Giro d'Italia 2022

A TRIKÓK VISELŐI:

Richard Carapaz (INEOS Grenadiers)

Koen Bouwman (Team Jumbo-Visma)

Joao Almeida (UAE Team Emirates)

Arnaud Demare (Groupama-FDJ)

ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Richard Carapaz (INEOS Grenadiers)

2. Jai Hindley (Bora-hansgrohe)

3. Joao Almeida (UAE Team Emirates)

További hírek

Összefoglaló


Giro d'Italia 2022 korábbi hírek:

123

Giro d'Italia hírek: De Gendt biztos volt a győzelmében, Fetter remek helyen zárt, jön a Blockhaus

2022.05.15. - Thomas De Gendt: biztos voltam abban, hogy nyerni fogok A belga szökevényspecialista Thomas De Gendt sikerét hozta az Olasz Körverseny nyolcadik etapja. A látványos nápolyi körözés során a Lotto Soudal kiválósága egy négy fős elmenés tagjaként ért haza. Összetettben továbbra is a spanyol Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) vezet. „Ha két héttel ezelőtt megkérdezték volna, hogy nyerhetek-e szakaszt a Girón, akkor nemet mondtam volna, hisz annyira rossz formában voltam. Nehéz volt belekerülni a szökésbe, hisz Mathieu van der Poel és Biniam Girmay kettősét nem szívesen engedte el a főmezőny. A végén azonban azt is tudtuk, hogy mindenki rájuk figyel majd, így néhányan továbbmentünk. Azt hittem, hogy az utolsó mászáskor megfognak minket, de harminc másodperc előnnyel jöttünk le az emelkedőről. Először az volt a terv, hogy Harmnak dolgozom, de mondta, hogy nem érzi túl jól magát, így kértem, hogy akkor vezessen nekem az utolsó három kilométeren. Biztos voltam abban, hogy nyerni fogok. Harm tökéletes munkát végzett, hatalmas köszönettel tartozom neki” - nyilatkozta a célba érkezést követően De Gendt.


Giro d'Italia hírek: Bouwman a szakaszgyőzelem mellett a hegyi trikót is megszerezte, Valter Attila bizakodó, jön a nápolyi körözés

2022.05.14. - Koen Bouwman: úgy éreztem, hogy megvan bennem az erő A Jumbo-Visma holland kiválósága Koen Bouwman nyerte az Olasz Körverseny hetedik szakaszát, ráadásul az etap során gyűjtött pontjai révén a hegyi összetett megkülönböztető trikóját is megszerezte. A verseny összetettjét továbbra is a spanyol Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) vezeti. „Hihetetlen! Olyan érzés, mint amikor pályafutásom első profi győzelmét arattam a Dauphinén. Rettenetesen nehéz szakasz volt. A végén négyen maradtunk elől, ketten a csapatból Tom Dumoulinnel, aki az utolsó két kilométeren feláldozta értem magát. Egész nap úgy éreztem, hogy megvan bennem az erő, bár az egyik emelkedőn akadtak gondjaim, de miután visszaküzdöttem magam, magabiztossá váltam. Az Etnán sajnos az összetett menőink időt veszítettek, s bár Tobias Fossnak még megvan az esélye, hogy a rózsaszín trikóért harcoljon, most sokkal inkább a szakaszgyőzelmek kerültek a középpontba” - nyilatkozta röviden a célba érkezést követően Bouwman.


Giro d'Italia hírek: millimétereken múlott Demare sikere, Fetter csapatársa egyedül volt szökésben, egy hegyi etappal folytatódik a verseny

2022.05.13. - Arnaud Demare csak milliméterekkel volt jobb Caleb Ewannél Eléggé lazára vette a figurát az Olasz Körverseny mezőnye, amely a viadal hatodik, Palmi és Scalea közti 192 kilométeres etapját mindössze 38 kilométer/órás átlaggal teljesítette. Persze ez az elkövetkezendő hegyi etapok nehézségeit elnézve valamelyest érthető is volt. A győztes kiléte végül mezőnyhajrában dőlt el, melyet Arnaud Demare (Groupama-FDJ) nyert meg, mindössze milliméterekkel legyőzve Caleb Ewant (Lotto Soudal). „Hogy őszinte legyek már elsőre is úgy éreztem, hogy nyertem, de mivel száz százalékig nem voltam ebben biztos, így megvártam az ünnepléssel a hivatalos bejelentést. A csapat ismét tökéletes munkát végzett, az utolsó tizenöt kilométer során, minden fontos kanyarban, körforgalomnál ott voltam, ahol lennem kellett a mezőnyben. Nagyon rövid sprint volt a végén, amelyet Mark Cavendish nyitott meg, de úgy véltem, hogy korán indított. Sokan alábecsülnek, de a pályafutásom során már a nyolcvanhatodik profi győzelmem ünnepelhettem, ráadásul ez a hetedik sikerem a Girón, ami eggyel több, mint amennyit Bernard Hinault vagy Jacques Anquetil szerzett és ez szuper” - nyilatkozta röviddel a célba érkezést követően Demare.

123