Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2018.11.14. - Az Aqua Blue Sport egykori vezetősége jogi lépéseket tesz egy meg nem nevezett volt versenyzője ellen Mint arról már többször is beszámoltunk a Veranda’s Willems-Crelan sorával való egyesülés kútba esését követően kapta fel a fejét a pletyka, miszerint az ír pro-kontinentális Aqua Blue Sport csapata a Brit Körversenyt követően lehúzza a rolót, ám a két éve alapított sor már a szigetországi versenyt sem érte meg, azonnali hatállyal befejezte. A csapat valamennyi kerékpárosa szabadon igazolható lett, ellenben továbbra is kérdéses, hogy megkapják-e elmaradt fizetéseiket. Az augusztusi és szeptemberi bérek a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által kötelezően előírt bankgaranciákból lettek rendezve, ám az októberi és novemberi jussok kifizetése továbbra is kérdéses. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ismeretei alapján a bankgarancia nem fedezni a költségeket, így a béreket nagy valószínűséggel nem tudják problémamentesen átutalni a csapat egykori versenyzőinek. Az ügy legújabb fejleménye, hogy a vezetősége jogi lépéseket tesz egy meg nem nevezett kerékpáros ellen, aki elmondásuk szerint folyamatosan információkat szivárogtat a sajtó felé.

2018.11.13. - Meghallgatta a francia rendőrség Vincenzo Nibalit a Touron történt bukása ügyében November 10-én, szombaton, három nyomozó és egy tolmács jelenlétében hallgatta meg a francia rendőrség Vincenzo Nibalit az idei Tour de France-on történt bukása ügyében. Mint ismeretes a Tour tizenkettedik szakasza szedte áldozatait, számos sprinter Fernando Gaviria (Quick-Step Floors), André Greipel (Lotto-Soudal), Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) és Rick Zabel (Katusha-Alpecin) is feladta menet közben, a legrosszabbul viszont Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) járt, aki egy összeszűkülő résznél Chris Froome támadásánál bukott egy néző miatt; akinek beakadt a fényképezőgép pántja az olasz kerekes kormányába. Nibali befejezte ugyan a szakaszt, ezt követően azonban a grenoble-i kórházba szállították, ahol a röntgen megállapította, hogy eltört a T10-es csigolyája, így nem folytathatta a versenyt. „Az út egy ponton hirtelen összeszűkült – nyilatkozta Nibali. – Két rendőrségi motorkerékpár volt előttünk, Froome indított, én pedig mentem utána mivel jó erőben éreztem magam. Nem is igazán tudom, hogy mi történt, de egyszer csak a földön találtam magam.” A meghallgatás több mint három órán át tartott, Nibali ügyvédje elmondta, hogy a nyomozók nagyon felkészültek voltak, így minden apró részletre kitértek. A feljelentést a Bahrain-Merida csapata tette arra hivatkozva, hogy Nibali kiesésével sportszakmai és marketing szempontból is rengeteg dologtól estek el.

2018.11.12. - Patrick Lefevere nem érti, hogy Andrea Tafi mit akar a Roubaix-n Ahogyan arról korábban már beszámoltunk a legendás klasszikus specialista Andrea Tafi a fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. A belga Het Laaste Nieuws információi szerint az olasz kiválóság egy lépéssel közelebb került ötlete megvalósításához, ugyanis talált egy csapatot, amely hajlandó öt szerződtetni és elindítani a versenyen. Egykori csapatvezetője Patrick Lefevere nem igazán érti Tafi döntését. „Nemrégiben találkoztunk egy szponzorációs eseményen, kérdeztem is tőle, hogy láz gyötri-e – viccelődött a Quick-Step Floors első számú vezetője. – Elviccelődtünk, de félig meddig komolyan is megkérdezte, hogy nem-e érdekelne minket a dolog? Mivel csak hét versenyzőt indíthatunk a Roubaix-n, nagy hiba lenne, egy reklámértékű dolog miatt kockáztatni az eredményeinket, így természetesen nemleges volt a válaszom. Nagyon nehéz dolga lesz, véleményem szerint nem fog tudni sokáig megragadni az első sorokban, a kérdés, hogy mikor szakad le? Valószínűleg ennek a történetnek inkább marketingértéke lesz, mint sportszakmai. Egy kisebb csapat, akár még nyerhet is vele.”

2018.11.11. - Nem helyeznek majd nyomást Rohan Dennis vállaira a Bahrain-Merida csapatánál Nyolc új versenyzőt szerződtetett a 2019-es idényre a Bahrain-Merida csapata, melytől elsődlegesen az eredményesség javulását várják. Az egyik nagy név a regnáló időfutam világbajnok Rohan Dennis, aki már szakaszversenyek összetettjében is bizonyított, mindezek ellenére az első évében nem helyeznek a vállaira nagy nyomást. Dennis egyéni célja a 2020-as tokiói olimpia időfutamának megnyerése. „Sokat egyeztettünk a csapat edzőjével David Bailey-vel, így nagy valószínűséggel Rohan ott lesz majd a 2019-es Francia Körversenyen – mondta Brent Copeland csapatvezető. – A versenyprogramjaikat csak a decemberi edzőtábor során ismerik meg a kerékpárosaink. A Touron lesz egyenkénti és csapatidőfutam is, így Rohan számára kiváló terepet biztosít. Ahhoz, hogy igazi háromhetes menővé válhasson meg kellene változtatnunk az edzésprogramját és a testsúlyán is alakítanunk kellene. Egyetértünk abban, hogy Nibali, Pozzovivo és Teuns jelenléte mellett támogatjuk abban Rohant, hogy minél tökéletesebben felkészülhessen a tokiói olimpia egyenkéntijére.”

2018.11.10. - Chris Froome úgy véli, hogy még talán öt jó éve lehet a kerékpársportban Chris Froome az olasz La Gazetta dello Sport számára adott egy hosszabb interjút, melyben beszélt az idei Giro győzelméről valamint a közeli és a távlati terveiről is. Froome idén megnyerte az Olasz Körversenyt, majd harmadik lett a Touron. „Úgy vélem, hogy talán öt jó évem még lehet – mondta a Sky kerékpárosa az újság hasábjain. – Olyan harmincnyolc éves koromig szeretnék az élmezőny tagja maradni. Persze erre csak akkor lehet esélyem, ha tudom tartani a formám. A Giro nagy fordításáról annyit, hogy teljesen mindegy volt számomra, hogy negyedik vagy tizenegyedik leszek összetettben, így a Finestrén megpróbáltam. Már reggel éreztem, hogy jó erőben leszek, mentálisan és fizikálisan is. Persze az ellenfelek kivárása is kellett a sikeres támadáshoz, de ennek ellenére is pályafutásom egyik legnehezebb és legszebb győzelmét arattam. A szakasz végig meg volt tervezve a csapat részéről, a hegyen nem is volt a biciklin kulacs, a segítők öt kilométerenként álltak az út mentén. Egyelőre még nem döntöttük el, hogy jövőre a Girót vagy a Tour de France-t választjuk. Szeretek Olaszországban versenyezni, remek viadalnak ígérkezik a jövő évi Olasz Körverseny, de aki ismer, az tudja rólam, hogy szeretném megszerezni az ötödik sárga trikóm. Jó lenne odakerülni Anquetil, Hinault, Indurain és Merckx mellé.”

2018.11.09. - Andrea Tafi talált magának egy csapatot a jövő évi Párizs-Roubaix-n való induláshoz Az ötvenkét esztendős Andrea Tafi visszajáró vendég hazánkban, idén először a Tour de Zalakaroson, majd a V4 Special Series Debrecen-Ibrány 1.2-es versenyén láthattuk. A legendás klasszikus specialista fejébe vette, hogy 2019-ben rajthoz áll a Párizs-Roubaix-n mégpedig a profik között. Tafi éppen húsz évvel ezelőtt 1999-ben nyerte meg az észak-poklát, 2005-ben vonult vissza, több mint húsz győzelemmel a háta mögött. A belga Het Laaste Nieuws információi szerint az olasz kiválóság egy lépéssel közelebb került ötlete megvalósításához, ugyanis talált egy csapatot, amely hajlandó öt szerződtetni és elindítania a versenyen. „Egyelőre még nem mondhatom meg, hogy milyen színekben állok rajthoz a 2019-es Párizs-Roubaix-n – nyilatkozta Tafi. – Sokan azt mondták, hogy őrült vagyok, de senki sem érezheti át azt, amit a szívemben érzek. Tudom, hogy nagyon nehéz feladatra vállalkoztam, de keményen készülök, és bízom abban, hogy sikerrel vehetem ezt az akadályt.” Valószínűsíthetően Tafi valamelyik pro-kontinentális, szabadkártyával induló csapat színeiben lehet ott az észak-poklán.

2018.11.08. - Peter Sagan a Tour Down Under-Vuelta a San Juan kettőssel kezdené a 2019-es évet A háromszoros világbajnok Peter Sagan az elmúlt két évhez hasonlóan 2019-ben is a Tour Down Under szakaszversenyén kezdené az évet, majd Argentínában a Vuelta a San Juan viadalán folytatná, amely verseny egy héttel későbbre került, így jövőre már nem ütközik az ausztrál WorldTour viadallal. A huszonegyedik Tour Down Underre január 15. és 20. között, míg a dél-amerikai versenyre január 27. és február 3. között kerül sor. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Bora-hansgrohe kerékpárosa nem lesz ott a Cadel Evens Great Ocean Road Race egynaposán. Vélhetően az argentin versenyen kezdi az idényt Mark Cavendish (Dimension Data), Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) és Remco Evenepoel (Quick-Step Floors) is. Sagan számára ezt követően az Ománi Körverseny és az új UAE Tour következhet. „Örömmel jelenthetjük be, hogy hosszú hónapok várakozását követően eldőlt, hogy Peter Sagan rajthoz áll a 2019-es Vuelta a San Juan versenyen – így Jorge Chica, San Juan tartomány sportminisztere. – Ez egy olyan történelmi dolog, ami hatalmas presztízst kölcsönöz a viadalunknak.”

2018.11.07. - John Degenkolb: az álmom, hogy 2019-ben Flandriát és világbajnokságot nyerjek A Trek-Segafredo német kiválósága John Degenkolb számos komoly eredményt tud felmutatni karrierje során, ám nem elégszik meg ennyivel, 2019-ben Flandriai Körversenyt és világbajnokságot nyerne. Degenkolb korábban már olyan egynaposokon diadalmaskodott, mint a Milánó-Sanremó vagy éppen a Párizs-Roubaix. „Mindig is szerettem volna megnyerni a Flandriai Körversenyt és a világbajnokságot, így ezt a két sikert még mindig üldözöm – írta Degenkolb a honlapján. – Az álmom, hogy 2019-ben győzzek ezeken a versenyeken. A Yorkshire-i világbajnokság pályája kiváló lehetőséget biztosít a szivárványszínű trikó megszerzéséhez, Innsbruckkal ellentétben ez az útvonal a magam fajta versenyzőknek is kedvezhet. Úgy érzem, hogy a calpe-i balesetet követően egy más versenyző lettem. Felszabadultabban állok oda a rajtvonalhoz, próbálom nem túl komolyan venni a dolgokat. Természetesen nem egyedül vagyok a csapatban Jasper Stuyven és Mads Pedersen duójával igyekszünk majd minél eredményesebben szerepelni a tavaszi egynaposok során. Próbálunk a lehető legtöbb versenyen együtt rajthoz állni, ami hatalmas előny lehet számunkra.”

2018.11.06. - Alejandro Valverde: sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet Az újdonsült világbajnokot Alejando Valverdét a Saitama kritérium során faggatták az újságírók. A kérdéshalomban persze felütötte a fejét az Operation Puerto ügy is, amit aztán Spanyolországba hazatérve az AS is elővett. „Sohasem produkáltam pozitív doppingtesztet, így nincs mit megbánnom, nincs mit sajnálnom – mondta a Movistar kiválósága a lap hasábjain. – Valakit szankcionálni kellett, és én voltam az egyik bűnbak. Letöltöttem a büntetésem, az egyetlen dolog, ami akkor foglalkoztatott, hogy vajon túl tudom-e tenni magam a történteken, és újra teljes erővel bele tudom-e vetni magam a kerékpározásba. Az meg, hogy mit gondolnak rólam mások, valahogy sohasem érdekelt. Örülök, hogy a karrierem a büntetés leteltét követően bontakozott ki, így megmutathattam, hogy igenis erős versenyző vagyok.” A harmincnyolc esztendő Alejandro Valverde az innsbrucki világbajnokság megnyerésével megkoronázta pályafutását, amely a 2017-es Touron történ bukását, és lábtörését követően, rövid időre még veszélybe is került. Valverde imád versenyezni, és ameddig ilyen szinten képes is rá, addig esze ágában sem lesz visszavonulni.

2018.11.05. - Mathieu van der Poel megvédte cyclo-cross Európa-bajnoki címét, Vas Balázs a 41., Szekeres Viktória a 3. helyen végzett November 2. és 4. között került sor a 2018-as cyclo-cross Európa-bajnokságra a hollandiai s-Hertogenboschban. Az elit férfiak küzdelmei nem hoztak meglepetést, az első két körben elszakadt a holland Mathieu van der Poel és a belga Wout van Aert duója, a címvédő Van der Poel ellenben nem várt túlságosan sokat, és a száraz pályán hamar faképnél hagyta legnagyobb riválisát is. A hazaiak legnagyobb örömére Van der Poel megvédte címét Van Aert előtt, a bronzérmet a belga Laurens Sweeck kaparintotta meg. „Nagyon jó verseny volt – mondta a díjátadóra várva Van der Poel. – A DVV Trofee aktuális fordulóját követően próbáltam nyugodt maradni és nem ráfeszülni az Európa-bajnokságra. A pálya kedvezett nekem, szerencsére sikerült is élnem az előnnyel. A távlati célom a kvalifikáció megszerzése hegyikerékpározásban a 2020-as tokiói olimpiára, ennek okán számos XCO versenyen fogok indulni, de természetesen országúton is láthatnak majd.” Az elit hölgyek versenyén a hazaiak uralták a pályát Annamarie Worst diadalmaskodott Marianne Vos és Denise Betsema kettősét megelőzve. Az U23-as fiúknál a belga Eli Iserbyt és Thomas Pidcock csatáját izgulhatta végig a nagyérdemű, végül a brit Pidcock diadalmaskodott, Vas Balázs a 41. helyen zárt. A huszonhárom év alatti hölgyeknél újra a hollandok domináltak, Ceylin Del Carmen Alvarado szerezte meg az Európa-bajnoki trikót. Az U19-es fiúknál kisebb meglepetésre a holland Pim Romhaar lopta el a show-t Witse Meeusen és Thibau Nys orra elől. A női Masters 35-39 évesek korosztályában Szekeres Viktoria az előkelő harmadik helyen zárt.

2018.11.04. - David Lappartient visszautasította Bradley Wiggins Lance Armstrongról tett kijelentéseit A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke David Lappartient a londoni Rouleur Classic vendége volt a minap, ahol számos témáról nyilatkozott. A női kerékpársport felzárkóztatása mellett kitért Bradley Wiggins vadonatúj könyvére is. Az elnök jelenleg egy női Tour de France illetve egy Párizs-Roubaix megrendezéséről egyeztet az ASO illetékeseivel, amely viadalok talán 2020-tól kerülhetnek be a versenynaptárba. Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a 2012-es Tour de France győztese Bradley Wiggins a egy brit rádióban nyilatkozott elismerően Lance Armstrongról. Wiggins kimondta azt, amivel nagyon sokan egyetértenek, ha tetszik, ha nem, Armstrong egy meghatározó, ikonikus alakja a kerékpársportnak. Wiggins új könyvében, amely az „Ikonok” címet kapta, egy egész fejezetet szentel az egykori hétszeres Tour győztesnek. A hamarosan megjelenő műből a The Times közölt részleteket. Wiggins nemes egyszerűséggel „tökéletes győztesnek” titulálja Armstrongot. Ezt pedig nem hagyhatta szó nélkül a szövetség első számú embere, aki visszautasította Wiggins kijelentéseit. „Számomra Bradley Wiggins kijelentései elfogadhatatlanok, pláne úgy, hogy egy egykori Tour de France győztesről beszélünk – mondta Lappartient. – Egy csaláson alapuló karriert méltatni, felháborító. Miként lehet így példát állítani azok elé a fiatalok elé, akik még csak most ismerkednek a kerékpársporttal.”

2018.11.03. - Bemutatta női és férfi csapatainak jövő évi mezeit a Trek-Segafredo Lizzie Deignan, John Degenkolb és Koen De Kort főszereplésével mutatta be jövő évi mezeit a Trek-Segafredo csapata. A férfi sor fekete-piros-fehér színkombinációban pompázhat, míg az újonnan alakuló, bombaerős nevekből álló női csapatot egy kék-fehér szereléssel lepte meg az olasz Santini. „Cégünk számára mindig is kiemelt jelentőséggel bírt a profi csapatok ruházattal való ellátása – mondta Monica Santini a vállalat vezérigazgatója. – A versenyzők igényei és az ehhez kapcsolódó technikai megoldások kihívások elé állítják a tervezőinket, amely minden eddiginél magasabb szintre emeli a Santini nevet.” A Trek idén júliusban jelentette be, hogy a férfi csapat mellett 2019-től egy női sort is útjára indít, melyben olyan kerékpárosok kapnak helyet, mint az anyai örömök után visszatérő Lizzie Deignan, Lotta Lepistö, Elisa Longo Borghini, Ellen van Dijk vagy éppen Trixi Worrack. „Nagyon tetszenek a mezek, alig várom már, hogy végre elkezdhessek bennük edzeni – nyilatkozta Deignan utalva arra, hogy egy foszforeszkáló edzőmezt is kapnak a versenyzők, a biztonságos edzések végett. – A Santini szakemberei nagyszerű munkát végeztek, stílusos szereléseket kaptunk.”

2018.11.02. - Romain Bardet: támogatom azokat az ötleteket, amelyek felráznák a Tour de France-t Az AG2R La Mondiale kapitánya Romain Bardet nem volt ott a jövő évi Francia Körverseny útvonal prezentációján, így nem meglepő, hogy több kerékpáros szakportál is megkereste a jelenkor egyik legjobb gall kerékpárosát. Bardet-nak tetszik az útvonal, melynek kilencedik szakasza szülővárosába Brioude-ba érkezik éppen Bastille-napján. Bardet nagy tervekkel készül a jövő évi viadalra, sőt támogatja azokat az elképzeléseket is, melyek megváltoztathatnák a verseny dinamikáját. „Sokszor nagyon unalmas, hogy ugyanazok a csapatok kontrollálják a mezőnyt, és ez valószínűleg nem az a kerékpársport, amelyet hosszú távon szeretnének az emberek nézni – nyilatkozta Bardet. – Támogatom azokat az ötleteket, amelyek felráznák a Tour de France-t, és lehetőséget biztosítanának a bátor versenyzők előtt. Kiváló Tour vár ránk 2019-ben, tetszik az útvonal, amely könnyűnek semmiféleképpen sem nevezhető. A sok második kategóriás emelkedő is megnehezíti majd a dolgunkat, számos közülük bonyolultnak tűnik és akkor még nem szóltam az Izoard, a Tourmalet, a Galibier és az Iseran négyeséről. A 2018-as verseny nem sikerült éppen a legjobban számomra, de nem akarok magyarázkodni, a számok azok számok, a helyezések pedig helyezések. Nem csak az eredmények határozzák azt meg, hogy mennyire is volt sikeres a mögöttünk hagyott év. Kezdve azzal, hogy milyenek voltak az edzéseid, hogyan készültél fel a különböző kihívásokra, és, hogy miként segítetted a csapatod. A múlt az a múlt, azon változtatni már nem tudok. Nehéz tökéletesen felkészülni a Francia Körre, hiába vagy időnként bombaformában, Párizsba csak egyetlen ember tekerhet be sárga trikóban.”

2018.11.01. - Elia Viviani és Chris Froome voltak a jövő évi Giro prezentációjának díszvendégei Egyelőre elég kevés kerékpáros jelezte konkrétan, hogy rajthoz kíván állni a 2019-es Olasz Körversenyen. Talán csak Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) részvétele tűnik biztosnak, bár Alejandro Valverde (Movistar), Geraint Thomas (Sky) és Miguel Angel Lopez (Astana) indulásáról is hallani. A címvédő Chris Froome (Sky) vélhetően a Tour de France-ra fókuszál, mintahogyan Elia Viviani (Quick-Step Floors) is inkább Franciaország felé veheti az irányt. Utóbbi két kiválóság volt a Giro prezentációjának díszvendége. „A Giro győzelmem mindig is kiemelt helyet foglal majd el a szívemben, hisz egy ikonikus verseny végén diadalmaskodtam – mondta Froome. – Nagyon tetszik a 2019-es útvonal, azt hiszem ezt a versenyt csak egy komplett, tökéletes formát mutató kerékpáros nyerheti meg. Kiegyensúlyozott az útvonal, a hegyek és az egyenkénti időfutamok többek számára is esélyt nyújthatnak. Egy nagyon jól felépített csapatra lesz szükség ahhoz, hogy a rózsaszín trikóig vezesse a kapitányát. A szakasz, amikor a Gaviát és a Mortirilot egymást követően kell megmászni, brutálisnak ígérkezik. Egy pihenőnapot követően jön ez az etap, akár ott is eldőlhet a verseny végkimenetele.” „Hat olyan szakasza lesz a jövő évi Olasz Körversenynek, amely egyértelműen a sprintereknek kedvezhet – tette hozzá Viviani. – Regnáló olasz bajnokként természetesen szeretnék rajthoz állni a Girón, bár még nem hoztuk meg a végső döntést a jövő évi versenyprogramommal kapcsolatosan. Idén négy szakaszt nyertem és kétszer lettem második, ami egy fantasztikus teljesítmény. Az utolsó hét hihetetlenül kemény lesz a sprinterek számára, de Veronába elérni kiváltságos dolog.”

2018.11.01. - Milánóban hivatalosan is bemutatták a 2019-es Olasz Körverseny útvonalát. A 102. Giro d’Italiára május 11. és június 2. között kerül sor. A 3518 és fél kilométeres táv, három egyenkénti időfutamot és öt hegyi befutót tartogat.

2018.10.31. - Alexander Kristoff meglepődött Gaviria szerződtetésén, ha kell, segíteni fogja csapattársát A hír miszerint Fernando Gaviria felbontva érvényben lévő szerződését a Quick-Step Floors sorával, és az UAE Team Emirates csapatába szerződik, meglepetésként érte a sor első számú sprinterét Alexander Kristoffot. A történtek után az sem kizárható, hogy a norvég kiválóság lesz Gaviria utolsó felvezetője a jövő évi Francia Körversenyen. Az egyik norvég kerékpáros szakportál készített interjút a harmincegy esztendős kiválósággal. „Jelen pillanatban nem tudom, hogy ki lehetne nálam alkalmasabb arra, hogy Fernandót győzelmekhez segítse – nyilatkozta Kristoff. – Természetesen a saját céljaim is előtérben tartom, igyekszem majd egyfajta összhangot elérni. Megnyertem az idei szezon legfontosabb sprintjét a Champs Élysées-n, így nem nagyon kell magyarázkodnom. Egyértelműen látható, hogy számos fiatal kopogtat az ajtón. Amennyiben a csapatom elküld a Tourra Fernando mögé, nem fogok megsértődni. Természetesen nem az a célom, hogy második számú ember legyek, de ha a csapat érdekei ezt kívánják meg, akkor igenis harcolni fogok Gaviria sikereiért.”

2018.10.30. - Június 17-én kerül sor a Mont Ventoux Dénivelé Challenge egynaposára A Santini GF Mont Ventoux kerékpáros rendezvény alapjaira építve 2019. június 17-én egy 1.1-es profi versenyt is rendeznek a legendás emelkedőn. A táv 185 kilométer lesz. Az új versenyről már nyáron is hallani lehetett, majd október elején hivatalosan is bekerült a versenynaptárba. A Criterium du Dauphiné közelsége miatt arra lehet számítani, hogy számos, a Tour de France-ra készülő nagy sztár is rajthoz állhat. A verseny Vaison la Romaine városkájából indul, majd érinti a Col des Aires, a Col de L’Homme Morte és a Mont Ventoux keleti oldalát is mielőtt Bedoinból nekivágna a legendás emelkedő megmászásának. A 4400 méternyi szintet tartogató viadal természetesen a hegyimenőknek kedvez. A Mont Ventoux eddig tizenhat alaklommal szerepelt a Francia körverseny programjában, tízszer hegyi befutóként. Nyert itt Charly Gaul, Eddy Merckx, Marco Pantani, Richard Virenque és Chris Froome is, sajnos 1967-ben ezen a meredeken vesztette életét Tom Simpson. A leggyorsabban 55 perc 51 másodperc alatt a baszk Iban Mayo ért célba még a 2004-es Dauphiné Libere alkalmával.

2018.10.29. - Véget ért a miltoni pályakerékpáros világkupa, Lovassy még a második napon bukott hatalmasat Mint arról korábban beszámoltunk a férfiak Omnium számában Lovassy Krisztiánnak szoríthattunk, aki a scratchben a tizenhetedik, a tempóversenyben tizenötödik, az eliminációs számban pedig huszadik lett. Az utolsó pontverseny során szerzett pont nélkül zárt, így végül az Omniumban a tizenkilencedik pozícióban végzett. Krisztián a selejtező versenyben hatalmas bukásba keveredett. Komoly sérülései lettek, felszakadt a szemhéja és eltört az ujja, de visszaült, és befejezte a negyedik számot is, hogy a helyezését és az érte járó UCI pontokat ne veszítse el. A férfiak Sprintjének döntőjébe az ausztrál Matthew Glaetzer és a holland Harrie Lavreysen került be. A finálét hatalmas csatában, csak a mindent eldöntő harmadik futamot követően nyerte meg Glaetzer. A bronzcsatából a szintén holland Jeffrey Hoogland került ki győztesen. A 120 körös, harminc kilométeres Madisonban dán győzelem született Casper van Folsach és Julius Johansen párosa révén, a második a brit, míg a harmadik az amerikai duó lett. A hölgyek Keirin versenyét az amerikai Madalyn Godby nyerte az ausztrál Stephane Morton és a kolumbiai Martha Bayona Pineda előtt. A brit Laura Kenny nem hagyott kérdést a női Omniumban, magabiztosan diadalmaskodott a mexikói Lizeth Salazar Vasquez és az amerikai Jennifer Valente kettősét megelőzve. A 2018/2019-es világkupa-sorozat november 30-án Berlinben folytatódik.

2018.10.28. - A miltoni pályakerékpáros világkupa második napjának eredményei A férfiak Omnium számában Lovassy Krisztiánnak szoríthattunk, aki a scratchben a tizenhetedik, a tempóversenyben tizenötödik, az eliminációs számban pedig huszadik lett. Az utolsó pontverseny során szerzett pont nélkül zárt, így végül az Omniumban a tizenkilencedik pozícióban végzett. A győzelmet a francia Benjamin Thomas szerezte meg a brit Mark Stewart és az új-zélandi Campbell Stewart előtt. A férfi Keirint a brit Jason Kenny nyerte, míg a dobogó másik két fokára a kanadai Hugo Barrette és a holland Matthijs Buchli állhatott fel. A női Sprint döntőjébe a hongkongi Wai Sze Lee és a német Emma Hinze verekedte be magát, végül az ázsiai lány diadalmaskodott, a bronzcsatát az ausztrál Stephane Morton nyerte. A hölgyek Madison számában a britek, nevezetesen Katie Archbold és Elinor Barker visszavágott a dán kettősnek, ezúttal az előbbi páros győzött, a harmadik helyet a házigazda kanadaiak kaparintották meg.

2018.10.27. - Lovassy Krisztián egy 12. hellyel nyitott a miltoni pályakerékpáros világkupán A kanadai Miltonban folytatódik a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa sorozat. Az első napon Lovassy Krisaztián révén scratchben voltunk érdekeltek. A hatvan körös, tizenöt kilométeres versenyt körelőnnyel az ukrán Vitally Hryniv nyerte, a második a brit Oliver Wood, míg a harmadik a görög Christos Volikakis lett. Lovassy Krisztián a tizenkettedik helyen zárt. A férfiak csapatsprintjét a hollandok nyerték nevezetesen a Nils van Thoenderdaal, Harrie Lavreysen és Jeffrey Hoogland alkotta trió. A második a szintén holland Beat Cycling Club, míg a harmadik a britek csapata lett. A 4000 méteres csapatüldözésben ezúttal is a dán kvartett volt a legerősebb, a Casper van Folsach, Lasse Norman Hansen, Julius Johansen és Rasmus Pedersen alkotta egység magabiztosan múlta felül a brit Huub Wattbike sorát. A bronzcsatából a brit válogatott került ki győztesen. A hölgyek scratch versenyét az orosz Alexandra Goncharova nyerte, a dobogó másik két fokára a litván Olivija Baleisyte és az amerikai Jennifer Valente állhatott fel. A női csapatsprintben ezúttal az ausztrálok diadalmaskodtak, Kaarle McCulloch és Stephane Morton duója a német kettőst győzte le a döntőben, a harmadik helyet az orosz Gazprom-RusVelo kettőse szerezte meg. A csapatüldözéses számot a papírformának megfelelően a brit négyes – Laura Kenny, Katie Archbold, Elinor Barker, Eleanor Dickinson – nyerte, az olaszok lettek a másodikak, míg Új-Zéland a harmadik.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések