mentünk folyamatosan a CL1 és CL2-es pálaversenyekre. Mindenhol ötbe kellett jönni, ez volt az elvárás, vagyis ez kellett, hogy elég pont meglegyen a nemzetnek legalább a tartalék omnium kvótához. Nem kisírtuk ezt a kvótát, hanem megküzdöttünk érte. Hétről hétre ott álltam a rajtnál, hogy legalább a remény meglegyen a kvótára. Akkor is, amikor teljesen padlón éreztem magam. Az Európa-Bajnokság volt az idei mélypont, fizikálisan és mentálisan is végem volt addigra. Utána viszont jött a Tour de Hongrie, ahová a nem túl jó formám ellenére is elvitt a Kőbánya és az a verseny kihozott a gödörből, átlendített a mélyponton. Az országúti szezon közel sem úgy sikerült, ahogy a csapattal reméltük, de ez a pálya kvóta ponthajszolás nagyon sokat kivett belőle. Én már tavaly év végén eldöntönttem, hogy a következő években az olimpiai számra, az omniumra koncentrálok, persze elindulok még scratchen és pontversenyen is, de az omnium lett a fő prioritás. Meglátjuk, hogy sikerül ez a két soron következő VK, a sérüléseim nem segítenek, de ettől függetlenül mindent megteszek!

 

Az október 19-21-ig tartó párizsi VK eredményeiről beszámolunk a VELO.hu-n, a magyarok közül Lovassyn kívül Filutás (scratch és pont) és Szalontay (sprint és keirin) is indulnak.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.10.22. 14:15
Kemény vagy, kibírod - jó volt neked szurkolni Siófokon:)

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések