Giro 2010

További hírek

Összefoglaló


Giro 2010 korábbi hírek:

12345

Hosszú szökés után Damien Monier nyert Peio Terme-ben

2010.05.26. - Eseménytelenül telt a Giro d'Italia Brunico és Pejo Terme között kijelölt 173km-es szakasza. 50km versenyzést követően 19-en szakadtak el a mezőnytől. A nap szökéséből Damien Monier (Cofidis), Steven Kruijswijk (Rabobank) és Danilo Hondo (Lampre) kezdte meg elsőként az etapot lezáró 9.5km hosszú, átlagban 4.6%-os emelkedőt. A trióból az eddig csak pályán vitézkedő Damien Monier bizonyult a legerősebbnek, aki ezzel pályafutása legnagyobb országúti győzelmét aratta. Az összetett élén semmi sem változott, a favoritok egy csoportban, 10 perc hátrányban értek célba, így Arroyo megőrizte közel 2 és fél perces előnyét Basso-val szemben.

Nyilatkozatok Monier győzelme után

2010.05.26. - Damien Monier (Cofidis): „Ez az első győzelmem! Egyszerűen nem hiszem el. Talán túl hamar lettem profi, négy évvel azután, hogy 17 évesen elkezdtem kerékpározni. Már majdnem visszavonultam, mivel úgy éreztem, hogy nem vagyok azon a szinten, mint a többiek. Nagyon vágytam már egy sikerre. Volt egy különleges motivációm is. Szerettem volna egy szakaszgyőzelemmel emlékezni édesapámra, aki az elmúlt esztendőben hunyt el. Remélem ezek után rajthoz állhatok a Tour de France-on.” Danilo Hondo (Lampre-Farnese Vini): „Jó erőben éreztem magam. Az első szökésből kimaradt a csapat, így őket mindenképpen szerettük volna megfogni. Amikor ez a második csoport összeállt, nagyon jó érzéseim voltak. Sajnos a végén a Cofidis versenyzője túl erősnek bizonyult, már nem lehetett utolérni. A holland jobb erőben volt nálam, de még neki sem sikerült. Nem lenne szerencsés, ha ezek után egy holnapi szakaszgyőzelemről beszélnénk. Még olyan sprinterek vannak a mezőnyben, mint Greipel, Henderson, Belletti, Sabatini és mellettük még 6-8 versenyző, aki odaérhet. Ezeknek az emberek az utolsó reális győzelmi esélyük lesz ezen a Girón.” David Arroyo (Caisse d’Epargne): „Ez egy veszélyes nap is lehetett volna, de a csapat remek munkát végzett. Végig vigyáztak rám. Pozitívan kell gondolkoznunk: egy újabb nappal közelebb kerültünk Veronához.”


Stefano Garzelli a Plan de Corones királya

2010.05.25. - A vasárnapi zoncolan-i hegyi befutón az erejével kicsit spóroló Stefano Garzelli nyerte a Giro hegyi időfutamát a legendás Plan de Corones-re. A 2273m magasan kijelölt célhoz vezető 12.9km-t az Acqua & Sapone versenyzője 42"-cel gyorsabban tette meg, mint a második helyen végzett Cadel Evans, a harmadik Gadret már közel egy percet kapott. Jól tartotta magát a rózsaszínű trikós David Arroyo, aki így megőrizte összetettbeli első helyét.

12345