Giro d’Italia hírek: Dumoulin elvesztett egy csatát, Quintana szerint a Giro továbbra is nyitott, Landa mentette meg a Sky versenyét, az utolsó hegyi szakasz következik

E-mail  Nyomtatás
2017. május 27. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Tom Dumoulin: elvesztettem egy csatát, de a háborút még nem

 

Diavetítéshez kattints a képre


A verseny eddigi éllovasa Tom Dumoulin (Team Sunweb) problémákkal küzdött a jubileumi Giro tizenkilencedik szakaszán. Először mintegy 130 kilométerrel a vége előtt maradt hátul, rossz helyezkedésének köszönhetően, majd az utolsó emelkedőn is megrogyott, végül közel egy percet kapva ért célba elveszítve így a rózsaszín trikót.


„Már a szakasz elején sem éreztem magam jó erőben, ráadásul elkövettem egy újonc hibát is – mondta nem mellébeszélve a célba érkezést követően Dumoulin. – Egyszerűen rosszul helyezkedtem a lejtmenetben a Bahrain-Merida és a Movistar csapatai pedig ennek kapcsán elkezdtek tempót menni, szétszakítva a mezőnyt. 130 kilométerrel a vége előtt teljes gázzal kellett tekernem azért, hogy visszaérhessek. A csapatom rengeteget dolgozott értem, nagyon sokat köszönhetek nekik. Az utolsó emelkedőn leszakadtam az esélyesek csoportjáról, de nagyot küzdöttem azért, hogy minimalizáljam a veszteségeim. Elvesztettem egy csatát, de a háborút még nem.”
 

Nairo Quintana: a helyzetem koránt sem egyszerű

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Movistar kapitánya Nairo Quintana harmincnyolc másodperccel vezet összetettben, de a milánói időfutam előtt már csak egyetlen lehetősége van előnye további növelésére.


„Úgy vélem, nagyon magasra helyeztük a lécet – így Quintana a díjátadót követően. – Rengeteg erős versenyző van az élcsoportban, minimális különbségek döntenek majd. Kemény szakasz volt a tizenkilencedik, de végig jól éreztem magam, a csapat pedig valami elképesztő munkát végzett. Megszereztem a rózsaszín trikót, de a helyzetem koránt sem egyszerű. Az időfutam előtt már csak egyetlen szakasz van, ahol esélyem lehet tovább növelni az előnyöm. Komoly csaták vannak az élmezőnyben, hisz nem csak a győzelemért, de minden egyes pozícióért meg kell harcolni.”


Mikel Landa: megmentettük az idei Giro d’Italiánk

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mikel Landa esélyei a kilencedik szakaszon szálltak el, miután egy rossz helyen megálló rendőrmotoros bukást okozott. A baszk kiválóság azonban nem adta fel, így két második helyét követően szakaszt nyerte a Girón.


„Nagyon fontos volt számomra ez a nap mivel a családom is ide látogatott – mondta a Sky kerékpárosa a célba érkezést követően. – A Blockhouson történt bukást követően át kellett értékelnünk a dolgainkat. Sokat köszönhetek annak, hogy egy csapattársam is ott volt ma velem a szökésben. Nem terveztem már azt, hogy mindenféleképpen a szakaszgyőzelemért harcoljak, de szerencsére jól alakultak a dolgok. Büszke vagyok és boldog annak okán, hogy a hegyi összetett és a szakaszgyőzelmem megszerzésével megmentettük az idei Giro d’Itáliánk.”


Az utolsó hegyi szakasz következik

 

Diavetítéshez kattints a képre


A milánói időfutamot megelőzően az utolsó hegyek tornyosulnak a Giro mezőnyének útjába, Nairo Quintana (Movistar) igyekszik további előnyt kiharcolni legnagyobb riválisa Tom Dumoulin (Team Sunweb) előtt. A huszadik etap során Pordenone és Asiago között 190 kilométer várja a mezőnyt. A rajtot követően nem sokkal a negyedik kategóriás Muri di ca’ del Poggio kerül a kerekesek útjába, mely egy nagyon rövid emelkedő, de meredeksége helyenként a tizennyolc százalékot is eléri. A táv felénél jön a nap legnehezebb hegye az első kategóriás Monte Grappa, amely 21,4 kilométer hosszú, s bár nem túl meredek, mégis nagy erőpróba elé állítja a résztvevőket. Mintegy tizenöt kilométerrel a vége előtt a szintén első kategóriás Foza igyekszik eldönteni a szakasz, és talán a Giro végkimenetelét.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések