Giro d’Italia hírek: Gaviria már harmadik győzelmét ünnepelhette, Sam Bennett elégedetlen, Campenaerts büntetést kapott udvarlásáért, Geschkét a szállodában felejtette a Sunweb csapata

E-mail  Nyomtatás
2017. május 19. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Fernando Gaviria: egy szakaszgyőzelemért jöttem, mesterhármasnál járok

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Quick-Step Floors fiatal kolumbiai sprintere Fernando Gaviria egyetlen szakaszgyőzelem reményében vágott neki a jubileumi, századik Giro d’Italiának. Tizenkét etapot követően mesterhármasnál jár, ráadásul a pontversenyben is fölényesen vezet.


„Egy kissé megijedtem amikor Maximiliano Richeze defektet kapott – így Gaviria a célba érkezést követően. – Nem volt már sok hátra, ráadásul viszonylag nagy tempóban haladtunk. Szerencsére visszazárkózott, ami nagyon fontos volt számunkra, hiszen Max az utolsó emberem. Nagyon nagy köszönettel tartozom neki és az egész csapatnak, akik ezúttal is remek munkát végeztek. Nem gondoltam volna, hogy így alakul majd ez a verseny. Egy szakaszgyőzelemért jöttem, mesterhármasnál járok. Hosszú még a Giro, a neheze csak most jön, de jó formában érzem magam, szeretnék eljutni Milánóig. Nem is csak a ciklámen trikó miatta, hanem hogy visszafizethessem a csapatnak azt a munkát, amit az első két hétben értem tettek.”
 

Sam Bennett: győzelmekért jöttünk, nem harmadik helyekért

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Bora-Hansgrohe csapata egyelőre nem panaszkodhat, eredményes Girót teljesít, ellenben a német sor sprintere Sam Bennett már a harmadik alkalommal szorult a képzeletbeli dobogó legalsó fokára, így érthető módon csalódottságának adott hangot.


„A srácok ezúttal is elképesztő munkát végeztek mi voltunk azok, akik megkezdték a felvezetést a sprintet megelőzően – ecsetelte a történteket az ír sprinter. – Hibáztam! Amikor már mennem kellett volna hezitáltam egy kissé, ez pedig a szakaszgyőzelmembe került. Kezdem magam egyre jobb erőben érezni. Mi sprinterek nagyon közel vagyunk egymáshoz, egy-egy döntésen múlik az, hogy éppen második vagy harmadik leszel. Csalódott vagyok, győzelmekért jöttünk, nem harmadik helyekért.”


Campenaerts pénzbüntetést kapott az UCI-tól

 

Diavetítéshez kattints a képre


Még a verseny tizedik egyenkénti időfutamán történt, hogy a LottoNL-Jumbo kerekese Victor Campenaerts egy a mellkasára írt szöveggel próbált randevúra hívni egy lányt, amit a rajnál és a célvonalon is megmutatott. A húzás bejött, hisz az egykori triatlonos hölgy igent mondott a felkérésre. Randevúzni viszont nem olcsó dolog, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ugyanis száz Svájci Frankos büntetést szabott ki a sportolóra, arra hivatkozva, hogy a belga bringás cselekedetével rombolta a sportágról kialakult képet.


Simon Geschkét egyszerűen a szállodában hagyta a Sunweb csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


A sok utazás velejárója, hogy időnként egy-két kisebb dolgot elhagynak a csapatok, a Sunweb busza ellenben most Simon Geschkét felejtette ott az egyik szállodában. Egyszerűen elindult a busz, Geschke viszont nem volt rajta. Jó tíz perc kellett hozzá, hogy csapattársainak feltűnjön a hiánya. Természetesen visszamentek érte, bár addig a német kerekes már kiposztolt egy képet, hogy fuvart keres.


Egy teljesen sík szakasszal folytatódik a verseny

 

Diavetítéshez kattints a képre


Reggio Emilia és Tortona között egy 167 kilométeres etappal folytatódik a viadal. A tizenharmadik szakasz teljes egészében sík, így a sprintereknek kedvez. A táv második fele nagyrészt már a Milánó-Sanremóról is ismert útvonalon halad. Az utolsó ötszáz méter teljesen egyenes, így ezúttal is mezőnyhajrá várható.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések