Giro d’Italia hírek: Van Garderen élete első háromhetes szakaszgyőzelmét szerezte, Dumoulin élesen kritizálta riválisait, melyet Nibali és Quintana sem hagyott szó nélkül, a Piancavallo befutója következik

E-mail  Nyomtatás
2017. május 26. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Tejay Van Garderen: hihetetlen érzés szakaszt nyerni egy nagy körversenyen

 

Diavetítéshez kattints a képre


Tejay Van Garderen az elmúlt időszak eredménytelensége okán még a közösségi média oldalakról is törölte magát. Fel akarta adni a versenyt, végül azonban Max Sciandri sportigazgató győzködésére maradt. Élete első háromhetes szakaszgyőzelmét aratta.


„Nagyon kemény volt az elmúlt egy-két év, a nagy körversenyeken rendre csalódást okoztam – nyilatkozta a célba érkezést követően a BMC kerekese. – Hihetetlen érzés szakaszt nyerni egy háromhetesen. Mivel rengeteget edzem a környéken, így az útvonal szinte valamennyi centiméterét jól ismertem. Mikel Landa egy nagyszerű versenyző, megérdemelte volna a győzelmet. Még mindig úgy gondolom, hogy esélyes lehetek egy háromhetes összetettjében. Nem igazán szeretném feladni ezen álmaim. A rossz napokat leszámítva hasonló stílusú kerekes vagyok, mint Tom Dumoulin. Csalódott vagyok, hogy összetettben elszálltam ezen a versenyen, de ez a szakaszgyőzelem sok mindenért kárpótol.”
 

Tom Dumoulin élesen kritizálta riválisait

 

Diavetítéshez kattints a képre


A tizennyolcadik szakasz utolsó kilométerein Vincenzo Nibali (bahrain-Merida) és Nairo Quintana (Movistar) nem nagyon akartak vezetni a rózsaszín trikós Tom Dumoulinnek (Team Sunweb). Ennek következtében Thibaut Pinot (FDJ) közel egy percet hozott rajzuk, így újra nyílttá téve a dobogóért való harcot. A célban Dumoulin élesen kritizálta riválisait.


„Egyszerűen nem értem Nibali és Quintana viselkedését – így a verseny éllovasa, aki harmincegy másodperc előnnyel vezet Quintana előtt. – Pinot támadását követően össze kellett volna dolgoznunk, hogy minimalizáljuk a veszteséginket. Ők viszont csak engem néztek. Remélem, hogy elvesztik a dobogós helyeiket. Az utolsó kilométereken csak forognunk kellett volna. Csalódott vagyok, frusztrált és dühös a viselkedésük miatt. Végeredményben azonban számomra így is kedvező volt ez a nap.”


Dumoulin kritikáit Nibali és Quintana sem hagyta szó nélkül

 

Diavetítéshez kattints a képre


Természetesen Vincenzo Nibali és Nairo Quintana is megszólalt Dumoulin kritikáira reagálva.


„Igazából nem érdekel, hogy Dumoulin mit gondol, de az az igazság, hogy még ő is kieshet a Top-3-ból – vágott vissza a jelenleg a harmadik helyen tanyázó Nibali. – Én a helyében nem nyilatkoznék ilyen arrogánsan. Próbáljon meg inkább két lábbal a földön maradni. Talán Milánóig csendbe kellene lennie, hisz három szakasz még hátra van. Ami a teljesítményét illeti azért dicséret jár neki, nagyot ment, nem tudtuk kizökkenteni.”


„Tom mondta nekünk, hogy dolgozzunk össze, mi azonban nem akartunk vezetni neki, még akkor sem, ha ezzel időt vesztettünk a többi esélyessel szemben – tette hozzá Quintana, aki személyesen is megbeszélte a dolgokat Dumoulinnel a befutót követően. – Minden kerekes a saját kártyáival játszik. Dumoulin erős volt, nem tudtuk leszakítani. Többször is próbálkoztunk, de nagyon jó formában van. A Piancavallo ellenben egy újabb esélyt kínál, ígérhetem, próbálkozni fogok.”


A Piancavallo újabb támadási lehetőségeket kínál

 

Diavetítéshez kattints a képre


San Candido és a Piancavallo csúcsa között 191 kilométer várja a kerekeseket a Giro d’Italia tizenkilencedik szakaszán. A rajtot követően azonnal nekiesik a mezőny a harmadik kategóriás Croce Comelico kaptatójának, melyet egy gyorsasági részhajrával megspékelve egy hosszú lejtmenet követ. A táv felénél jön a második kategóriás Sella Chianzutan, majd egy újabb lejtmenet és egy viszonylag nagyobb sík részt követően esnek neki az első kategóriás Piancavallo kaptatójának. Az emelkedő 15,4 kilométer hosszú, átlag 7,3 százalékos, legmeredekebb részei tizennégy százalék felettiek. Előzetesen Vincenzo Nibali és Nairo Quintana támadásaira van kilátás.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések