Giro d'Italia 2017

A TRIKÓK VISELŐI:
Nairo Quintana (Movistar)
Mikel Landa (Sky)
Adam Yates (Orica-Scott)
Fernando Gaviria (Quick-Step Floors)
ÖSSZETETT ÁLLÁS:
1. Nairo Quintana (Movistar)
2. Tom Dumoulin (Team Sunweb)
3. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida)
Giro d’Italia hírek: Dumoulin elvesztett egy csatát, Quintana szerint a Giro továbbra is nyitott, Landa mentette meg a Sky versenyét, az utolsó hegyi szakasz következik
Giro 2017: Tom Dumoulin elvesztette a rózsaszín trikót, Mikel Landa végre szakaszgyőzelmet ünnepelhetett
További hírek:Giro d'Italia 2017
Korábbi hírek:

« 1 | 2 | 3 »
Giro d’Italia hírek: Gaviria már harmadik győzelmét ünnepelhette, Sam Bennett elégedetlen, Campenaerts büntetést kapott udvarlásáért, Geschkét a szállodában felejtette a Sunweb csapata2017.05.19. - Fernando Gaviria: egy szakaszgyőzelemért jöttem, mesterhármasnál járok A Quick-Step Floors fiatal kolumbiai sprintere Fernando Gaviria egyetlen szakaszgyőzelem reményében vágott neki a jubileumi, századik Giro d’Italiának. Tizenkét etapot követően mesterhármasnál jár, ráadásul a pontversenyben is fölényesen vezet. „Egy kissé megijedtem amikor Maximiliano Richeze defektet kapott – így Gaviria a célba érkezést követően. – Nem volt már sok hátra, ráadásul viszonylag nagy tempóban haladtunk. Szerencsére visszazárkózott, ami nagyon fontos volt számunkra, hiszen Max az utolsó emberem. Nagyon nagy köszönettel tartozom neki és az egész csapatnak, akik ezúttal is remek munkát végeztek. Nem gondoltam volna, hogy így alakul majd ez a verseny. Egy szakaszgyőzelemért jöttem, mesterhármasnál járok. Hosszú még a Giro, a neheze csak most jön, de jó formában érzem magam, szeretnék eljutni Milánóig. Nem is csak a ciklámen trikó miatta, hanem hogy visszafizethessem a csapatnak azt a munkát, amit az első két hétben értem tettek.”

Giro 2017: Fernando Gaviria harmadszor is lecsapott2017.05.18. - Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) harmadik szakaszgyőzelmét szerezte az idei Giro tizenkettedik etapján. 2011 óta ő az első olyan kerekes, aki pályafutása első nagy körversenyén, legalább három szakaszgyőzelemig jut. Összetettben továbbra is Tom Dumoulin (Team Sunweb) vezet.

Giro d’Italia hírek: Omar Fraile nagy napja, Dumoulin nem stresszelte túl magát, Rui Costa csalódott, Geraint Thomas térdfájdalmakkal küzdött, a sprinterek napja következhet2017.05.18. - A Vuelta hegyi királya végre szakaszt nyert egy nagy körversenyen A Spanyol Körverseny kétszeres hegyi királya Omar Fraile pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta az idei Giro tizenegyedik szakaszán. A spanyol versenyző az egész etap során aktívan versenyzett, benne volt szinte minden valamire való akcióban, miközben szorgosan gyűjtögette a hegyi pontokat. A hajrában sikerült még Rui Costát is felülmúlnia. „Kinéztem ezt a szakaszt magamnak – mondta a célba érkezést követően Fraile. – Napok óta ez a penzum járt a fejemben, tudtam, hogy itt esélyem lehet. Tisztában voltam vele, hogy Mikel Landával nem fogunk hazaérni. Megpróbáltam Pierre Rolland támadásával is menni, majd amikor mondták a rádión, hogy hamarosan Rui Costa is felér ránk, már sejtettem, hogy ez meg lehet. A családom számára nagyon fontos ez a győzelem. A nagymamám imádta Induraint, főleg, hogyha Miguel az Olasz Körversenyen szerepelt. Szeretném elsősorban neki ajánlani a győzelmem. A célegyenesben Costa helyezkedett mögöttem, egyértelmű volt, hogy ő a legnagyobb favorit közöttünk. A sportigazgatóm Bingen Fernandez folyamatosan kiabált, hogy várjak még. Nagyon tartottam Costától, de túlságosan sok erejét kivette az, hogy felérjen hozzánk. Karrierem eddigi legnagyobb sikerét arattam.”

Giro 2017: Omar Fraile megérdemelt győzelme az Olasz Kör 11. szakaszán2017.05.17. - A nap legaktívabb kerekese Omar Fraile (Dimension Data) nyerte a jubileumi, századik Giro d’Italia tizenegyedik szakaszát. Tom Dumoulin (Team Sunweb) magabiztosan őrizte meg a rózsaszín trikót.

Giro d’Italia hírek: Tom Dumoulin maga is meglepődött az időkülönbségeken, Quintana csalódott, Geraint Thomas nem adja fel a harcot, Bob Jungels is a Top 10-ért küzd2017.05.17. - Tom Dumoulin maga is meglepődött a különbségeken A papírformának megfelelően Tom Dumoulin nyerte a Giro d’Italia első egyenkénti időfutamát. A Sunweb csapatának versenyzője ezzel összetettben is átvette a vezetést. A kialakuló időkülönbségek azonban még őt is meglepték. Dumoulin előnye összetettben jelenleg két perc huszonhárom másodperc Nairo Quintana előtt. „Nem gondoltam volna, hogy ennyit adok majd Quintanának – mondta Dumoulin a díjátadót követően. – Nyilván számítottam arra, hogy hozok majd rajta, de ekkora különbségben nem bíztam. Nem éreztem magam túlságosan jól a rajtnál, ami az eredmények ismeretében talán hihetetlen, de vágtam már neki jobb erőállapotban is egy ilyen hosszú kronónak. Igyekszem megvédeni a trikót, de sok van még hátra, nagyon durva harmadik hét áll előttünk.”

« 1 | 2 | 3 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések