Karl Ádám három top 10-es eredménnyel zárta a Tour de l'Espoir szakaszversenyt

E-mail  Nyomtatás
2019. február 10.
  |   Szerző: velo.hu

Február 4. és 9. között rendezték Afrika legnagyobb presztízzsel bíró utánpótlásversenyét a kameruni Tour de l’Espoir viadalt, melyen az U.C. Monaco sora is képviseltette magát, színeiben Karl Ádámmal.

A verseny egy 18,8 kilométeres csapatidőfutammal rajtolt, ahol a monaco-i sor a negyedik legjobb időt érte el, mindössze negyvenegy másodperccel elmaradva a győztes eritreai csapat mögött.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az első 92 kilométeres mezőnyszakasz egészen kiválóan alakult a magyar kerekes számára. Az etapgyőzelmet a portugál Francisco Campos szerezte meg, miközben Ádám mindössze két másodperccel a győztes mögött az előkelő ötödik helyen zárt.


A királyszakasz mindössze 66,8 kilométeres távja a várakozásoknak megfelelően apró darabjaira szedte a mezőnyt. Az eritreai Yacob Debesay sikerével már itt bebiztosította összetettbeli győzelmét. A magyar kerekes a számára nem éppen kedvező penzum végén több mint tíz perces hátránnyal ért célba.


A negyedik szakasz ellenben ismét kedvezett neki, Karl Ádám pedig ezt kihasználva egy újabb top 10-es hellyel vetette észre magát, hatodikként haladt át a célvonalon.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az utolsó körpályás etap hatalmas kavarodásában sajnos Ádám sem jutott el a célvonalig, mindezek ellenére a három top 10-es eredménye megsüvegelendő.


A versenyt végül az eritreai Yacob Debesay nyerte honfitársa Natnael Mebrahtom és az ecuadori Santiago Montenegro előtt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések