Giro d’Italia hírek: Tom Dumoulin maga is meglepődött az időkülönbségeken, Quintana csalódott, Geraint Thomas nem adja fel a harcot, Bob Jungels is a Top 10-ért küzd

E-mail  Nyomtatás
2017. május 17. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Tom Dumoulin maga is meglepődött a különbségeken

 

Diavetítéshez kattints a képre


A papírformának megfelelően Tom Dumoulin nyerte a Giro d’Italia első egyenkénti időfutamát. A Sunweb csapatának versenyzője ezzel összetettben is átvette a vezetést. A kialakuló időkülönbségek azonban még őt is meglepték. Dumoulin előnye összetettben jelenleg két perc huszonhárom másodperc Nairo Quintana előtt.


„Nem gondoltam volna, hogy ennyit adok majd Quintanának – mondta Dumoulin a díjátadót követően. – Nyilván számítottam arra, hogy hozok majd rajta, de ekkora különbségben nem bíztam. Nem éreztem magam túlságosan jól a rajtnál, ami az eredmények ismeretében talán hihetetlen, de vágtam már neki jobb erőállapotban is egy ilyen hosszú kronónak. Igyekszem megvédeni a trikót, de sok van még hátra, nagyon durva harmadik hét áll előttünk.”
 

Nairo Quintana: több időt buktunk, mint arra előzetesen számítottunk

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Movistar csapata tisztában volt azzal, hogy nagy valószínűséggel elveszítik a rózsaszín trikót, de arra nem számítottak, hogy ilyen jelentős időhátrányt kapnak.


„Több időt buktunk, mint arra előzetesen számítottunk – így Quintana a célba érkezést követően. – Nem kedvezett nekem a pálya, ráadásul az erős széllökések is hátráltattak. Dumoulin megmutatta, hogy miért is az egyik legjobbja ennek a műfajnak, remek időfutamot teljesített, gratulálok neki. Tisztában vagyunk vele, hogy a hegyekben is kiváló, így a legnagyobb riválisommá lépett elő. Mindezek ellenére nem írnám le a többieket sem, Vincenzo Nibali is kezd formába lendülni, ő egyébként is az utolsó héten szokott kiemelkedőt nyújtani. Nyitva kell tartanunk a szemünket, bár kissé nagy a hátrányom, így új stratégiát kell kidolgozni. A csapatom nagyon erős, bizakodva tekintünk az előttünk álló napok elé.”


Geraint Thomas bukását követően is káprázatos teljesítménnyel rukkolt ki

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kilencedik szakaszon történt bukás ellenére Gearint Thomas nem adta fel a viadalt, sőt egy egészen kiváló teljesítménnyel rukkolt ki az Olasz Körverseny első egyenkénti időfutamán. A Sky kerekese a második helyen zárta a napot, ezzel az összetett tizenegyedik pozíciójába előrelépve.


„Szerencsés vagyok, hogy a bukást követően egyáltalán versenyben tudtam maradni – vélekedett a szakaszt követően a brit kerekes. – Úgy voltam vele, hogy megpróbálok kiadni magamból mindent, meglátjuk, hogy ez mire is lehet elég. Jó erőben éreztem magam, bár a kezeim fájtak. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel. Nem adom fel, hisz sok van még hátra, bár az összetett első három helye vélhetően már elúszott számomra. Napról napra gondolkozom, próbálom összeszedni magam, hátha előrébb végezhetek.


Bob Jungels visszaszerezte a fehér trikót

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Blockhous emelkedőjén elvesztette összetettbeli vezető helyét, sőt a legjobb fiatalnak járó fehér trikó is lekerült a luxemburgi Bob Jungelsről, aki szépen összeszedte magát, így az egyenkénti időfutam során visszakerült az első tíz közé, sőt a fiatalok versenyében is átvette a vezetést.


„Egy nagyon nehéz időfutamon vagyunk túl – mondta Jungels a Quick-Step Floors csapatbuszánál. – Amikor bejártuk a pihenőnap során a pályát, teljesen szélcsend volt, ellenben a mai nappal, így olyanok voltak a körülmények, mintha egy egészen más útvonalon tekernénk. Gyorsan kezdtem, a célhoz közeledve sajnos azonban eldobtam néhány másodpercet, de örülök, hogy a dobogón zártam a napot. Számomra csak most kezdődik a verseny, a célom, hogy az összetett első tíz helyezettje között zárhassak. Szép lenne megtartani a fehér trikót, de egyelőre csak a következő nap feladataira gondolok.”


Egy koránt sem egyszerű szakasszal folytatódik a Giro

 

Diavetítéshez kattints a képre


Firenze és Bagno di Romagna között egy 161 kilométeres szakasszal folytatódik az Olasz Körverseny. A tizenegyedik etap útvonala koránt sem ígérkezik könnyűnek, hisz négy kategorizált emelkedő vár a mezőnyre. A kerekesek rögtön egy második kategóriás kapatatóval indítanak a Passo della Consuma személyében. A hegyet a Passo della Calla és a Passo del Carnaio harmadik kategóriás húzatói követik. A nap legnagyobb erőpróbája ellenben nem sokkal cél előtt következik a szintén második kategóriás Monte Fumaiolo személyében. Hazaér egy szökés, esetleg az esélyesek máris egymásnak esnek? Érdekes nap elé nézünk.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések