Határozatképtelen volt az MKSZ mai közgyűlése, de vajon mit vár az elnökjelölt a holnapi ismétléstől?

E-mail  Nyomtatás
2012. április 21. szombat

Mára volt kiírva az MKSZ tisztújító közgyűlésének első időpontja, ami a munkanap miatt érthető módon érdektelenség miatt meghiúsult. Ettől függetlenül hét klub képviselője megjelent a helyszínen és közben zajlott egy beszélgetés, ahol az MKSZ elnöki pozíciójának jelöltje, Madarász Gábor is részt vett. Az érvénytelen közgyűlés után, szerkesztőségünk a holnapi, végleges közgyűlés előtt az elnökjelöltet kérdeztük, mit vár a választásoktól?

VELO.hu: Milyen elnökségi felállást látna szívesen a holnapi (április 22-i) MKSZ közgyűlés után?

 

Madarász Gábor:

 

Két héttel ezelőtt tartottunk egy találkozót a kerékpáros szakágak vezetőivel, ahol a miniszterelnök sportért felelős tanácsadója,  Balogh Gábor is jelen volt. Ezt a találkozót én kezdeményeztem, a szakágak pedig bemutatkozhattak a kormányzati tanácsadónak. Számomra az derült ki, hogy olyan igén van a sportág vezetőitől, hogy az MKSZ közgyűlése után egy egységes vezetés jöjjön létre, melyben az elnök személye független.

 

Megegyeztünk abban, hogy a 6 tagú elnökségben én leszek az elnök jelölt, a maradék 5 elnökségi helyre pedig delegálják a szakágak (országút, MTB, BMX) saját elnökeiket és még egyet-egyet ad az országút és a mtb. Ezt a megoldást én nagyon jó ötletnek és elfogadhatónak tartottam és tartom most is. Egységes, mindenki számára elfogadható elnökséget kell tudni holnap megválasztani, hétfő reggeltől pedig el kell kezdeni a munkát, mert a magyar kerékpársport egy igen sodrós kanyarban van…Ha nem sikerül egységet teremteni, az olyan lesz, mintha ebben a kanyarban berántottuk volna az első féket! Egy ilyen helyzet következményével minden kerékpáros tisztában lehet...


VELO.hu: Maradt e valami tennivalód a holnapi választásokig?

 

Madarász Gábor:

 

Amit tudtam, a rendelkezésre álló elmúlt néhány hétben igyekeztem megtenni, Most már nincs min kapkodni. Részemről a délutánt országúti kerékpározással töltöm a zsámbéki-medencében. Holnap pedig remélem, hogy sikeresen, pozitívan és zökkenőmentesen lezajlik a közgyűlés, így a Liege-Bastogne-Liege-t már mindenki a képernyők elől nézheti a vasárnapi ebéd mellett...

 

VELO.hu: Köszönjük az interjút. A holnapi közgyűlés részleteiről és eredményeiről részletesen beszámolunk majd weboldalunkon.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések