Kusztor Top 20-ban a Szlovén Körön, elrajtolt a Szerb Körverseny

E-mail  Nyomtatás
2017. június 17. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Bombaerős mezőnyben szerepel osztrák csapatával Kusztor Péter és Pelikán János a Szlovén Körversenyen, a MugenRace-Veloki sora közben a Szerb Körön versenyez.

Öt World Tour és négy pro-kontinentális csapat is rajthoz állt a 2.1-es Szlovén Körversenyen, melyen az Amplatz-BMC soraiban Kusztor Péter és Pelikán János is ott van. Az első szakasz távja Koper és Kocevje között szűk 160 kilométer volt. Előzetesen mezőnyhajrára volt kilátás. A sprintet az ír Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) nyerte, míg a dobogó másik két fokára Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) és Luka Mezgec (Orica-Scott) állhattak fel. A hosszú kihagyást követően visszatérő Mark Cavendish (Dimension Data) a tizedik helyen zárt, míg Kusztor Péter szintén a főmezőnnyel érkezve a negyvenedik, Pelikán János pedig a 111. lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A második etap Ljubljana környékén zajlott, a kerekesek 170 kilométert abszolváltak. A szakasz mezőnyhajrával zárult, amit a hazaiak nagy örömére Luka Mezgec (Orica-Scott) nyert meg Roberto Ferrari (UAE Team Emirates) és Mark Renshaw (Dimension Data) előtt. Kusztor Péter a győztessel azonos idővel a huszadik, míg Pelikán János bő négy perces hátránnyal a 125. lett. Sikerével összetettben is Mezgec vette át a vezetést, Kusztor mindössze tizennégy másodperccel lemaradva az előkelő huszonharmadik helyről várja a folytatást.


Közben kezdetét vette a 2.2-es kategóriás Szerb Körverseny, ahol a MugenRace-Veloki sora képviseli a magyar színeket. A csapat a Bernárd Bendegúz, Bertalan Balázs, Lóki Bence, Miranda Felipe, Molnár István, Puskás Dávis és Török Ince összeállítású hetessel vágott neki az első, 140 kilométeres szakasznak.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az etap során egy huszonöt fős csoport nyolc és fél perces előnnyel ért haza, ahonnan az argentin Hugo Angel Velazquez (Tusnad) bizonyult a legjobbnak lesprintelve a fehérorosz Anton Ivashkin (Team Minsk) és az orosz Ivan Balykin (Torku Sekerspor) kettősét. Legjobb magyarként Bertalan Balázs a nyolc perc harminckét másodperces sorral a huszonhetedik helyen érkezett célba. A többiek kissé hátrébb végeztek, Lóki Bence és Miranda Felipe feladták a viadalt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések