BLOG Balatonkör - Soha többet

Időpont: 2012. április 30. hétfő 13:35
Szakág: Országúti
Címkék: Balatonkör

  Az idén ismét megrendezésre került a Balatönkör
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy résztvettem rajta!!! Nem a vezetett túrán, hanem a teljesítmény túrán.


A kiírás szerint amit kaphattunk volna a nevezési díjért cserébe:

  • Frissítést a frissítő pontokon
  • Kijelölt útvonalat a Balatoni Bringa Körúton
  • Ha szükséges technikai ill. orvosi segítséget stb.

Amit kaptunk:

  • Frissítőpontokon - ha éppen sikerült megtatlálni, mivel nem voltak kitáblázva és nem éppen a bringa út közelében voltak elhelyezve- víz, szőlőcukor
  • igaz a táv felénél lévő frissítő allomáson közölték, hogy a víz már elfogyottde szőlőcukor még van egy pár szem. Igen 30 fokos melegben nagyon hasznos a szőlőcukor víz nélkül:)
  • Következő allomáson már csak csapvíz volt ill. lehetett volna enni pogácsát ill. nápolyit állagukat elnézve inkább maradtam a nálam lévő zselénél.

 

Megérkeztünk az utólsó Fonyódnál lévő allomásra (köszönet az útbaigazításért a bringaút mellett álló hölgynek nélküle soha nem találtuk volan meg a frissítést.) Szintén csapvíz...

 

Kicsit már fáradtan indultunk tovább a cél felé, szerncséra annyira jól ki volt táblázva minden, hogy csak kb +40 percet bolyongtunk egy 10 fős csoporttal a  nagyon jó minőségű kátyúmentes utcákon.

 

Köszönet a csodálatos szerevezésért, minden annyira jól sikerült, hogy soha többé nem veszek részt olyan rendezvényet amit ua. sport iroda szervez.

 

De szerintem ez nem csak az Én véleményem.

 

Érdekes, hogy a pénzemért semmit nem kaptam csak kb 2 kulacs vizet. Egy sokkal kisebb létszámú teljesítmény túra sokkal jobban szervezett és sokkal több mindent ad.

 
Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2012.05.14. 19:42
Kedves Károly,
Pl az első frissítő pontot tudnám a figyelmedbe ajánlani.
Nem tudom mire céloztál a hátizsákba pakolással de nem igazán vagyok az a típus aki hátizsákba pakolt, már csak ezért is mert nem volt hátizsák. Illetve nem vagyok rászorulva néhány banánra.
Tudod mivel olyan ügyetlen voltam,

2012.05.14. 19:09
Kedves Attila!
Az nem igaz, hogy a frissítőkben bármiféle negatív megkülönböztetésben részesült volna bárki is. Miért is lett volna? Ha meg akartuk volna különböztetni, akkor hogyan döntötte volna el a frissítőben dolgozó kolléga, hogy kinek ad és kinek nem ad banánt? Ez még viccnek is rossz...
De ha ebben biztos vagy, akkor kérlek, add meg hogy konkrétan melyik frissítőnél mikor történt az eset? Konkrét panaszt ki tudunk vizsgálni, a pletyka meg csak árt nekünk.

Megjegyzem, olyan panaszt meg én hallottam a frissítőkben dolgozó segítőinktől, hogy sokan a hátizsákjukba pakolták kilószámra az (egyébként feldarabolt) banánt. Az bizony lehetséges, hogy ilyenkor egy rosszalló pillantást kapott a túrázó a frissítő állomáson dolgozóktól. No, nem azért, mert sajnáljuk bárkitől a banánt, hanem mert még pár százan jönnek mögötte, és ők is kérnek. (igaz, azt is lehetne, hogy előre megkérdezzük, ki mekkora hátizsákot hoz, és az összesített hátizsák űrmérethez igazítjuk a banán mennyiségét - ezt még megfontoljuk).


2012.05.12. 11:29
Kedves Károly,


Megértem, hogy a TT neketek sokkal nagyobb költség
mint a vezetett túra. De szerintem a nevezési díjat és az érte adott
szolgáltatásokat Ti határoztátok meg. Ha magasabb volt a költség oldal
mint a bevétel az szerintem nem a résztvevők problémája.

Engem mint "vevőt" nem igazán érdekel, hogy mi mennyibe került Nektek!

Szerintem egy ilyen túra hangulatát nagy mértékben befolyásolja az úton kapott
szolgáltatások minősége (frissítés stb.)

Mint már írtam a nevezési díjat Ti határoztátok meg
Ha ez nem fedezi a költségeket ez csak a Ti "hibátok"/problémátok
mivel rosszul számoltátok ki a költségeket.

Az hogy mennyibe került a komp stb. nem igazán érdekel ezt
a szolgáltatást Ti ajánlottátok, így valószínűleg tisztában voltatok a

költségével is. Szerintem ha egy "kiírásban" szerepel egy bizonyos szolgáltatás
és azért fizeket akkor azt szeretném is megkapni, és nem érdekel, hogy ez a

szolgáltatónak mennyibe kerül, hiszen Ő határozta meg a "vétel árat" nem én.

Több résztvevőtől hallottam, hogy bizonyos dolgokat (pl: banán stb. )
csak a vezetett túra részvevői kaphattak a frissítő pontokon.
Úgy tudom volt aki konkrétan megkérdezte, hogy banánt nem kaphat e (mivel látta a

ládákban) erre az volt a válasz, hogy az csak a vezetett túrán résztvevőknek jár.

Nem igazán azzal szándékkal indultam a Balatonkörön, hogy versenyezzek
ha versenyezni akarok akkor egy másik rendezvényen indulok.
40-es átlag: Szerintem a szolgálatás minőségéhez nem sok köze van, hogy milyen

átlagot tekernek a résztvevők. Ha elfogy a víz a frissítésnél, az szerintem nincs
összefüggésben az átlag sebességgel stb.


Remélhetőleg a következő Balatonkör sokkal jobb lesz!!!

Üdv.
Attila

2012.05.12. 08:59
Szia Károly!

Szerintem, pont azért van/volt nagy lehetőség és remény a Balatonkörben, mert az elképzeléseitek jók és te, és a szervezők is, a szíveteken viselitek a rendezvény sorsát!2012.05.11. 11:05
Úgy tűnik, hogy a Velo.hu idén már nem engedi lecsúszni a főlapról a "Balatonkör soha többet!" bejegyzést, de ennek azért örüljünk, mert valszeg ők látják, hogy sokan olvassák a hozzászólásokat... Khm. Sebaj... Az ugye nem szokott hír lenni, hogy köszi, tök jó volt, jól érzetem magam és a gyerekem is, jövök jövőre is.

Ha már szóba került a nevezési díj, és a mit adok, kapok érte kérdés. A korábbi években a Balatonkörön csak a vezetett túra kapott frissítést és útvonalbiztosítást. Mivel a vezetett túrán kívül nem volt más túra (ezért nem volt kitelepült tavaly frissítőpont pl Fonyódon). Sokan a "FÉK, FÉK, álljuk kicsit!" probléma miatt jogosan várták el tőlünk, hogy változatssunk, és engedjük el azokat a bringásokat, akik gyorsabban akarnak menni 15-nél. Ez történt idén.
De ehhez az eddigi egyetlen, mozgó, átvonuló frissitővel szemben fix frissítőpontokat kellett telepíteni. Ehhez sokkal több eszköz, sokal több szervező kell. (Ez nekünk plusz költség)
A kiskörön ugyanígy mentek az emberek, és míg tavaly midneki átjött a bérelt külön komppal, idén kiscsportokban szálltak fel az emberek az éppen induló kompokra. Költség oldali eredmény: félmillió ft-os komp számla a tavalyi hetvenezerrel szemben.
És amint kideürült, az ereredileg tervezett frissítőpont nyitvatartás nem volt elegendő, mert sokan az általunk elképzeltnél jóval gyorsabban haladtak. Erre egyébként csak akkor volt lehetőségük, ha a kijelölt, lassú bringaút helyett sok helyen az autóutakon haladtak.
Ezen el kell gondolokoznunk a jövőben, hogy ez jó irány-e? A Balatonkör egy biztonságos, családi túra akar lenni, a bringautakon. Ha belemegyünk abba, hogy versenyezni akarnak a résztvevőink, akkor az egy telejsen más típusú szervezést igényel, és egyszerűen lehetetlen lesz eszerre a teljes távot biztosítani a 40-nel haladó országútis hobbi bringásnak és a 15-ös átagot tekerő családnak.
De dolgozunk az ügyön.

2012.05.09. 21:59
Hello Bikerboy77

Nekem is az volt az érzésem, hogy
a TT-n részvevők nem kapták meg ua. szolgálatatást mint
a vezetett túra részvevői.

Ezért is voltam kicsit "kiborulva" az egész
szervezésre. Mivel én is ua. összeget fizettem és
ezért finoman fogalmazva nem sok mindent kaptam(tunk),
és ha már fizettem érte akkor szeretnék is valamit kapni a
pénzemért. Sajnos azt kell mondjam, hogy
ár/szolgáltatás arányban "ráfizetéses" volt a Balatonkör számomra.

De mint előző kommentemben is írtam, számomra nagyon pozitív
visszajelzés, hogy Eisenkrammer Károly reagált a postomra.

2012.05.09. 16:09
Sziasztok!

Most olvastam végig a kommenteket és a bejegyzést is.

Idén sajnos nem sikerült elindulnom, de tavaly és előtte is mentem. Megértem mindkét oldalt. Ezért megosztanám a személyes tapasztalataimat.

2 éve, első alkalommal, nem ismervén a "Balaton kört" szépen bolyoztunk ismerősökkel 13 km/h átlaggal meg is kerültük a tavunkat. Hozzáteszem hogy több olyan emberrel mentem akik nem mindennap használják a bringákat, ezért nem is pezsgett fel bennem a vérem hogy nyomni kellene.

Tavaly hamar betelt a "fék-fék fééék FÉÉÉÉÉK" pufferem és elléptünk Badacsonytomajnál. Mi akkor Balatonberény után tévedtünk el és csak Fonyódnál sikerült visszatalálni az előző évi nyomvonalra. Ott konkrétan emlékeztem hogy hol volt a frissítő állomás, de akkor "még" nem volt ott semmi. Persze az is lehet hogy a tavalyi fonyódi frissítőpont helyszíne megváltozott.
De a jelzések brutálul elfogytak a déli parton :S

Úgy érzem a szervezők + a Vuelta keményen megdolgoznak a szervezésért, és ezért minden dicséret megilleti őket. Sokat jelent a bringás közösségnek ez az esemény is.

Persze vannak hibák de azokat ki kell javítani hogy legyen hová fejlődni.

Az én véleményem az hogy a vezetett túra jó. Ezt kellene még színvonalasabban kivitelezni, gondolok itt a frissítőkre és a kajákra. Jó az hogy a kezdő bringások elé is kihívás van állítva amit le tudnak küzdeni.
Viszont a TT egy kicsit lehúzásnak tűnik. Ugyanazért a pénzért nem kaphatom meg ugyanazt a szolgáltatást ( szerviz, ápolás mert azok a nagy csoportot követik elsősorban ). Illetve ha tempósan szeretnék haladni akkor nem tudom a bringautak többségét használni ezért az úton kell hogy menjek.

konklúzió: Soha ne írd hogy soha ! :D

2012.05.07. 19:34
35x40 cm-es, fehér alapú táblákat használunk, fekete nyílakkal. Az alján piros matrica csíkkal, rajta Vuelta felirattal (ha a csíkon a szöveg fejjel lefelé vagy 90 fokkal elfordítva olvasható, akkor elforgatták a táblát). Ezek a táblák kb. 200 méterről láthatóak. Lehet, hogy nem ezeket a táblákat kerestétek az bringaúton. Balatonföldváron voltak a strand ("vagyis a versenyközpont") felé terelő kisebb, színes táblák is, de ezkkel nem jelöltünk az útvonalon. Az útvonalon csak az UCI előírásoknak is megfelelő, fekete-fehér, (piros jelzőcsíkkal láthatóbbá váló) táblákat használjuk.
Az aszfaltra nem festünk (mert nem szabad).
A frissítőpontkat oda tettük (egy kivétellel), ahol volt wc és vízvételi lehetőség (egy versenyen nem merül fel senkiben, hogy a frissítőnél WC-t keressen, itt azonban nagy rá a kereslet).

2012.05.06. 20:18
Bocsánat
Lajas=Lajos

2012.05.06. 20:10
Kedves Lajas
Sajnos mi eltévedtünk Fonyód után.
Nem az iránnyal volt gondunk, a bicikli utat nem találtuk.
Lehet, hogy Kbarcikánál nekünk is egyenesen kellett volna mennünk.


2012.05.06. 17:57
Eisenkrammer:
Nem lehet az útra felfesteni a nyilakat, hogy merre kell menni?
A frissítő pontokat nem lehetne a nem egyértelmű kanyarok elé tenni?
(Nem voltam még általatok szervezett Balaton-körön, nem tudom, milyen az irányítás/tájékoztatás. Egyedül nem volt gond, hogy merre kell menni, ezért nem értem, hogyan tud valaki eltévedni. Igaz, én előtte megnéztem a térképet, és felírtam magamnak, hogy pl. Kazincbarcikánál egyenesen, majd felragasztottam a stucnira...)

2012.05.04. 21:31
Kedevs Eisenkrammer Károly!

Természetesen vállalom a véleményem névvel is.

Hozzászólásod alapján azt látom, hogy téged is zavar amit
írtam és szívvel-lélekkel csinálod amit csinálsz.
Számomra pozitív visszajelzés, hogy reagáltál a postomra!Elhiszem illetve tudom, hogy nem rajtad múltak a dolgok.

Eltévedés: Igen a szürkület is bejátszott, de liginkább a táblák hiánya.

Egy észrevétel az általatok gyárott táblákról (kb 4-5 darabbal találkoztam a túra elején)
nagyon pici volt rajta a nyíl és a szöveg is. Illetve egyéb túrákon ahol résztvettem
egyszerűen krétával felrajzolták az útra a helyes irányt.

üdvözlettel
Attila2012.05.04. 21:31
Kedevs Eisenkrammer Károly!

Természetesen vállalom a véleményem névvel is.

Hozzászólásod alapján azt látom, hogy téged is zavar amit
írtam és szívvel-lélekkel csinálod amit csinálsz.
Számomra pozitív visszajelzés, hogy reagáltál a postomra!Elhiszem illetve tudom, hogy nem rajtad múltak a dolgok.

Eltévedés: Igen a szürkület is bejátszott, de liginkább a táblák hiánya.

Egy észrevétel az általatok gyárott táblákról (kb 4-5 darabbal találkoztam a túra elején)
nagyon pici volt rajta a nyíl és a szöveg is. Illetve egyéb túrákon ahol résztvettem
egyszerűen krétával felrajzolták az útra a helyes irányt.

üdvözlettel
Attila2012.05.04. 19:08
Kedves Laci!
Elnézést kérek, ha félreértelmeztem valamit eseményszervezés és szervező(k) ügyben.

Kedves Nagy Attila!
Nagyon hálás vagyok, hogy névvel írtál!

Az ember azt gondolná, hogy egy Balaton körüli bringaúton nem lehet eltévedni. De sajnos mind a bringaút minősége, és annak kijelölése is sok helyen kritikán aluli. Ezt mi saját táblázással próbáljuk meg felturbózni - ezek szerint mérsékelt sikerrel. (az előző napokban kihelyezett műanyag tábláink sok esetben nem élik meg a másnap reggelt sem.) A jelentős (fél órás vagy ennél is komolyabb) eltévedést azonban továbbra sem értem - de tényleg sajnálom, hogy ez történt veletek. Gondolom, a szürkület is bejátszott ebbe.

Egyes frissítőket - akaratukon kívül - elkerülő bringásokkal én is beszéltem. Számomra is csalódás, hogy (többek visszajelzése alapján) nem sikerült minden frissítőt jól látható helyre telepítenünk. Ezt és a frissítők feltöltését is javítjuk a jövőben. Hozzám a szervező kollégáktól az az infó jött egyébként, hogy a frissítőpontokon nem voltak komoly problémák. De személyesen még nem beszéltem minden szervezővel - tudod, elég sokan voltunk, sok a külsős, és időbe telik, amíg az összes részletes beszámoló eljut hozzám.

Sok részből áll egy ilyen nap, és érthető módon mindenkinek az a fontos, amit ő maga érez, lát, tapasztal. Téged a legkevésbé sem vigasztal az út keresgélése közben az, hogy arrébb pár kilométerrel több százan boldogan majszolják a pizzájukat (amire szintén jött észrevétel, hogy mért nem akkor sült a frissítőponton?). Talán elhiszed nekem, hogy nekünk az az érdekünk, hogy lehetőleg egyetlen ember se menjen haza a mi általuk szervezett eseményekről szomorúan. Ez azonban nem egyszerű - és van, hogy rajtunk kívülálló okok is bejátszanak (pl. ha "elfogynak" a táblák).

A túra "mezőnye" a Balaton partján néhol 70-80 km hosszon nyúlt el. Ez az oka annak, hogy motoros rendezővel csak az indulásnál találkoztál. Ott segítettek, ahol a legnagyobb szükség volt rájuk. A mentőkkel szerencsére szintén nem találkoztál, de ennek inkább örülni kell. A mentőautók igyekeztek követni a túrák sűrűjét, ahol a legnagyobb valószínűséggel lehet szükség a beavatkozásukra. Hogy elérhetőek voltak, azt az bizonyítja, hogy több hívást is kaptak, ahol rövid időn belül meg is tudtak jelenni (többnyire a hőség okozta problémáknál kellett dolgozniuk).
A szervizkocsikban dolgozók sem pihentek, a hívásokra azonnal mentek és segítettek. Az, hogy nem látod a mentőt vagy a szerviz autót, az nem azt jelenti, hogy nincs - hanem azt, hogy egy túrázó társadnak segít valahol út közben. Mindenesetre szurkolok, hogy a következő túrádon kevesebb negatív élménnyel találkozz.


2012.05.03. 15:39
Kedves Eisen
Én is au. túrán vettem részt, csak mint említettem nem a vezetett hanem a teljesítmény túrán.
Útvonal: A kijelölt útvonalat követtük (már amennyire kivolt jelölve) - Balatoni Bringa Körút
Víz kérdése: Sajnos ezt többen is tapsztaltuk, hogy Zánkán már nem volt víz ill. volt ahol már csak csap víz volt
Frissítés: Sajnos én csak vízzel és szőlő cukorral találkoztam ill. Badacsonytomajban volt pogácsa( ami szerintem kb 150 km bringázás után nem a leghatékonyabb energiaforrás)
Frissítő pontok: Mivel emlékeim szerint nem igazán voltak "ki táblázva" sajnos többen egymástól függetlenül több frissítő állomást nem találtunk meg. Fonyódon külön köszönet a hölgynek aki a bringa úton állt és útba igazította az embereket (emlékeim szerint nem viselt rendező feliratú mezt)
Szolgáltatások: Sajnos egy általad említett "útközbeni" szolgáltatással sem talákoztam ill. akik tőlem függetlenül és teljesen más időpontban mentek végig a körön ők sem
"Útközbeni" szolgáltatások definíciója: Szerviz kocsi, Mentő, Motoros rendező
Bolyongás Fonyód után: A csoport aki bolyongot nem álatalam vezett volt, hanem többen összeverődtünk mivel nem találtuk a helyes irányt (véletlenszerűen szerveződött válság csoport volt)

Nem akarlak elkeseríteni de akivel a túra alatt és utánna beszéltem (a teljesítmény és nem a vezetett túrára gondolok) senkinek nem volt pozitív véleménye a szervezéssel kapcsolatban.
SEMMI közöm a Balaton maratonhoz én egy egyszerű Sunday Rider vagyok aki szabadidejében bringázgat
üdvözlettel
Nagy Attila


2012.05.03. 13:13
Szia Karcsi!

Szeretném kijavítani egy állításodat itt nagyközönség előtt is. A velo.hu-nak semmilyen köze nincs jogilag és szervezésileg sem a Balaton Maratonhoz. Ez az esemény egyedül Prohászka Attila tulajdona. Valóban évek óta média támogatjuk a rendezvényt, de semmilyen egyéb értelemben nincs közünk hozzá. A Tour de Pelso, azaz a Balaton Maraton egyébként a Tósport Kft-ben sem szerepel, mint rendezvény. Lehet, hogy azt gondoltad (mint sokan mások is), hogy a Tósport szervezi a Pelso-t, de nem.

Üdvözlettel:

Szilasi László
Bringamédia Kft. (www.velo.hu, www.bringa.hu) - ügyvezető

2012.05.03. 10:11
Kedves Bunny

A szervezők nevében őszintén sajnálom, hogy az általunk nyújtott szolgáltatás elmaradt a várakozásaidtól. Természetesen megvizsgáljuk az általad is említett problémákat. Meg kell azonban jegyeznem, hogy értetlenül állunk a lesújtó véleményed előtt, mivel a Balatonkör és a Vuelta Sportiroda facebook oldalán is többnyire elégedett kommenteket olvastunk, és a helyszínen is (néhány kisebb problémától eltekintve) pozitív visszajelzéseket kaptunk.

Hozzászólásodat olvasva felmerül bennem, hogy esetleg (szándékodon kívül) Te egy másik túrán vettél részt, és nem azon, amit mi szerveztünk. Erre akkor és úgy nyílt lehetőség, hogy ha nem a kijelölt útvonalon haladtál, e miatt nem találtad meg és/vagy nem a nyitvatartási időszakban érkeztél a frissítőpontokhoz. De ez is tanulság a számunkra, hogy jövőre javítanunk kell az útvonal jelölését (természetesen mi is tudjuk, hogy mindig lehet fejleszteni, és jobbá tenni a szervezést).
Hozzáteszem, hogy az konkrétan nem igaz az, hogy bármelyik frissítőn elfogyott volna a víz. Kérem, hogy azon Te is gondolkozz el, hogy miért lehetséges az, hogy 900 bringás közül csak a Te általad vezetett kis csoport tévedt el Fonyódon, és „bolyongott 40 percet”?

A Balatonkör során az alábbiakat biztosítottuk:
- Szerviz kocsikat, szerviz pontokat, kísérőautókat,
- Orvosi segítséget (két mentő autó személyzettel, egy mentő motor, és egy orvosi sátor a célban)
- A nagykör során 6 (a kiskörön 2) frissítőpontot az alábbi inni és ennivalókkal (pontonként más-más feltöltéssel): Víz, X-Iont sportital, Tea, Nápolyi, Banán, Pizza, Szőlőcukor, Pogácsa, Zsíros-kenyér
- Délután, este, minden érkezőnek egy tál gulyáslevest
- Névre szóló (akár becenévre szóló) rajtszámot
- Ajándék Balatonkörös pólót
- Az extra melegre tekintettel ajándék kulacs minden nevezőnek
- Karszalagot – rajta segélykérő telefonszámmal
- Motoros útvonal biztosítókat, segítőket, több helyen rendőri biztosítást
- Balaton-kiskör résztvevőinek (és mindazoknak, akik a nagykörre neveztek, de út közben meggondolták magukat) ingyenes kompátkelést Tihanyból.
- Kisorsoltunk két darab 130.000 Ft értékű túrakerékpárt.
- A túrázók balatonföldvári strandon maradt családtagjai, gyerekei részére (és a környékbeli gyerekek részére) egész napos ingyenes bringás és más szórakoztató programokat.

Kedves Bunny, ha Te ezek közül eggyel sem találkoztál, akkor nehéz mit mondanom.

De kikínálkozik a kis gonosz belőlem:
Egy kicsit a (velo.hu társszervezésében) megvalósuló „Balaton Maraton reklám” íze van a hozzászólásodnak. Ami azért is érdekes, mert nekünk, szerzőknek fizetnünk kell azért, hogy a velo.hu megjelenítse a túrával kapcsolatos információinkat, míg neked kontrol és név nélkül van lehetőséget arra, hogy két-három rövid mondattal a földbe döngöld 150 ember munkáját.
Én is szeretném kérni, hogy legközelebb a felkészültségednek, tempódnak inkább megfelelő eseményt válaszd. A Balatonkör egy túra - a Balaton körüli bringautakon. Ezt előre is tudhattad, leírtuk sok helyen. Ha az országúton akarsz az autók között tekerni, akkor az nem a mi Balatonkörünk lesz. Szerencsre van lehetőség a választásra.

Üdvözlettel:
Eisenkrammer Károly – szervező2012.05.01. 19:21
Teljesen igazad van utólag már Én is inkább a maratont választanám.
Kaja zselé nálam is volt ezért tudtam végig csinálni. Ha nem "csomagolok" magamnak akkor szerintem a felénél vége lett volna.
Az egészben az a szomorú, hogy gyakorlatilag semmit nem adtak a nevezési díjért cserébe. Ill. azért indultunk ezen a túrán mert volt velem egy külföldi kollégám aki az én "unszolásomra" kezdett bringázni
és sikerült rábeszélnem egy hosszabb túra. A kiírás szerint gondoltam én kis naiv, hogy kapunk enni inni útvonaltervet stb. Ezeket bmilyen teljesítmény túrán biztosítják.Még mondatam is a kollégának, hogy minden ok lesz ez egy szevezett esemény nekünk csak bringázni kell, a többi a szervezők dolga:).

2012.05.01. 17:32
Miért nem a Balaton Maratont választottad? Amelyik Június 2-n. lesz. Az tavaly jól meg volt szervezve. Nem a Tour de Pelso-n indultam, hanem a tíz perccel későbi maratonon, és ott is kaptunk végig motoros felvezetést, és három helyen is volt bőséggel frissítő. Ezek a frissítőállomások olyanok voltak, hogy meg kellett állni, de cserébe volt kaja, és izotóniás lötty is dögivel.
Ezekkel a normál túrákkal az a legnagyobb baj, hogy nem azoknak való, akik rendszeresen tekernek, és végig bírják egy ütemben a 200km-t. Azért is volt elsődlegesen a felvezetéses túra. Szerintem is hiba volt egy teljesítménytúrát kiírni még mellé. Kétfelé nem lehet egyszerre jót tenni. (azaz igen, de ez sajnos Magyarországon még nem sikerült, csak az osztrákoknál...)
Személy szerint megoldottam magamnak a teljesítménytúrát, egyedül. Kaja, folyadék bepakolva, ha a lötyi elfogy, akkor irány egy bolt, vagy egy benyakút. Az egész északi part szerencsére bringázható a főúton végig. Az új KRESZ szerint, nem kötelező a megosztott gyalog-bringa utat használni, És az északi part végig osztott útnak van táblázva, a tihanyi bekötő kivételével, de ott szerencsére (csoda!) jó a kerékpárút.
A déli part sajnos eléggé tré, még mindig.


Blog

« 2018. június »
H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8
Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések