Korábbi hírek:

« 1 | 2 | 3 »
Giro 2017: Fernando Gaviria harmadszor is lecsapott2017.05.18. - Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) harmadik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Giro tizenkettedik etapján. 2011 óta ő az első olyan kerekes, aki pályafutása első nagy körversenyén, legalább három szakaszgyőzelemig jut. Összetettben továbbra is Tom Dumoulin (Team Sunweb) vezet.

2017.05.18. - A Vuelta hegyi királya végre szakaszt nyert egy nagy körversenyen A Spanyol Körverseny kétszeres hegyi királya Omar Fraile pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta az idei Giro tizenegyedik szakaszán. A spanyol versenyző az egész etap során aktívan versenyzett, benne volt szinte minden valamire való akcióban, miközben szorgosan gyűjtögette a hegyi pontokat. A hajrában sikerült még Rui Costát is felülmúlnia. „Kinéztem ezt a szakaszt magamnak – mondta a célba érkezést követően Fraile. – Napok óta ez a penzum járt a fejemben, tudtam, hogy itt esélyem lehet. Tisztában voltam vele, hogy Mikel Landával nem fogunk hazaérni. Megpróbáltam Pierre Rolland támadásával is menni, majd amikor mondták a rádión, hogy hamarosan Rui Costa is felér ránk, már sejtettem, hogy ez meg lehet. A családom számára nagyon fontos ez a győzelem. A nagymamám imádta Induraint, főleg, hogyha Miguel az Olasz Körversenyen szerepelt. Szeretném elsősorban neki ajánlani a győzelmem. A célegyenesben Costa helyezkedett mögöttem, egyértelmű volt, hogy ő a legnagyobb favorit közöttünk. A sportigazgatóm Bingen Fernandez folyamatosan kiabált, hogy várjak még. Nagyon tartottam Costától, de túlságosan sok erejét kivette az, hogy felérjen hozzánk. Karrierem eddigi legnagyobb sikerét arattam.”

2017.05.17. - A nap legaktívabb kerekese Omar Fraile (Dimension Data) nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italia tizenegyedik szakaszát. Tom Dumoulin (Team Sunweb) magabiztosan őrizte meg a rózsaszín trikót.

2017.05.17. - Tom Dumoulin maga is meglepődött a különbségeken A papírformának megfelelően Tom Dumoulin nyerte a Giro d’Italia első egyenkénti időfutamát. A Sunweb csapatának versenyzője ezzel összetettben is átvette a vezetést. A kialakuló időkülönbségek azonban még őt is meglepték. Dumoulin előnye összetettben jelenleg két perc huszonhárom másodperc Nairo Quintana előtt. „Nem gondoltam volna, hogy ennyit adok majd Quintanának – mondta Dumoulin a díjátadót követően. – Nyilván számítottam arra, hogy hozok majd rajta, de ekkora különbségben nem bíztam. Nem éreztem magam túlságosan jól a rajtnál, ami az eredmények ismeretében talán hihetetlen, de vágtam már neki jobb erőállapotban is egy ilyen hosszú kronónak. Igyekszem megvédeni a trikót, de sok van még hátra, nagyon durva harmadik hét áll előttünk.”

2017.05.16. - Tom Dumoulin (Team Sunweb) közel egy percet verve riválisaira nyerte meg a Giro d’Italia első egyenkénti időfutamát, ezzel a rózsaszín trikót is megszerezve.

2017.05.16. - Nairo Quintana: nehéz lesz megtartanom a rózsaszín trikót az időfutam során A Movistar első számú embere, a Blockhous hegyi befutóját nyerő Nairo Quintana elismerte, hogy vélhetően a verseny ezen szakaszában csak rövid ideig viselheti a rózsaszín trikót. A Giro második pihenőnapján adott nyilatkozatában reálisan tekintett a 39,8 kilométeres egyenkénti időfutam elé. „Nyilvánvaló, hogy az első időfutam során elveszítem majd a rózsaszín trikót – mondta Quintana a Movistar hivatalos sajtótájékoztatóján. – Tom Dumoulin és Thibaut Pinot is sokkal jobbak ebben a műfajban mint én, a célom, hogy minimalizáljam az időveszteségem. Természetesen szeretném megtartani a Maglia Rosát, de erre vajmi kevés lesz az esélyem. Nem merek olyat mondani, hogy mi lenne az az idő, ami belefér a veszteségeinkbe, meglátjuk, hogy mire is lehetek képes. Az időfutamot követően döntünk a verseny további stratégiáiról, megnézzük azokat a szakaszokat, ahol előnyre tehetek szert a riválisaimmal szemben. Továbbra is keményen fogunk dolgozni, a célunk, hogy megnyerjük a Girót.”

2017.05.15. - Nairo Quintana fölényes győzelme a Blockhouson Nairo Quintana fölényesen nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italia egyik legnehezebb hegyi befutóját. A Movistar kolumbiai kiválósága sikerével a rózsaszín trikót is megszerezte. „Tisztában voltunk azzal, hogy ez a mi napunk lehet – nyilatkozta Quintana a díjátadót követően. – A csapat egész nap kemény munkát végzett, a végén pedig rajtam volt a sor, igyekeztem mindent kiadni magamból. Örülök, hogy megszereztem a rózsaszín trikót, de nagyon sok van még hátra.” „Ez volt az első igazán nehéz szakasz, ahol lehetőségünk volt időkülönbségeket kialakítani – tette hozzá Jose Luis Arrieta a spanyol csapat sportigazgatója, akinek az interjú közben majdnem legurult a hegyről az autója. – Kiváló munkát végeztünk. A rendőrmotoros okozta balesetet követően is tartottuk magunkat a tervekhez, balszerencsés nap volt ez a Sky csapata számára.”

2017.05.14. - Nairo Quintana (Movistar) nagy fölénnyel nyerte a Giro egyik legnehezebb hegyi szakaszát a Blockhouse befutóját. Egy rendőrmotoros okozta bukásban Geraint Thomas (Sky), Mikel Nieve (Sky), Adam Yates (Orica-Scott) és Wilco Kelderman (Team Sunweb) is érintett volt.

2017.05.14. - Gorka Izagirre: igazából nem is akartam belekerülni a szökésbe Gorka Izagirre (Movistar) nyerte a Giro d’Italia nyolcadik szakaszát, ezzel pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét elkönyvelve. A második Giovanni Visconti (Bahrain-Merida), míg a harmadik Luis Leon Sanchez (Astana) lett. „Igazából nem is akartam belekerülni a szökésbe – mondta a szakaszt követően Gorka Izagirre. – Nagy tempóban kezdtük a napot, majd amikor Giovanni Visconti indult egyszerűen rátettem a kereket. A végén csak a legerősebbek maradtak az élen, Valerio Conti volt a legjobb formában, pechjére azonban az utolsó kanyarban bukott. Hátranéztem, és láttam, hogy az esés következtében lett egy nagyon kicsi előnyöm, így próbáltam profitálni belőle. A végére kezdtem fáradni, de hazaértem, ezzel pályafutásom eddigi legnagyobb győzelmét aratva. A következő etap folyamán azonban egy teljesen új verseny kezdődik, a Blockhous alapjaiban rendezheti át a mezőnyt.”

2017.05.13. - Gorka Izagirre (Movistar) nyerte a Giro d’Italia nyolcadik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.

2017.05.13. - Caleb Ewan: minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) pályafutása első győzelmét szerezte a Giro d’Italián miután Alberobellóban egy kiélezett hajrá végén legyőzte Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) kettősét. „Nagy elvárásokkal érkeztem az idei Olasz Körversenyre – nyilatkozta a díjátadót követően Ewan. – Mindenféleképpen szerettem volna legalább egy szakaszt nyerni, de az első napokban elpártolt mellőlem a szerencse. Frusztrált voltam, minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra. Nagyon elégedett vagyok. Mindössze ketten mentek el szökésbe, ami megnyugtató volt a mezőny számára. Az utolsó három-négy kilométerig nem is nagyon volt min izgulnunk. Talán egy picit korán indítottam, de végül ez volt az, ami a győzelmemet eredményezte.”

2017.05.12. - Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) nyerte a Giro d’Italia hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.

2017.05.12. - Silvan Dillier pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét aratta Karrierje harmadik nagy körversenyén végre megszerezte első sikerét a BMC svájci kiválósága Silvan Dillier. A Terme Luigiane-i befutó alkalmával Dillier Jasper Stuyven ellenében bizonyult jobbnak. „Nagyon rosszul kezdődött számomra ez a szakasz, rögtön kaptam egy defektet, így aztán hatalmasat kellett mennem azért, hogy egyáltalán benne lehessek a szökésben – mondta a célba érkezést követően Dillier. - Igazából nem is tudom hogyan győztem le Stuyvent, aki egy rettenetesen erős versenyző. Mivel emelkedett a célegyenes, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom a nagyobb tányéron a sprintet. Hittem magamban, reméltem, hogy lesz bennem annyi, hogy a győzelemért harcolhassak. Karrierem eddigi legnagyobb sikerét arattam. Igazából még most sem nagyon akarom elhinni, hogy győztem.”

2017.05.11. - Egy egész napos szökés végén a svájci Silvan Dillier (BMC) nyerte a jubileumi, századik Giro hetedik szakaszát, összetettben továbbra is Bob Jungels (Quick-Step Floors) vezet.

2017.05.11. - Fernando Gaviria második szakaszgyőzelmét ünnepelhette A kolumbiai sprinter Fernando Gaviria második szakaszgyőzelmét szerezte a jubileumi, századik Giro d’Italián. A kissé hektikus végjátékban a Quick-Step Floors csapata remekül hozta előre ifjú sprinterét, akit Maximiliano Richeze tanítanivaló módon indított el. „Nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is sikerült nyernem – mondta a célba érkezést követően a ciklámen trikót is megszerző kerekes. – A lábaim pont úgy reagáltak, ahogyan szerettem volna. A csapat ezúttal is kiválóan dolgozott, így ez a győzelem nem csak engem illet, hanem őket is, és mindenki mást is, aki támogat engem. Azzal a céllal álltunk rajthoz, hogy esetlegesen harcban legyünk a szakaszgyőzelemért, de a rózsaszín trikót is sikerüljön megőriznünk. Teljesítettük. Igyekeztem a gyorsasági részhajráknál is pontokat gyűjteni, próbáltuk megszerezni a ciklámenszínű trikót is. Szerencsére most már ez is nálunk van.”

2017.05.10. - Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) immáron második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a 2017-es, jubileumi, századik Giro d’Italia során.

2017.05.10. - Jan Polanc egy elképesztő szökés végén karrierje második Giro szakaszgyőzelmét szerezte Két évvel azt követően, hogy megnyerte az Abetone hegyi befutóját Jan Polanc egy egész napos szökés végén győzött a 2017-es Giro d’Italia első hegyi etapján az Etna emelkedőjén. „Mindössze négyen kerültünk bele a nap elmenésébe, hárman a maximumon tekertünk az Etna emelkedőjéhez közeledve – mondta az UAE Team Emirates szlovén kerekese. - Tudtam, hogy én leszek a hegyen a legerősebb, ennek megfelelően le is szakítottam a riválisaim, ellenben a mezőny hatalmas tempóban közeledett hozzám. Az utolsó néhány száz méteren már szinte minden tartalékom felemésztettem. Mivel edzettünk itt a csapattal egy rövid ideig, így nagyon jól ismertem az emelkedőt. Sokkal nehezebb volt ez a győzelem, mint a két évvel ezelőtti Giro sikerem. Hatalmas szembeszélben tekertem fel. Elképesztő nap volt. Lényegében senki sem hitte el, hogy ebből a szökésből haza lehet érni. Nem is volt túlságosan nagy az előny, mindössze négy perces fórral kezdtem meg az emelkedőt. Életem talán legnehezebb napján vagyok túl.”

2017.05.09. - Jan Polanc (UAE Team Emirates) egy drámai, egész napos szökés végén nyerte a Giro d’Italia negyedik szakaszát. Összetettben Bob Jungels (Quick-Step Floors) állt az élre.

2017.05.09. - Gaviria pályafutása egyik legfontosabb pillanataként éli meg a rózsaszín trikó megszerzését A harmadik szakaszon aratott győzelmét követően Fernando Gaviria viselheti a rózsaszín trikót az idei Olasz Körverseny első komolyabb hegyi szakaszán. A Quick-Step Floors kolumbiai sprintere pályafutása egyik legfontosabb pillanataként élte meg a Maglia Rosa megszerzését. „Fantasztikus érzés volt úgy felkelni a szállodai szobámban, hogy ott volt mellettem a rózsaszín trikó – nyilatkozta Gaviria immáron Szicílián. – Kimentünk edzeni és leesett, hogy tényleg én vagyok a rózsaszín trikós. Sokat gondolkoztam azon, amit csapatként csináltunk. Lenyűgöző teljesítményt nyújtottunk, soha sem fogom elfelejteni azt, ahogyan átrendeztük a mezőnyt az utolsó szardíniai szakaszon. Karrierem legfontosabb győzelmét arattam, ráadásul a szüleim is itt voltak, ami még emlékezetessé teszi ezt a sikert. A segítségük nélkül nem lehetnék az a személy aki. Köszönöm nekik.”

2017.05.08. - Fernando Gaviria: nem volt tervben az, hogy támadjunk A Quick-Step Floors csapata a tavaszi klasszikusokra jellemző módon szedte szét a mezőnyt a Giro d’Italia harmadik szakaszának oldalszelében. Az utolsó tíz kilométeren belül hatan is előrekerültek, végül Fernando Gaviria magabiztosan győzött, megszerezve így a rózsaszín trikót is. „Nem volt tervben az, hogy támadjunk – nyilatkozta a célba érkezést követően Gaviria. – Csupán próbáltunk a mezőny elején helyezkedni, hogy elkerüljük a problémákat. Hatan voltunk az élen, és végül annyival erősebbnek bizonyultunk a többieknél, hogy szétszakítottuk a sort. Ezt követően persze már próbáltunk élni az előttünk adódó lehetőséggel, így mindent beleadtunk. Az első két szakasz csalódása után mindenféleképpen szerettem volna győzni. Szerencsére sikerült nyernem, igyekszem kiélvezni az elkövetkezendő két napot a rózsaszín trikóban.”

« 1 | 2 | 3 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések