Külföldi hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2019.01.18. - Megszerezte ide első győzelmét Peter Sagan Nem kellett túl sokáig várni a háromszoros világbajnok Peter Sagan (Bora-hansgrohe) első idei győzelmére. Lobethal és Uraidla között 146,2 kilométer várta a kerekeseket a Tour Down Under harmadik szakaszán. A dimbes-dombos terep túlságosan is nehéznek bizonyult a vérbeli sprinterek számára, bár az etap lejtmenetben zárult. Már abból is gondolhattuk, hogy ezúttal nem a sprintereké lesz a főszerep, hogy Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) kezdeményezte az első szökést, melybe rajta kívül még Nicholas Dlamini (Dimension Data), James Whelan (EF Education First), Nico Denz (AG2R La Mondiale), Manuele Boaro (Astana), Leo Vincent (Groupama-FDJ) és Michael Potter (UniSA-Australia) keveredett vele. A nap egyetlen kategorizált emelkedőjét Boaro nyerte, aki így feljött a hegyi összetett második helyére. A főmezőnyt eközben a sárga trikót védő CCC Team kontrollálta, melynek eredményeként a kellő időben meg is fogták az elmenést. A hajrában ugyanaz a forgatókönyv zajlott le, mint 2018-ban, Daryl Impey (Mitchelton-Scott) volt az első, aki indított, majd Peter Sagan (Bora-hansgrohe) nyerte meg a szakaszt Luis Leon Sanchez (Astana) és Impey előtt. Összetettben Patrick Bevin (CCC Team) megőrizte vezetését, előnye mindössze egyetlen másodperc Sagannal szemben. [[https://www.youtube.com/v/SmplLAJTLvg?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Sanchez ezúttal jóval erősebb volt, mint tavaly ilyenkor, épp, hogy meg tudtam előzni a végén – így a célba érkezést követően Sagan. – Igazából az volt a nehéz, hogy az utolsó emelkedőn elől tudjak maradni. Nagyon örülök ennek a sikernek, köszönöm a csapattársaim egész napos munkáját. A győzelem az győzelem, úgyhogy elégedett vagyok.” A Tour Down Under negyedik szakasza Unley és Campbelltown között vezet 129,2 kilométeren, a végén egy nehezebb emelkedővel, de nem hegyi befutóval.

2019.01.17. - Patrick Bevin meglepetésgyőzelme a Tour Down Under második szakaszán Norwood és Angaston között mindössze 122 kilométer várta a kerekeseket a Tour Down Under második szakaszán, miután a nagy hőség miatt közel harminc kilométerrel rövidítették az etapot. A nap szökésébe Artyom Zakharov (Astana), Jason Lea (UniSA-Australia) és Jaime Castrillo (Movistar) hármasa keveredett bele, akik három percnél messzebb nem jutottak, s habár nem volt teljesen sík az útvonal a sprinterek csapatai kontrollálták történteket. Mintegy ötven kilométerre a céltól meg is fogták a triót, ám ekkor még túl sok volt ahhoz hátra, hogy nyugodt mederben maradjanak a dolgok Manuele Boaro (Astana) és Matthieu Ladagnous (Groupama-FDJ) próbálkoztak szökéssel, de a célegyenesre már együtt fordult tá a mezőny. Ekkor egy hatalmas bukás szakította ketté a pelotont, számos sprinter maradt hátul. Luis Leon Sanchez (Astana) próbált élni az adódó lehetőséggel, ám nem bírta végig, a szakaszt hatalmas meglepetésre az új-zélandi Patrick Bevin (CCC Team) nyerte meg Caleb Ewan (Lotto-Soudal) és Peter Sagan (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben sikerével szintén Bevin állt az élre, előnye öt másodperc Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) ellenében. [[https://www.youtube.com/v/J2xXJu_oedo?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Tudtam, hogy lehet esélyem, de nem gondoltam, hogy nyerhetek – így Bevin a célba érkezést követően. – Sanchez hosszú támadása kedvezett nekem, szinte felvezette a hajrát. Megindultam, nem is nagyon figyeltem, csak tettem a dolgom. Amikor felemeltem a fejem én voltam az első. Észre sem vettem, hogy volt egy bukás mögöttünk, hisz Fran Ventoso tökéletes munkát végzett, az utolsó kilométeres kapunál a tizedik hely környékén voltunk. Örülök, hogy megvan a CCC Team első idei győzelme, remekül kezdjük az idényt.” A Tour Down Under Lobethal és Uraidla között egy 146,2 kilométeres szakasszal folytatódik, ami egy kisebb emelkedőt követően lejtmenetben zárul.

2019.01.16. - Janez Brajkovic a 2018-as Horvát Körversenyen bukott meg egy doppingteszten miután Methylhexaneamint találtak a szervezetében. A szlovén kerekes elfogadta a tíz hónapos eltiltást, elmondása szerint már belefáradt a kerékpársport viszontagságaiba.

2019.01.16. - Elia Viviani nyerte a Tour Down Under nyitányát North Adelaide és Port Adelaide között egy 129 kilométeres szakasszal vette kezdetét az év első WorldTour versenye az ausztrál Tour Down Under. A penzum tartogatott ugyan kisebb emelkedőket, de egyértelműen a sprintereknek kedvezett. A nap szökését Patrick Bevin (CCC Team), Michael Storer (Team Sunweb) és Jason Lea (UniSA-Australia) triója alkotta, akiket mintegy negyven kilométerre a céltól fogtak meg. Innentől a sprinterek csapataié volt a főszerep, bár a nagy hőség és az erős szembeszél nem könnyítette meg a dolgukat. A hajrában a regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) volt a legjobb fölényesen megnyerve a sprintet Max Walscheid (Team Sunweb) és Jakub Mareczko (CCC Team) előtt. Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Caleb Ewan (Lotto-Soudal) nem tudtak meghatározó tényezővé válni ezen a napon. [[https://www.youtube.com/v/L7Qw55a4o8g?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon nagy szembeszél volt, ilyenkor pedig nagy hiba viszonylag korán kibújni – értékelt Viviani a célba érkezést követően. – Sohasem könnyű a megfelelő pillanatot megtalálni. Amikor a bal oldalon lehetőségem nyílt, akkor indultam meg. Amennyiben teljesen be lettem volna zárva, akkor nem próbálkozom, hisz nem vagyok őrült. Bauhaus próbálta zárni az utam, de sikerült előrekerülnöm, onnantól pedig már csak a célvonalat figyeltem.” Természetesen összetettben is Viviani az első, előnye a jóváírásnak köszönhetően négy másodperc Walsheid előtt. A Tour Down Under Norwood és Angaston között folytatódik egy a nagy hőség miatt lerövidített útvonallal.

2019.01.15. - Elkészült az első profi kerékpáros csapat által előadott rapszám Laurens De Vreese, Jakob Fuglsang, Alexandr Vinokourov és Omar Fraile főszereplésével elkészült az első profi kerékpáros csapat által előadott rapszám. Az ötletgazda Vlad Pritulyak egy egyedülálló marketingfogadtatásként értékelte a kazah Astana csapata által elkészített dalt, melyhez természetesen videoklip is dukál. [[https://www.youtube.com/v/rMIv5Dsmuf8?fs=1&hl=hu_HU 560 315]]

2019.01.14. - Caleb Ewan nyerte a Down Under Classic kritériumversenyt Peter Sagan előtt Az év első WorldTour viadala a Tour Down Under rajtja előtt egy egyórás és egy körös véghajrás kritériumra kerül sor mintegy a csapatok és versenyzők bemutatására. Természetesen így volt ez a 2019-es évben is. A rajtot követően számos elszakadási kísérlet történt, próbálkozott az ausztrál verseny után visszavonuló Mathew Hayman (Mitchelton-Scott), Thomas de Gendt (Lotto-Soudal) és Ben O'Connor (Dimension Data) is, de a sprinterek csapatai senkit sem engedtek túl messzire. Az utolsó kilométeren belül egy bukás szakította szét a mezőnyt, amelybe a regnáló olasz bajnok Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) is belekeveredett, eredményeként mindössze hat versenyző maradt az élen. Roger Kluge (Lotto-Soudal) tökéletesen vezette fel a hajrát Caleb Ewan (Lotto-Soudal) számára, aki magabiztosan nyerte meg a versenyt Peter Sagan (Bora-hansgrohe) és Alex Edmondson (Mitchelton-Scott) előtt. [[https://www.youtube.com/v/giInIyJqP8k?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Tisztában voltam vele, hogy nem lesz könnyű dolgom a végén, hisz fantasztikus sprinterek vannak itt a mezőnyben – mondta Ewan a célba érkezést követően. – A formám jónak mondható, így bizakodva álltam rajthoz. A csapat fantasztikus munkát végzett, minden egyes körben tökéletesen megcsinálták a rájuk kiszabott feladatot, Roger (Kluge) pedig tökéletes helyzetbe hozott a végén. Talán sohasem volt még ilyen komoly csapat mögöttem, bizakodva várom a Tour Down Under rajtját.” A Santos Tour Down Under e január 15-én rajtol.

2019.01.13. - Richie Porte: egy kiváló csapat áll mögöttem A január 15-én rajtoló Tour Down Under egyik nagy esélyese Richie Porte, aki korábban már öt alkalommal győzött a Willunga Hill emelkedőjén, így érthető módon a 2019-es versenytől is azt várja, hogy harcban lehessen az összetettért, melyet 2017-ben már sikerült megnyernie. Porte a BMC csapatától a Trek-Segafredo sorához igazolt, ráadásul elmondása szerint Jatlinson Pantano és Peter Stetina kettőse megadhatja számára azt a pluszt, ami elég lehet a győzelemhez. „Az útvonal kedvez nekem, bár talán két évvel ezelőtt a Paracombe emelkedője még inkább esélyt adott a magam fajta versenyzőknek – mondta néhány napja egy interjújában Porte. – A Tour Down Under egy fantasztikus verseny, igazából nem is kezdhetné jobb körülmények között az évet egy kerékpáros. Egy kiváló csapat áll mögöttem, talán az egyik legerősebb. Az olyan srácok, mint Jarlinson Pantano vagy Peter Stetina adhatnak számomra egyfajta pluszt ahhoz, hogy tényleg eséllyel szálljak harcba a győzelemért, és akkor még nem beszéltünk Koen De Kortról, aki talán az egész mezőny egyik legtapasztaltabb kerékpárosa. Az összetettről vélhetően csak az utolsó szakasz dönt. A Willunga Hill egy trükkös, nagyon nehéz emelkedő, bár nem szabad félvállról venni a harmadik etapot sem. Nagyon sokat várok az idei szezontól, azért szerződtettek, hogy versenyeket nyerjek és én magam is ezért pattanok a nyeregbe.”

2019.01.12. - Utolsóként az EF Education First mezéről is lehullt a lepel Két év után visszatért a sportág elitjébe a brit Rapha ruházati márka, amely nem csak a kerékpáros mezek készítésében jeleskedik, de számos marketingtevékenységbe is bekapcsolódik. A céget 2004-ben Simon Mottram alapította. Éveken keresztül volt a Sky ruházati partnere, miközben egy kontinentális csapatot is működtetett. 2016 végén bontották fel szerződésüket a brit sztárcsapattal, azóta leginkább a női vonalon megtalálhatók, mint a Canyon-SRAM partnerei. A céget 2017-ben megvásárolta a Walmart tulajdonosa Sam Walton. A Rapha érkezése nem érte váratlanul a sort, hisz Tom Southam sportigazgató pályafutását épp a Rapha kontinentális csapatában zárta 2011-ben. Stílusosan utolsóként mutatta be 2019-es szerelését az amerikai EF Education First sora. A mez rózsaszín és kék színkombinációban pompázik, egyértelműen eltér az úgymond átlagos megjelenéstől, így üde színfoltja lesz a 2019-es mezőnynek. „Mindenféleképpen szerettünk volna egy olyan mezt alkotni, amely kitűnik a mezőnyben – így a Rapha sajtóközleményében. – Azt hiszem elértük a célunkat, hisz az EF Education First kerékpárosai mindig jól kivehetőek lesznek a pelotonban. A szerelést a versenyzők szabad szelleme, egyedisége és stílusa inspirálta.” Az EF Education First csapat huszonhét versenyzővel vág neki a 2019-es idénynek, kiemelendő nevek Rigoberto Uran, Michael Woods, Tejay Van Garderen és Sep Vanmarcke. [[https://www.youtube.com/v/C6-96n6qYXQ?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Az EF Education First 2019-es kerete: Sean Bennett (amerikai), Alberto Bettiol (olasz), Matti Breschel (dán), Nathan Brown (amerikai), Jonathan Caicedo (ecuadori), Hugh Carthy (brit), Simon Clarke (ausztrál), Lawson Craddock (amerikai), Mitchell Docker (ausztrál), Joseph Dombrowski (amerikai), Moreno Hofland (holland), Alex Howes (amerikai), Tanel Kangert (észt), Sebastian Langeveld (holland), Daniel Felipe Martinez (kolumbiai), Daniel McLay (brit), Sacha Modolo (olasz), Lachlan Morton (ausztrál), Logan Owen (amerikai), Taylor Phinney (amerikai), Tom Scully (új-zélandi), Rigoberto Uran (kolumbiai), Julius Van den Berg (holland), Tejay Van Garderen (amerikai), Sep Vanmarcke (belga), James Whelan (ausztrál) és Michael Woods (kanadai).

2019.01.11. - Az ASO már most a 2020-as reformok alapján osztja ki a Tour de France szabadkártyáit A Francia Körverseny szervezője az ASO nem várt módon megnevezett két szabadkártyás csapatot az idei versenyre. A 2020-tól életbe lépő reformokhoz igazodva, amikor az Europe Tour ranglista első két helyezettje automatikus meghívást kap, a francia Cofidis és a belga Wanty-Groupe Gobert lehet ott az év legnagyobb presztízzsel bíró szakaszversenyén, ami egyben azt is jelenti, hogy az Arkea-Samsic, Direct Energie, Delko Marseille Provence és Vital Concept francia kvartettből két sor is lemarad hazája viadaláról. A belga csapat ellenben zsinórban harmadszor kapott meghívást, ami nagy elégtétel számukra. „Zsinórban harmadszor is ott lehetünk a Francia Körversenyen, ami hatalmas dolog a csapat életében – mondta Jean-Francouis Bourlart csapatvezető. – Harmadszor győztünk az Europe Tour sorozat összetettjében, ami megmutatja az erőnket. Reménykedtünk abban, hogy talán idén is lesz lehetőségünk ott lenni a Touron, büszkék vagyunk arra, hogy a szervezők is értékelik a befektetett munkát.”

2019.01.10. - Olasz lapértesülések szerint már több érdeklődő is van a Sky megmentésére Bombahírként robbant, hogy a Sky csapata sajtóközleményben jelentette be, hogy a 2019-es idény végén a sort tíz éve szponzoráló brit médiavállalat a Sky távozik Dave Brailsford csapata mögül, sőt a 21st Century Fox sem marad. A helyzet már csak azért is felettébb érdekes, mivel jó néhány kerekesnek van szerződése a 2019-es szezont követően is, többek között Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal, Luke Rowe és Michal Kwiatkowski kontraktusa is hosszabb távra szól. A Sky a legmerészebb becslések szerint, éves szinten közel harmincöt millió Euró körüli összeget fektet a csapatba. Az évek során Chris Froome négy Tour de France-t nyert, de Bradley Wiggins és Geraint Thomas is ünnepelhetett a Champs-Elysees-n, mindemellett nyertek Girót és Vueltát is, sőt fennállásuk óta összesen nem kevesebb, mint 322 sikert arattak. A pletykák szerint a távozás hátterében a médiapiac mozgása állhat, ugyanis az amerikai Comcast októberben megszerezte a Sky részvényeinek mintegy hatvan százalékát, de Chris Froome fura doppingvétsége sem vetett túl jó fényt a sorra. A csapatvezetés a 2019-es Tour de France rajtjáig szabott határidőt az esetleges új támogatók bejelentésére. Túlságosan sokat nem is kellett várni az esetleges megoldás mikéntjére, a La Gazetta dello Sport ugyanis két opcióról is beszámolt. Az első szerint a Sky médiabirodalmat felvásárló Comcast hajlandó további két évig támogatni a sort, azonban 30%-os megvonással, azaz a jelenlegi költségvetés megtartására már csak egyetlen „kisebb” szponzort kellene találniuk. A második variáció szerint egy tengerentúli milliárdos fektetne a sorba, mégpedig a kanadai-izraeli ingatlanmogul Sylvan Adams. Az Israel Cycling Academy tulaja egyesítené a két sort, erről elvileg már meg is kezdődtek a tárgyalások. Adams pénzben nem áll rosszul, hisz a Giro izraeli rajtjáért hajlandó volt saját zsebből mintegy nyolcvan millió kanadai dollárt kifizetni.

2019.01.09. - A Bahrain-Merida máris egy két éves szerződéshosszabbítást kínálna Vincenzo Nibalinak Mint arról a minap beszámoltunk Vincenzo Nibali szerződése a 2019-es év végén lejár jelenlegi csapatánál a Bahrain-Meridánál. Eredetileg csak egy 2020 végéig szóló hosszabbítást szeretett volna a vezetőség, ám a Trek-Segafredo olyannyira komolyan érdeklődik a kerekes iránt, ami elgondolkoztatta a befektetőket. A befektetőket, hisz nemrég a McLaren 50%-os részesedést szerzett a csapatban, ráadásul Nasser Bin Hamad Al Khalifa társtulajdonos is megerősített a szicíliai bringás iránti igényét. Maga a Segafredo vállalat ellenben szeretné reklámarcának Nibalit, egyes pletykák szerint még akkor is, ha marad jelenlegi csapatánál. Csakhogy a Trek-Segafredo soránál sem lenne mindegy, hogy az olasz cég mennyi pénzt pumpál a csapatba és milyen időtartamban. Massimo Zanetti a Segafredo tulajdonosa mát tárgyalt Nibalival, míg a Bahrain-Merida várhatóan január 13-ig szintén ajánlatot tesz. Döntés vélhetően a Tour de Francd rajtjáig, hisz Nibali korábban már lenyilatkozta, hogy addig szeretne pontot tenni a jövőjére.

2019.01.08. - A Bahrain-Merida, a Trek-Segafredo és az UAE Team Emirates csapatai is Vincenzo Nibalit szeretnék Lényegében még el sem kezdődött a 2019-es szezon, máris többen bejelentkeztek Vincenzo Nibaliért, akinek az év végén lejár a szerződése jelenlegi klubjánál a Bahrain-Meridánál. Az arab támogatású sor mellett a Trek-Segafredo és az UAE Team Emirates is komolyan gondolja az olasz versenyző megszerzését, akinek saját edzője, orvosa és masszőre is van, így csomagban évi 3,5 millió euró körül mozoghat az árfolyama. A pletykák szerint időnként vannak súrlódások Nibali és a Bahrain-Merida vezetősége között, sőt olykor még a fizetés is csúszik, bár ezt adminisztratív okokkal magyarázzák. A legkomolyabb kérő talán a Trek, hisz a Segafredo vállalat bejelentette, hogy amennyiben hosszabb távra sikerül megszerezniük a versenyzőt, abban az esetben ugyanerre az időszakra meghosszabbítják támogatói szerződésüket. „Természetesen az a célom, hogy a jelenlegi csapatomnál maradhassak, de meg kell egyeznünk a részletekben, pontot kell tennünk a történet végére – mondta Nibali a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Nyilvánvaló, ha egy versenyző a szerződése utolsó évében van, akkor érkeznek megkeresései.”

2019.01.07. - Neri Sottoli-Selle Italia KTM néven folytatja az ex Wilier Triestina csapat Utolsóként a volt Wilier Triestina-Selle Italia csapat mutatta be jövő évi szponzorait és keretét. Az már korábban is tudható volt, hogy a sor megkapta a pro-kontinentális besorolást, ám hosszú időn át homály fedte a nevét és a versenyzői nagy részét is. Rengeteg volt a távozó többek között Jakub Mareczko a CCC Team ajánlatát fogadta el, míg Filippo Pozatto visszavonult. Nos, a Luca Scinto által dirigált sor Neri Sottoli-Selle Italia KTM néven folytatja tizenhét fős kerettel, melynek vezérei a Bahrain-Merida csapatától érkező Giovanni Visconti és a Movistar színeit cserélő Dayer Quintana lesznek. Az idényt Argentínában a San Juani Körversenyen kezdik. A mezük egyelőre nem került bemutatásra ellenben azt megerősítették, hogy a jövőben szorosan együttműködnek a Franco Ballerini neve által fémjelzett utánpótlássorral. A Neri Sottoli-Selle Italia KTM kerete: Liam Bertazzo (olasz), Simone Bevilacqua (olasz), Giuseppe Fonzi (olasz), Luca Pacioni (olasz), Luca Raggio (olasz), Massimo Rosa (olasz), Sebastian Schonberger (osztrák), Simone Velasco (olasz), Edoardo Zardini (olasz), Etienne Van Empel (holland), Francesco Manuel Bongiorno (olasz), Lorenzo Fortunato (olasz), Davide Gabburo (olasz), Moreno Marchetti (olasz), Umberto Marengo (olasz), Dayer Quintana (kolumbiai) és Giovanni Visconti (olasz).

2019.01.06. - Kisebb meglepetésre Michael Freiberg lett az ausztrál elit bajnok, egy mindössze tizennyolc esztendős lány győzött a hölgyeknél 185 kilométer várta az elit férfiakat az ausztrál nemzeti bajnokság mezőnyversenyén, amely a 2019-es év első nagy érdeklődéssel várt viadala volt. A kerekesek tizenhat kört tettek meg a Mount Buninyong emelkedőjének érintésével. A rajtot követően Alex Edmondson (Mitchelton-Scott), Chris Harper (Team BridgeLane), Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) és Michael Freiberg (Sunshine Coast Team) négyese lépett el, akik kiválóan dolgozva együtt viszonylag nagy előnyre tudtak szert tenni. Idővel a kvartett mögött két üldözősor is alakult, a véghajrához közeledve apró darabjaira hullott a főmezőny. Négy körrel a vége előtt Conor Murtagh (Oliver’s Real Food Racing), Cameron Meyer (Mitchelton-Scott) és Jason Lea (Team BridgLane) hármasa megfogta az elől lévőket, ám nem sokkal később Edmondson, Lea és Murtagh is megadta magát. Meyer folyamatosan próbálkozott, egy ideig úgy is tűnt, hogy sikerül leszakítania riválisait, ám végül Michael Freiberg (Sunshine Coast Team) szedte leginkább össze magát, így ő nyerte bajnoki címet Chris Harper (Team BridgeLane) és Cameron Meyer (Mitchelton-Scott) előtt. Az elit hölgyeknél óriási meglepetése a mindössze tizennyolc esztendős Sarah Gigante (Roxsolt Attaquer) diadalmaskodott, aki a Mitchelton-Scott tökéletesnek tűnő taktikáját írta felül. A dobogó másik két fokára Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) és Sarah Roy (Mitchelton-Scott) állhattak fel.

2019.01.05. - A Trek-Segafredo női sora készen áll felvenni a harcot az élmezőny legjobbjaival A Trek-Segafredo az elmúlt év nyarán jelentette be, hogy 2019-ben a férfi WorldTour csapat mellett egy „profi” női sort is indít. Szép lassan arra is fény derült, hogy kik alkotják majd a végül koránt sem gyenge keretet, akik eséllyel veszik fel a harcot a női szakág legjobbjaival, úgy, mint a Boels-Dolmans vagy éppen a Mitchelton-Scott csapatai. A szakmai stáb élén két egykori kiváló kerekes a német Ina-Yoko Teuitenberg és az olasz Giorgia Bronzini kapott helyet, míg a keretet olyan bringások alkotják, mint Lizzie Deignan, Ellen Van Dijk, Elisa Longo Borghini, Lotta Lepistö vagy éppen Audrey Cordon-Ragot. A tizenhárom versenyző tíz nemzet képviseletében érthető módon hatalmas tervekkel vág neki a 2019-es idénynek, az összeállítást elnézve pedig minden esélyük meg is van arra, hogy győzelmekért harcolhassanak. Az idényt Ausztráliában a Tour Down Under női viadalán kezdik. „Izgatottan várjuk, hogy elrajtoljon a 2019-es idény – így Ina-Yoko Teutenberg. – Ez lesz az első versenyünk, egyelőre nem tűzünk ki magunk elé nagy célokat, de szeretnénk ott lenni az akciókban és legalább egy szakaszgyőzelmet szerezni.” A Trek-Segafredo 2019-es kerete: Audrey Cordon-Ragot (francia), Lizzie Deignan (brit), Lauretta Hanson (ausztrál), Lotta Lepistö (finn), Elisa Longo Borghini (olasz), Jolanda Neff (svájci), Letizia Paternoster (olasz), Anna Plichta (lengyel), Ellen Van Dijk (holland), Abigal Van Twisk (brit), Tayler Wiles (amerikai), Ruth Winder (amerikai) és Trixi Worrack (német).

2019.01.04. - Caleb Ewan nyerte a Bay Crits sorozat utolsó versenyét, Marco Haller győzött összetettben A Bay Crits kritérium utolsó williamstown-i versenye is hatalmas csatát hozott az összetett éllovasa Marco Haller (Katusha-Alpecin) és Caleb Ewan (Lotto-Soudal) között. Haller segítője Alex Dowsett és Ewan felvezetőembere Roger Kluge végig kontrollálták a történteket, az utolsó körben azonban Heinrich Haussler (Bahrain-Merida) próbálta meglepni a többieket. Akciója ellenben nem járt sikerrel, így végül Caleb Ewan megnyerte ezt a versenty is Brenton Jones (Delko Marseille Provence) és Heinrich Haussler előtt. Haller mindössze negyedikként zárt, de ez elégnek bizonyult ahhoz, hogy három pont előnnyel megnyerje az összetettet. A második Ewan, míg a harmadik Haussler lett. „Nagy megkönnyebbülés számomra ez a siker – így a hosszú sérülése után talán először versenyképes Haller. – Remek módja ez az új szezon rajtjának. Nem akartunk kockáztatni, így az ellenfelekre vártunk, de végig ügyeltünk arra, hogy a helyezésem alapján megmaradjon a pontelőnyöm.” A hölgyeknél az egykori ausztrál bajnok Peta Mullens nyerte a záró akkordot, míg összetettben az olasz Valentina Scandolara mindössze egyetlen pont előnnyel, de megvédte tavalyi elsőségét. Az ausztrál nyár a nemzeti bajnokság küzdelmeivel folytatódik.

2019.01.03. - Az óév utolsó és a 2019-es esztendő első napjai hagyományosan az élvonalbeli csapatok új mezeinek és támogatóinak bemutatásával telnek. Az EF Education First sorának kivételével már mindegyik WorldTour gárda szereléséről lehullt a lepel. Íme a szerelések, avagy melyik csapatot, milyen színekben keressünk.

2019.01.03. - Megszerezte első győzelmét a Lotto-Soudal színeiben Caleb Ewan Az ausztrál Bay Crit sorozat második versenye kiélezett csatát hozott, az első nap győztese Marco Haller (Katusha-Alpecin) és Caleb Ewan (Lotto-Soudal) között. A hatvan perces kritérium végén egy nyolc fős sornak sikerült ellépni, benne a két kiválósággal, ám Roger Kluge (Lotto-Soudal) olyan szinten kontroll alatt tartotta a történéseket, hogy Ewan végül magabiztosan nyerte a napot Heinrich Haussler (Bahrain-Merida) és Haller előtt. „Jó érzés ilyen hamar győzelmet szerezni, pláne egy új csapat színeiben – így Ewan a célba érkezést követően. – Roger fantasztikus munkát végzett, könnyűvé tette számomra a napot, én pedig éltem a lehetőséggel. Azt hiszem egy szórakoztató versenyt kreáltunk. Múlt évben csalódásként éltem meg ezt a viadalt, így mindenféleképpen azon voltam, hogy idén sikerüljön legalább egy napot megnyernem. Nagyon fontos volt ez nekem, remélem, hogy erre a későbbiekben is építhetünk.” A verseny összetettjében húsz pontjával Marco Haller (Katusha-Alpecin) áll az élen, míg a hölgyeknél Chloe Hosking volt a legjobb a második versenyen, így összetettben is átvette a vezetést.

2019.01.02. - Az ausztrál Bay Crits-sorozattal kezdetét vette a 2019-es országúti szezon, de még mielőtt az új idényre összpontosítanánk, nézzünk egy kicsit vissza az óév eseményeire a számok tükrében.

2019.01.02. - Marco Haller szerezte az év első országúti győzelmét A Bay Crits kritérium-sorozat első versenyével vette kezdetét a 2019-es országúti szezon, amely ugyan nem kategorizált viadal, de az ausztrál nyár első állomásaként mindig nagy figyelmet kap. A geelongi nyitány favoritja Caleb Ewan volt, azonban a Lotto-Soudal kerekesének folyamatosan mechanikai problémái voltak, így viszonylag korán feladta a viadalt. A győzelmet végül az osztrák Marco Haller (Katusha-Alpecin) szerezte meg, aki mesébe illően kezdte a szezont azt követően, hogy 2018-ban előbb elütötte egy autó, minek következtében a pályafutása folytatása is veszélybe került, majd két vírusos megbetegedés is hátráltatta. A második a német Raphael Freienstein, míg a harmadik az ausztrál Miles Scotson (Groupama-FDJ) lett. Érdekesség, hogy a Katusha egy egyedi, külön erre a versenyre készített mezben állt rajthoz. „Örülök, hogy rajthoz álltam ezen a viadalon, amely remek felkészülést biztosít a Tour Down Under előtt – így Haller a célba érkezét követően. – Közel kétszáz napig nem versenyezhettem, a lábtörésem miatt veszélybe került az egész karrierem, így nem nagyon tudtam, hogy mire is számíthatok. Örülök, hogy ilyen formában tértem vissza, bizakodva tekintek a 2019-es idényre.” A hölgyeknél Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) erősebbnek bizonyult ellenlábasainál, a lehető legjobbkor lépett el, így bő fél perces előnnyel haza érve nyerte az első napot.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések