GP Vienna: Szalontay és Varga bronzérmét követően sprinterünk egy negyedik, míg Lovassy Krisztián egy tizedik hellyel zárt a sógoroknál

E-mail  Nyomtatás
2018. október 12. péntek
  |   Szerző: VELO.hu

A bécsi Dusika velodromban rendezték október 11-13-án az UCI Cl1-es kategóriájú Grand Prix Vienna pályaversenyt, ahol jó néhány magyar bringás is részt vett.

A férfiak pontversenyében 62-en indultak, három selejtezőfutamból jutott a legjobb 24 versenyző a döntőbe. A magyarok közül ez csak Filutás Viktornak sikerült, aki a 120 körös fináléban részhajrát is nyert és 6 pontot gyűjtött. A futamot az osztrák Matzner nyerte 29 ponttal.


A férfi sprint futam 200 m-es időmérőjén Szalontay Sándor a legjobb időt hajtotta, a 9.883-as eredmény messze meghaladja eddigi legjobbját ezen a pályán, ami 10.088 volt. Sanyi a selejtezőben, az egy-egy elleni sprinteken két futamban győzte le az orosz Nosovot, majd a döntőbe jutásért két futamban kikapott a cseh Wagnertől. A bronzéremért a dán Rimkrattal került össze és sikerült megszereznie a bronzot.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfi junior 40 körös, 10 km-es véghajrás sratch futamban Varga Bálint az előkelő harmadik helyen végzett egy svéd és egy cseh versenyző mögött. A svéd egyedül csinált körelőnyt a futamban, a véghajrában Bálint másodikként ment át a célon! Az U17-es korosztályban az omnium szám összetettjében Hájos Dániel 7. lett a 12 résztvevőből.


A férfiak olimpiai, 24 fős omnium versenyszámában Lovassy Krisztián és Filutás Viktor révén voltunk érdekeltek. Scratchben Lovassy 15. volt, a tempóversenyt megnyerte, eliminációban második lett, a záró pontversenyt pedig negyedikként zárta és összetettben is 4. lett, összesen 99 pontot gyűjtött, míg a fehérorosz győztes 119-et. Filutást szabálytalanság miatt kizárták, mert felvezette Lovassynak az utolsó sprintet, a csapattagok közti összedolgozás pedig tilos.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az utolsó napon a férfi tíz kilométeres, negyven körös scratch és a Keirin versenyben voltunk érdekeltek. Sajnos a scratch harmadik előfutamának utolsó körében Lovassy Krisztián és Molnár Gábor is bukott, melynek következtében Gábor komoly sérüléseket szenvedett, tüdeje kilyukadt, amit műteni kell. Krisztián kisebb sérülésekkel megúszta, és a döntőben is el tudott indulni, ahol Filutás Viktorral képviselték a magyar színeket.


A számot az ukrán Vitaliy Hryniv nyerte körelőnnyel, Lovassy Krisztián 10., míg Filutás Viktor 16. lett.


A Keirin második előfutamát magabiztosan nyerte Szalontay Sándor 10.856-os idővel, ezzel a legjobbként került be a döntőbe, melyet a csehek uraltak, hisz végül a dobogó mindhárom fokát ők szerezték meg, Tomas Babek diadalmaskodott, Szalontay Sándor kiválóan versenyezve az előkelő negyedik helyen zárt.

 

Fotók: 169k.net

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.10.13. 09:37
Gratulálok a csapatnak. Külön elismerés szakvezetésnek akik fáradságot nem kímélve dolgoznak és bízva a fiatalokban versenyeztetik őket. Bálint sikere azért is elismerésre méltó, mert alig gyógyult föl a legutóbbi pályaversenyen történt horrorisztikus bukásánál összeszedett sérüléséből. (egy versenyzőtárs levegőbe pattanó kerékpárja kaszálta el mikor a tömegjelenetet kikerülte volna)
Számomra nagy ürességi érzetet jelent a hölgyversenyzők hiánya, talán ők is megérdemelnék, hogy foglalkozzanak velük.

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések