2015-ös Giant újdonságok 2015-ös Giant újdonságok

Hatalmas standdal várta látogatóit a Giant, ami nem is csoda, hiszen kellett a hely bőven a bringa-piac óriásának. Ott volt először is maga a Giant kerékpár vonala, ami valljuk meg őszintén, majd minden szakágban büszkélkedhet trófeával. És közel ekkora területet foglalt el a megújított női LIV vonal is.

Eurobike 2014 - Furcsa kerékpárok Eurobike  2014 - Furcsa kerékpárok

Sok fura szerzettel lehet találkozni a Eurobike kiállításon. Egyes modellek teljesen tévutak, mások egy új jövőt mutatnak meg. Ezekből szemezgettünk!

  • Majd 60 éves japán, prémium világmárkáról beszélünk, így méltán nevezhetjük a kerékpáros ruházati ipar Godzillájának a Pearl Izumit. Emlékszem, kölyökkoromban még hogy lestem a kerékpáros közvetítéseket, kin milyen mez van, honnan van, ki gyártotta, amikor az amerikai válogatott csapatmezén felfedeztem a furcsa logót. A márka azóta is tör előre rendületlenül és épp a napokban aratott újabb diadalt a VB csapatidőfutamán, amit a BMC férfi csapata nyert kőkemény előnnyel, amiben nem kis szerepe volt a komfort és az aerodinamika kvintesszenciájának!
  • A mérlegen egy karbon váz, melyet egy kulacs vízzel egyensúlyoztak ki. Egyedi gyártóknál láttunk már ilyet, de ez egy sorozatgyártott Izalco Max volt! Emellett megalkották az első valóban gyors zárat 15mm-es méretben és itt a Cayo Disc is a kényelmet kedvelőknek.
  • Eurobike-on jártunkban-keltünkben természetes volt, hogy meglátogatjuk a Rudy Project standját is, hisz – a hazai forgalmazónk hála - nagyon a szívünkhöz nőttek a szezonban az itáliai portékák! Nem különben a Cannondale országúti és monti csapatának.
  • Ha valakinek azt mondjuk, hogy Thule biztosan a kerékpár és síléctartók, illetve tetőboxok jutnak eszébe. Nincsen ezzel gond hiszen a világ legjobb termékei között tartjuk számon ezeket, most azonban teljesen új piacok felé nyitnak! Gyerekülések, gyerekszállítók, túratáskák és szállítóbőrönd a híres svéd gyártótól.
  • A bolgár Cross immáron majd'15 éve van jelen az európai kerékpárpiacon portékáival. Céljuk minél szélesebb, nagyszerű ár/érték arányú kerékpárok gyártása a középkategória csúcsáig. Nem költenek komoly marketing kampányokra, nem építenek szélcsatornát, és eddig a karbon sem igazán érdekelte őket, ezt meghagyják más gyártóknak és maradnak a jól bevált acél, illetve alu vázaknál. A koncepció úgy látszik bevált, amit az évi 250 ezer eladott kerékpár ékesen bizonyít!
  • A több mint 20 éve prosperáló – egyetlen garázsbolttal induló – bajor cég top fejlesztőnek számít a német fully piacon, köszönhetően többek között a RockShox-szal közösen fejlesztett E:i elektronikus rugóstag vezérlő rendszernek, amit Németországban ők dobtak először piacra. Emellett több meghökkentő montit is bemutattak a kiállításon.
  • Maximális kényelem és csúcsminőség – ezen vezérelvek motiválják a 2015-ös szezonban a majd' száz éves, piacvezető német kerékpárgyártót, akik nyilvánvalóan a legnagyobb szeletét kívánják kihasítani az európai pedelec piacnak. Az elmúlt szezonban még nem is gondoltuk volna, hogy miben sántikálnak a cloppenburgi laboratóriumban, hiszen a BOSCH középmotoros, elektromos rásegítő meghajtásán túl még nem igazán volt tovább.
  • Megfizethető áron komoly élményfaktor, és mindez egy világmárkától! Egy mondatban ez lenne a 29”-os kerekekkel szerelt Trek Fuel EX7-es összefoglalása. Rengeteg újdonságot belezsúfoltak ebbe a 120 mm-t mozgó all mountain gépbe. Ilyen a DRCV-s rugóstag is. Hogyan viselkedett terepen? Olvass tovább és megtudod!
  • Az új Procore rendszer alapjaiban változtatta meg a külső/belső kapcsolatáról szóló elképzeléseinket! Emellett megérkezett a limitált Jens Voigt külső, a kifejezetten bikepark használatra szánt Magic Mary és egy új multiszerszám tubeless rendszerekhez. 2015-ös Schwalbe újdonságok következnek.
Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések