Giro d'Italia 2014 (05.09.-06.01.)

A TRIKÓK VISELŐI:

Nairo Quintana (Kolumbia) Movistar Team

Julian Arredondo (Kolumbia) Trek

Nairo Quintana (Kolumbia) Movistar Team

Nacer Bouhanni (Franciaország) FDJ.fr

ÖSSZETETT ÁLLÁSA:

1. Nairo Quintana (Kolumbia) Movistar Team

2. Rigoberto Uran (Kolumbia) Omega Pharma - Quick-Step

3. Fabio Aru (Ita) Astana

További hírek

Összefoglaló

Giro d'Italia 2014 (05.09.-06.01.) legújabb galériák:


Giro d'Italia 2014: 20.etap

Giro d'Italia 2014: 18.etap

Giro d'Italia 2014: 17.etap


Az összes galéria megtekintése »


Giro d'Italia 2014 (05.09.-06.01.) korábbi hírek:

12345

Quintana nyerte a legnehezebb etapot a Girón és a rózsaszín trikót is átvette

2014.05.27. - Nairo Quintana (Movistar) nyerte a 2014-es Giro d'Italia egyik legnehezebb szakaszát, mely során a mezőny három legendás hegyet a Gaviát, a Stelvio-t és a Val Martello-t mászta meg. A táv két harmadában esőben rendezett napon Quintana Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) és Pierre Rolland (Europcar) társaságában a Stelvio lejtmenetében szakadt el a rózsaszín trikós csoportjától, miközben ellentétes információk érkeztek a neutralizációról. A Val Martello lábáig közel 2 perces különbség alakult ki a két csoport között. Quintana, Rolland és Hesjedal hármasa az utolsó hegyen végig tartotta előnyét. Rolland az utolsó 3km-re érve szakadt le, majd Quintana másfél kilométerrel a cél előtt állva hagyta a kanadait és magabiztos győzelmet aratott. Quintana a riválisaival szemben négy perces előnnyel ért célba és átvette a rózsaszín trikót. A Movistar kapitányának előnye 1 perc 41 másodperc az összetettben Uran előtt. Evans már közel három és fél percre van elmaradva, míg Rolland feljött a negyedik helyre.


Az esélyesek nyilatkozatai a vasárnapi hegyi befutó után

2014.05.26. - A hétvégén két hegyi befutóval folytatódott a 2014-es Giro d’Italia. A dobogó végül változatlan maradt, de Uran előnye vasárnap nőtt a két közvetlen üldözőjével szemben. Aru és Quintana tudtak érdemben faragni a hátrányukon. Nézzük, hogyan értékelték a főszereplők a vasárnapi befutót.

Képmese a Giro 15. szakaszáról

2014.05.26. - Fabio Aru győzelmét hozta a Giro két hegyi befutós hétvégéjének második felvonása. Az összetettben Rigoberto Uran megőrizte vezető helyét. Több riválisával szemben növelte előnyét.

Pantanit idézte Aru győzelme a Giro vasárnapi hegyi befutójánál

2014.05.25. - Igazi tűzijátékot hozott az esélyesek között a Giro vasárnapi hegyi befutója. Fabio Aru a Montecampione emelkedőjén 3km-rel a cél előtt indult meg a favoritok csoportjából. Mögötte csak Uran és Quintana tudta a lépést tartani. Az Astana fiatal olasz versenyzője utolérte a korábban támadó Pierre Rolland és Fabio Duarte kettősét, majd 2km-rel a cél előtt minden riválisát állva hagyta. Innentől kezdve egyedül haladt a cél felé és végül 21-22 másodperc előnnyel ért haza üldözői előtt. A második csoportban Quintana, Rolland és Duarte érkezett. Mögöttük 20 másodpercre lemaradva jött meg a rózsaszín trikós Uran, míg a kolumbiait újabb 10 másodpercre követte az összetett harmadik Rafal Majka, aki mögött 20 másodperccel érkezett a második helyen álló Evans. Uran felemás napot zárt, de megőrizte vezető helyét. Az előnye a mai győzelmével az összetett negyedik helyére felzárkózó Aru-val és Quintana-val szemben csökkent, míg a többi riválisával szemben nőtt.

12345