Giro d’Italia hírek: Dillier pályafutása legnagyobb győzelmét aratta, Stuyven csalódottan nyilatkozott, a mezőny már a Blockhous befutóját várja, 224 kilométer a hetedik szakasz távja

E-mail  Nyomtatás
2017. május 12. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Silvan Dillier pályafutása eddigi legnagyobb győzelmét aratta

 

Diavetítéshez kattints a képre


Karrierje harmadik nagy körversenyén végre megszerezte első sikerét a BMC svájci kiválósága Silvan Dillier. A Terme Luigiane-i befutó alkalmával Dillier Jasper Stuyven ellenében bizonyult jobbnak.


„Nagyon rosszul kezdődött számomra ez a szakasz, rögtön kaptam egy defektet, így aztán hatalmasat kellett mennem azért, hogy egyáltalán benne lehessek a szökésben – mondta a célba érkezést követően Dillier. - Igazából nem is tudom hogyan győztem le Stuyvent, aki egy rettenetesen erős versenyző. Mivel emelkedett a célegyenes, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom a nagyobb tányéron a sprintet. Hittem magamban, reméltem, hogy lesz bennem annyi, hogy a győzelemért harcolhassak. Karrierem eddigi legnagyobb sikerét arattam. Igazából még most sem nagyon akarom elhinni, hogy győztem.”
 

Jasper Stuyven csalódottan nyilatkozott a célba érkezést követően

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Trek-Segafredo versenyzője Jasper Stuyven ellenben nem tudta elrejteni csalódottságát. A szakasz esélyeseként az utolsó emelkedőn is próbálkozott, talán pont ez az energia hiányzott a befutónál.


„Nagyon közel jártam a győzelemhez, s mivel nem lesz túl sok esélyem a továbbiakban, ezért csalódott vagyok – így Stuyven a Trek csapatbuszánál. – Nem volt könnyű a befutó, tudtam, hogy Dillier lesz az, akivel meg kell majd küzdenem. Amikor egész nap szökésben vagy, akkor már nagy lutri a sprint, nem tudhatod, hogy milyen erőben van az ellenfeled, de igazából azt sem, hogy te magad mennyire bírod majd. Mads rengeteget dolgozott értem, amit ezúton is szeretnék megköszönni neki. A frissítő zónát követően volt egy kisebb hullámvölgyem, akkor elég rosszul éreztem magam, szerencsére idővel átbillentem a holtponton. Sajnálom, hogy nem sikerült győzni, de bízom benne, hogy lesz még lehetőségem.”


Szinte már mindenki a Blockhous befutójáról beszél

 

Diavetítéshez kattints a képre


Május 14-én vasárnap kerül sor a Blockhous hegyi befutójára, melytől szinte mindenki az összetett átrendeződését valamint a percek kiosztását várja. Bob Jungels bízik benne, hogy addig magabiztosan őrizheti meg a rózsaszín trikót, de arról sem mond le, hogy esetleg ott is megtartsa azt.


„Nagyon nehéz összehasonlítani magam másokkal, mivel nem tudhatom, hogy a többiek milyen formában vannak – nyilatkozta a Quick-Step Floors kerékpárosa a hatodik szakaszt követően. – Szeretném a Blockhous emelkedőjén is bebizonyítani, hogy esélyes vagyok összetettben. Tavaly a hatodik helyen zártam a versenyt, azonban idén mind az útvonal, mind pedig a riválisok nehezebb feladat elé állítanak, így összességében már egy Top 10-es helyezéssel is elégedett lennék. Reménykedem benne, hogy a Blockhoust követően is sikerül megőriznem a trikót, a legnagyobb álmom viszont az, hogy dobogóra állhassak Milánóban. Ez egy nagyon nehéz feladat, talán a tizenhatodik szakasz lehet az, amely valójában megmutatja, hogy lehet-e erre esélyem?”


Egy unalmas nap vagy egy újabb meglepetés?

 

Diavetítéshez kattints a képre


Castrovillari és Alberobello között egy 224 kilométeres szakasszal folytatódik a jubileumi, századik Giro d’Italia. A verseny hetedik etapjának első 140 kilométere szinte teljesen síknak mondható. A nap egyetlen kategorizált emelkedője a Bosco delle Pianelle meghódítását követően azonban már komplikáltabbá válik az útvonal. Az utolsó negyven kilométeren belül helyenként dimbes-dombos terep vár a kerekesekre, számos kisvárost érintve, körforgalmakkal és összeszűkülő utakkal. A befutó is enyhén emelkedik, de az utolsó kilométer szinte teljesen egyenes.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések