Hazai-Terep: XCO verseny a Crosskovácsi Bikeschool szervezésében

E-mail  Nyomtatás
2012. április 27. péntek

Kombinált XCO verseny a Crosskovácsi Bikeschool szervezésében


2012 április 22-én Nagykovácsiban , a Sebestyén dombi XCO pályán szép számban gyűltek össze az utánpótlás-korú mountain bike-osok. A nagy érdeklődésnek két oka is volt. A nemzetközi versenytrendek újabban a kombinációs versenyek felé mutatnak: a versenyzőknek a futamok előtt ügyességi feladatokat is végre kell hajtaniuk (hillclimb, egyensúlygyakorlatok, szlalom stb.,

 

lásd: http://www.youtube.com/watch?v=Uv811TTIhU4

 

Az XCO futamokon pedig az ügyességi hibapontnak megfelelő hendikeppel rajtolhatnak. Magyarországon ez volt a legelső kombinációs verseny, így versenyünk úttörő kezdeményezésnek számított! A másik ok, hogy U15 és U17 kategóriában ez egyben az EB keret válogató versenye is volt.
A házigazda, a Crosskovácsi SKE egy éve alakult bringasulijába jelenleg zömmel 7-12 éves gyerekek járnak, Benkó Laci vezetésével az elmúlt 1év során rendszeres edzéseken vesznek részt. Nagy örömet jelentett számunkra hogy meghívásunkra sok résztvevő vendég is érkezett! Többek között a pilisvörösvári PCCC, a Cube Csömör, a budaőrsi Fillari, a Lavina SE, a Merida Maraton Team, a Sólyom Team, a Bikeexpressz SE, A Giant Gyömrő, a Bringabanda és az LTV Merida csapatából. A Crosskovácsi Bikeschool életében másodszor szerveztünk XCO versenyt, kifejezetten gyerekeknek. Más egyesületektől is hasonló hírek érkeznek, várható hogy az utánpótlás korosztály részére idén több verseny lesz magyarországon mint a korábbi években – a sportág jövője szempontjából ez jó hír.


Egy év munka elteltével elmondhatjuk, hogy a Crosskovácsi Bikeschool a magyar mountain-bike sport utánpótlás nevelés egyik fontos bázisává alakulhat, a továbbiakban is ezen fogunk dolgozni. Köszönjük mindenkinek, aki a munkánkat segíti, és köszönjük a vendég egyesületeknek a részvételt ezen a jó hangulatúra sikerült versenyen!
 

Gerely Gábor, Crosskovácsi Bikeschool
 





Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:





Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8






Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések