Három kvótát szerzett Magyarország a 2019-es pálya világbajnokságra

E-mail  Nyomtatás
2019. február 02. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Február 27-e és március 3-a között a lengyelországi Pruszkow ad otthont a 2019-es pályakerékpáros világbajnokságnak, ahol a BVSC kerékpárosa Lovassy Krisztián (Omnium és Scratch) és VeloClass Velence versenyzője Szalontay Sándor (Sprint) képviselhetik a magyar színeket.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a minap tette közzé a világbajnokság kvótaszámait, a világkupa eredményei alapján Magyarország három számban lesz érdekelt.


Lovassy Krisztián Omniumban és Scratchben is kivívta a részvételt, ami már csak azért is nagy dolog, mivel az olimpiai Omnium szám futamaira csak hármas számú tartalékként kvalifikált a 2018/2019-es pályakerékpáros sorozatra, ami azt jelentette, hogy csak akkor indulhatott, hogyha a kvótaszerzők közül nem nevezett be mindenki az adott világkupa futamra.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Szerencsére Lovassy mind a hat fordulóban rajthoz állhatott, legjobb eredményeként a tizenhetedik helyen végzett Londonban, a világkupában pedig tizenkilencedikként zárt.


A Scratch versenyben kicsit egyszerűbb dolga volt, bár a számot csak négy világkupán írták ki, ebből a magyar versenyző egy tizenkettedik és egy kilencedik helyet is szerezve végül tizenhatodikként zárt összetettben.


Szalontay Sándor közben visszatérését követően a legjobb szezonját teljesítve harcolta ki a világbajnoki részvétel jogát Sprintben. A hat világkupából öt alkalommal rajthoz állva az utolsó két fordulóban egy tizedik és egy kilencedik helyet elcsípve egy összetettbeli huszadik hellyel kvalifikált.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések