II. Riczu Imre emlékverseny amatőr és profi futam: Beszámoló, eredménylista

E-mail  Nyomtatás
2015. október 06. kedd
  |   Szerző: VELO.hu

Diavetítéshez kattints a képre

 

Vénasszonyok nyarában zajlott az idei év utolsó rangos nemzetközi országúti eseménye itthon, Törökbálinton a Tuttobici Hungarofondo csapatának rendezésében a II. Riczu Imre emlékverseny, amelyen közel 250 bringás vett részt. A programban elsőként Riczu Imrére, a tragikus körülmények között életét vesztett kerékpárosra emlékeztek, ahol a kerékpárosok egy 6,8 kilóméterest emlékkört tettek meg a városban.

 

A versenyszámok végig technikás és jól biztosított pályán zajlottak, a versenyszámok sorát a 16 kategóriában meghírdetetett amatőr futam indította, ahol a legfiatalabb 8, a legidősebb 75 éves volt. Az amatőrök megválasztották az idei év Királyát és Királynőjét, személy szerint az abszolút férfi és női győztesek lettek a 2015. év amatőr Királypárja!

 Végső akkordként került megrendezésre a már szeles délutánban a profi, meghívásos, nemzetközi emlékverseny. A profik között egy rangos, színes mezőny állt rajthoz, légiósaink közül itt volt a tavalyi győztes Dér Zsolt (a Start Massi paraquay profi csapatban), míg Kusztor Péter (az osztrák Amplatz BMC profi csapatban).

A nemzetköziséghez hozzájárult a Dukla Trencin szlovák külföldi kontinentális profi csapat is, aki elfogadta a szervezők meghívását.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A mezőnyt teljessé téve a Tour de Hongrie óta nem látott magyar mezőnyt sikerült összehozni az eseményre, amely vonzerőt minden bizonnyal a több mint 500.000 Ft pénzdíj jelentette. A rajtnál köszönthettük a felnőtt és U23 országúti magyar bajnokot is sorában tudó MugenRace csapata mellett az Utensilnord országúti és a Cube Csömör mountain bike kontinentális profi csapatokat, továbbá a helyi TuttoBici Hungarofondo, Tipográfia, DKSI és Szekszárdi KSE is teljes sorokat tudtak kiállítani.

 

A Tipográfia fiatal ifjúsági sorában helyett kapott az egy hete még az orszűgúti Világbajnokságon helyt álló Peák Barnabás és D. Kovács Dávid kettős is. Mellettük még egy ifjúsági sorral indult a KSI-Csepel csapata.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A verseny végén a tavalyi győztes Dér Zsolt örülhetett, aki lesprintelte szökevénytársát Pelikán Jánost (Utensilnord), őket követte két perc hátrányban Rózsa Balázs (Utensilnord) és Solymosi Márton (Team Veloki) kettőse. A főmezőny előtt kicsivel Kusztor Péter (Amplatz BMC) érkezett az ötödik helyen, a mezőnyhajrában Holló Botond (utensilnord) szerezte meg a helyet a Dukla Trencin fiatalja, Kristián Zimány előtt. A 17 körös 115 kilóméteres viadalt, amelyen összesen 1000 méter körüli szintkülönbség volt a győztes 2:36:48 idővel nyerte, amely 44,3 km/h átlagsebességet eredményezett.

 

Az amatőr és a profi futam eredménylistái a letölthető fájlok között találhatóak.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések