Magyar hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

Balaton vonaton! A bringádat se hagyd otthon!2017.07.19. - Túrázni mindig jó, és bár szeretjük, ha sík, kihívásnak tartjuk, ha hegyes-völgyes, de nyáron mégiscsak a vízparti kirándulás az igazi. Ha pedig vízpart, akkor persze legyen rögtön a hazai legnagyobb, a Balaton, ahol kedvünk szerint variálhatjuk a távokat és útvonalakat. Már csak az a kérdés, hogyan jutunk el oda?

20. Salzkammergut Trophy - a magyarok kedvenc maratonja: Beszámoló, eredmények2017.07.16. - 1998-ban mintegy 200 résztvevővel indult útjára, mára Ausztria legnagyobb MTB maratonjává vált. Akkoriban még csak 20-an, manapság már 800-an teljesítik a Salzkammergut Trophy ikonjának számító 200 km-es és 7.000 méter szintkülönbséget magába foglaló extrém távját, de mellettük még több ezren indulnak a 119, 74, 55, 53.5 és 39 km-es távokon. A magyarok között is ez a legkedveltebb külföldi maraton, évente kb. 300-an vesznek részt rajta hazánkból, a másik 40 náció mellett. Buapesttől egyébként kb. 5 órás autóútra van Bad Goisern, de a lenyűgöző táj megéri a kilómétereket.

150 éves velocipéddel a Duna mentén 2017.07.15. - Két hetes útját követően visszaérkezett a kiindulási pontra, Szalkszentmártonba Hidvégi-Üstös Pál ultramaratonista, aki június 27-én indult el 150 éves velocipédjével, hogy végigkerekezze a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát.

Tour de Ring – Hétvége 2keréken2017.07.13. - Egyedülálló 24 órás kerékpárverseny és családi kerékpáros események a Hungaroringen.

Magyar eredmények a Giro Rosa viadaláról, a Szebeni Körről és az Osztrák Körversenyről2017.07.10. - Király Mónika a női Giro d’Italián, Lovassy Krisztián a Szebeni Körön, míg Kusztor Péter az Osztrák Körversenyen szerepelt.

Duna Maraton 2017: Beszámoló + Eredménylista2017.07.09. - A hagyományok szerint július első hétvégéjén került megrendezésre Magyarország egyik legnagyobb MTB rendezvénye, a Duna Maraton. Immár 18. alkalommal várta a résztvevőket a Top Maraton második állomása, hogy a Pilis változatos tájain összemérjék erejüket.

Miksa Csobán nyerte a Südpfalz Tour prológját2017.07.08. - A belga Cannibal Team sorában vendégeskedő Miksa Csobán pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el miután megnyerte a németországi Südpfalz szakaszversenyének prológját.


Lovassy Krisztán 10. a Szebeni Kör nyitányán, magyar eredmények a női Giróról és az Osztrák Körről2017.07.06. - Király Mónika (S.C Michela Fanini-Rox) a női Girón, Kusztor Péter (Amplatz-BMC) 2.1-es besorolású Osztrák Körön, míg Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch) a szintén 2.1-es kategóriájú Szebeni Körversenyen szerepel.

Hamar kiosztották a perceket a Giro Rosán, Kusztor Péterrel a mezőnyben rajtolt el az Osztrák Körverseny2017.07.03. - Király Mónikának (S.C. Michela Fanini-Rox) az egyik legnagyobb presztízzsel bíró női versenyen a Giro Rosán, míg Kusztor Péternek (Amplatz-BMC) a 2.1-es besorolású Osztrák Körversenyen szurkolhatunk.

Tour de Hongrie hírek: Sunderland büszke sikereire, Jaramillo összetettbeli győzelme a csapata érdeme, Peák Barna nem gondolta, hogy másodikként zárhat, Eisenkrammer Károly elégedett az idei Tour de Hongrie-val 2017.07.03. - Scott Sunderland: büszke vagyok erre a győzelemre is A világbajnok Scott Sunderland keretbe foglalta a 2017-es Tour de Hongrie-t, a szombathelyi prológ után megnyerte a nemzetközi viadal utolsó szakaszát is, sikerével a gyorsasági pontverseny legjobbjának járó zöld mezt is megszerezte. „A legjobbamat adtam tegnap is, hogy megtartsam a sárga trikót, sajnos ez nem sikerült, pedig a csapattársaim minden segítséget megadtak, hogy jól szerepeljek. De ma bebizonyosodott, hogy nagyon erős csapatunk van, nagyon büszke vagyok erre a győzelemre is“ – vélekedett a budapesti szakaszgyőztes, Scott Sunderland.

Tour de Hongrie: Sunderland keretbe zárta a versenyt, Jaramillo nyerte az összetettet, Peák Barna második!2017.07.02. - A Jászberény és Budapest között kijelölt 112 kilométeres útvonalon egy dombosabb szakasztól eltekintve sík pályán teljesítették a Tour de Hongrie utolsó szakaszát a versenyzők. Az etap során három gyorsasági (Tura, Budapest, Megyeri-híd és Budapest, Városliget) és egy hegyi (Vácegres) részhajrára is sor került. A befutó előtt Budapesten, a Városligetben öt kör várta a karavánt.

Tour de Hongrie hírek: Jaramillo szerint össze kell szedniük minden erejüket, Lovassy Krisztián kissé csalódott, Valter Attila remekelt Bükkszentkereszten, Peák Barna esélyei a verseny megnyerésére 2017.07.02. - Daniel Jaramillo: a győzelem fantasztikus érzés, bárhol is rendezik a versenyt A kolumbiai Daniel Jaramillo sikerével zárult a Tour de Hongrie negyedik, királyszakasza. A pro-kontinentális UnitedHealthcare csapatának kerekese csak egy hajszállal sprintelte le a hajrában a szlovén Tadej Pogacart. Jaramillo összetettben is átvette a vezetést, előnye mindössze két másodperc az utolsó szakaszt megelőzően. „A győzelem fantasztikus érzés, bárhol is rendezik a versenyt – nyilatkozta a sárga trikós Jaramillo. – Nagyon nehéz nap volt, már a sík részeken is nagy volt a küzdelem. A hegy nem volt olyan nehéz, de figyelni kellett rá, hogy jó legyen a tempó, és a csapattársak is fel tudjanak zárkózni. Mindig nehéz megvédeni a sárga trikót, az utolsó szakaszon össze kell szedni minden erőnket, nagyon erős csapatunk van, képesek lehetünk rá.“

Tour de Hongrie: Daniel Jaramillo nyerte a királyszakaszt, Peák Barna a második helyre lépett előre2017.07.01. - A kolumbiai Daniel Jaramillo (UnitedHealthcare) nyerte a Tour de Hongrie királyszakaszát, mellyel összetettben is az élre állt, Peák Barnabás a második helyre lépett előre.

Tour de Hongrie hírek: Manninen nem volt biztos a győzelmében, Peák Barna is bukásba került, Sunderland örül, hogy visszaszerezte a sárgát, világbajnokok a mezőnyben2017.07.01. - Matti Manninen: nem voltam benne biztos, hogy sikerül megcsinálni A regnáló finn bajnok Matti Manninen nyerte a Tour de Hongrie harmadik szakaszát. A ceglédi befutón a nap három fős szökéséből ketten, mindössze néhány méter előnnyel értek haza. Manninen az első, aki a nemrégiben véget ért nemzeti bajnokságokat követően trikóviselőként szakaszt nyert UCI kategóriás versenyen. „Nagyon izgalmas volt a vége, hihetetlenül közel kerültek hozzánk az üldözőink, nem is voltam benne biztos, hogy sikerül megcsinálni. Nagyon örülök, hogy végül maradt egy kicsi az előnyömből! – mondta a szakaszgyőztes, akit a következő napról is megkérdeztek: – Holnap nagyon más lesz, a hegyi szakasz nem nekem való, a csapatom hegyimenőit fogom segíteni, hogy újabb szakaszgyőzelmet érhessünk el.“

Tour de Hongrie: egy hajszállal, de hazaért a szökés, Manninen a szakaszgyőztes, ismét Sunderlandé a sárga2017.06.30. - A regnáló finn bajnok Matti Manninen (Team Fixit.no) nyerte a Tour de Hongrie harmadik szakaszát, miután a három fős szökésből ketten egy hajszállal, de hazaértek. A legjobb magyar Móricz Dániel (Kőbánya) lett, míg a sárga trikót az ausztrál Scott Sunderland (IsoWhey Sports-SwissWellnes) szerezte vissza.

Rajtol a női Giro d’Italia, Király Mónika is ott lesz a mezőnyben2017.06.30. - Június 30. és július 9. között kerül lebonyolításra a női elit mezőny egyik legnagyobb presztízzsel bíró viadala a huszonnyolcadik Giro d’Italia azaz a Giro Rosa. Az egy csapatidőfutamot, egy egyenkénti kronót és nyolc mezőnyszakaszt tartogató viadalon a regnáló magyar bajnok Király Mónika (S.C Michela Fanini-Rox) is ott lesz a mezőnyben.

Tour de Hongrie: Ziga Jerman nyerte a siófoki befutót, Peák Barnabás harmadik!2017.06.29. - A Velence és Siófok között kijelölt 138 kilométeres útvonalon, néhány meredekebb emelkedőt is tartalmazó, dimbes-dombos pályán teljesítették a távot a Tour de Hongrie résztvevői a második mezőnyszakasz során. Az etap négy gyorsasági (Kápolnásnyék, Székesfehérvár, Nádasdladány és Siófok) és egy hegyi (Vereb) hajrát tartogatott. A befutó előtt Siófokon három kört teljesített a mezőny.

Tour de Hongrie hírek: a szakasz törlése a versenyzők biztonsága érdekében történt, a Kőbánya csapatvezetője szerint helyes döntés született, Velence és Siófok között folytatódik a Magyar Kör2017.06.29. - A szakasz törlése a versenyzők és a szervezők biztonsága érdekében történt A 2017-es Tour de Hongrie első mezőnyszakaszán Zalaegerszeg felé közeledve Sümeg után csattant volna össze a mezőny az egyre erősebb viharral, ám a szervezők időben közbeléptek: lefújták a szakaszt. A kerékpárosokat megállították, a kísérőautók pedig minden résztvevőt épségben a szállásokra szállítottak. "A zalaegerszegi befutó helyszínéről azt az információt kaptuk, hogy az ottani körpálya veszélyes. Miután a mezőny előtt gyorsan beértünk a viharzónába, nyilvánvaló volt, hogy ilyen körülmények között nem lehet kerékpárversenyt rendezni" – szögezte le Eisenkrammer Károly főszervező a döntés után az MTI kérdésére. Hozzátette: látták, ahogy faágak szakadtak az útra, kényszerűségből még az arra közlekedő autók is megálltak az út szélén, így nem volt más döntés, mint a mezőny megállítása Sümeg után, biztonságos távolságban a vihartól. - "Sajnáljuk, mert egy nagyon szép szakasz úszott el így, de ez benne van a kerékpársportban. A fontos, hogy nem történt baj." A zsűri a nemzetközi szövetség horvát vezetőbírójának, Rodolfo Segnannak a vezetésével úgy döntött, hogy törli a szakasz összes eredményét, miután a versenyzők nem teljesítették az etap 80 százalékát. Így a prológ eredményei szerinti állás maradt életben: Összetett verseny az OPEL Nagydíjért: 1. (sárga mezben) Scott Sunderland (ausztrál, IsoWhey Sports SwissWellness) Gyorsasági pontverseny a EUROPCAR Nagydíjért: 1. (zöld mezben) Szalontay Sándor (magyar, Bátorfi-TREK Team) Hegyi pontverseny a SLÁGER FM Nagydíjért: 1. (piros mezben) Nicholas Dlamini (dél-afrikai, Dimension Data for Qhubeka) A legjobb U23-as versenyző a BRINGAAKADÉMIA Nagydíjért: 1. (fehér mezben) Peák Barna (magyar, Kontent-DKSI) A legjobb magyar versenyző a BIANCHI Nagydíjért: 1. (celeste mezben) Szalontay Sándor (magyar, Bátorfi-TREK Team)

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések