Giro d’Italia hírek: Ewan már extra nyomással a vállain versenyzett, Gaviria ráment a pontversenyre, Bob Jungels bizakodó, nem a sprintereknek kedvez a nyolcadik szakasz befutója

E-mail  Nyomtatás
2017. május 13. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Caleb Ewan: minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az ausztrál Caleb Ewan (Orica-Scott) pályafutása első győzelmét szerezte a Giro d’Italián miután Alberobellóban egy kiélezett hajrá végén legyőzte Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) és Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) kettősét.


„Nagy elvárásokkal érkeztem az idei Olasz Körversenyre – nyilatkozta a díjátadót követően Ewan. – Mindenféleképpen szerettem volna legalább egy szakaszt nyerni, de az első napokban elpártolt mellőlem a szerencse. Frusztrált voltam, minden egyes sikertelen nap extra nyomást helyezett a vállaimra. Nagyon elégedett vagyok. Mindössze ketten mentek el szökésbe, ami megnyugtató volt a mezőny számára. Az utolsó három-négy kilométerig nem is nagyon volt min izgulnunk. Talán egy picit korán indítottam, de végül ez volt az, ami a győzelmemet eredményezte.”
 

Fernando Gaviria ráment a ciklámenszínű trikóra

 

Diavetítéshez kattints a képre


A pontverseny jelenlegi éllovasa Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) igyekezett minél több pontot gyűjteni a hetedik szakasz gyorsasági részhajráiban, ezzel egyértelműen bejelentkezve a ciklámenszínű trikóra. Gaviria a nyolcadik szakaszt megelőzően harmincegy ponttal vezet a második helyezett Jasper Stuyven előtt.


„Az utolsó néhány kilométer nagyon technikás volt, ami hektikussá tette a sprintet – így Gaviria a célba érkezést követően. – Ewan volt a legjobb, megérdemelten győzött. Kicsit olyan volt a befutó, mintha a pályán versenyeznénk, a hirtelen előbukkanó kanyarokban észnél kellett lenni. A hajrá megkezdésekkor nagyon hátulról indítottam, így elégedett vagyok a helyezésemmel. Jó formában érzem magam, bizakodva tekintek az előttünk álló szakaszokra.”


Bob Jungels hosszú távra tervez

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bob Jungels negyedik napja őrzi a rózsaszín trikót, a Quick-Step Floors csapatának kerekese bízik benne, hogy a Blockhouson és az azt követő egyenkénti időfutam során is lesz esélye megtartani azt.


„Nem igazán volt ezen a napon olyan dolog, ami stresszes helyzetbe hozott volna – így a négy napja rózsaszín trikóban versenyző Bob Jungels. – Talán a verseny eddigi legnyugodtabb etapján vagyunk túl. A Blockhous lesz az igazi vízválasztó, viszont az egyenkénti időfutam újra nekem kedvezhet. Reménykedve vágok neki az előttünk álló napoknak.”


A nyolcadik szakasz befutója nem a sprintereknek fekszik

 

Diavetítéshez kattints a képre


Molfetta és Peschini között egy 189 kilométeres szakasszal folytatódik a Giro. A penzum összesen 2500 méternyi szintet tartogat. Az első kilencven kilométer lényegében teljes egészében sík, ezt követően éri el a karaván a második kategóriás Monte Sant’Angelo emelkedőjét. A hegy kilenc és fél kilométer hosszú átlag hat százalékos meredekségű, de helyenként a tíz százalékot is közelíti. Innen leereszkedve dimbes-dombos terepen találja magát a mezőny a negyedik kategóriás Coppa Santa Tecla hegyével valamint két komolyabb kategorizálatlan kapatatóval. Az utolsó másfél kilométer is emelkedik, sőt a végső ötszáz méter a legmeredekebb a maga tizenkét százalékával.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések