Filutás Viktor az előkelő 2. helyen zárta a Román Körverseny harmadik szakaszát

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 22. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) szökésből hazaérve második lett a Román Körverseny harmadik szakaszán, ezzel három UCI Europe Tour pontot gyűjtve.

Gyulafehérvár és Nagyszeben között egy 154,7 kilométeres szakasszal rajtolt a 2.2-es besorolású Román Körverseny, melyen a Kőbánya Cycling Team (Lovassy Krisztián, Alberto Marengo, Molnár Gábor, Móricz Dániel, Samuele Oliveto, Rostíslav Zhukovskyy) és a Pannon Cycling Team (Dina Dániel, Filutás Viktor, Holló Botond, Orosz Gergely, Szabó Miklós, Szatmáry András) csapatai képviselik a magyar színeket.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az első etap öt hegyi és három gyorsasági részhajrával nehezítette a kerekesek dolgát. A nap elején egy tizenhárom fős szökés alakult, amely végül közel kilenc és fél perces előnnyel haza is ért, a szakaszt a holland Peter Schulting (Monkey Town) nyerte, aki ezzel a sárga trikót is megszerezte. Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) már ezen a napon is bizonyította, hogy nincs rossz formában, a 23. helyen zárt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nagyszeben és Brassó között egy 162,8 kilométeres szakasszal folytatódott a verseny. A penzum a célvároshoz közelítve egy igencsak komoly emelkedővel nehezítette a kerekesek előrehaladását.


Az éles rajt után, a rengeteg szökési kísérletet követően egy három fős sor lépett meg, akiket az emelkedő lábánál megfogtak. A hegy a várakozásoknak megfelelően apró darabjaira szedte a mezőnyt, a győzelmet végül Serghei Tvetcov (Románia) szerezte meg, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Szatmáry András (Pannon Cycling Team) a győztestől 1 perc 55 másodpercet kapva a 18. helyen gurult át a célvonalon.


A harmadik szakasz Brassó és Foksány között egy 176,3 kilométeres útvonalon vezetett, a penzum két kategorizált emelkedőt tartogatott, a vége azonban sík volt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A nap elején egy hat fős szökés alakult, mely aztán négy főre redukálódott benne Filutás Viktorral (Pannon Cycling Team). A magyar versenyző a holland Jeen de Jong (Monkey Town), a moldáv Cristian Raileanu (Moldova) és a szintén moldáv Nicolae Tanovitchii (Team Novák) társaságában szökött. Mivel a sárga trikós Serghei Tvetcov (Románia) lényegében csapat nélkül versenyzik, így az olasz Team Friuli próbálta kontrollálni az elmenés előnyét.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Utolérniük nem sikerült az elől lévőket, akik remekül dolgoztak össze. A célhoz közeledve megbomlott közöttük az egység, a szakaszt Jeen de Jong (Monkey Town) nyerte Filutás Viktor (Pannon Cycling Team) és Cristian Raileanu (Moldova) előtt. A magyar versenyző ezzel három UCI Europe Tour pontot is gyűjtött.


Összetettben továbbra is Tvetcov vezet, Filutás Viktor 11 perc 1 másodperc hátránnyal a tizenkilencedik.


A Román Körverseny Bodzavásár és Targoviste között egy 124,7 kilométeres szakasszal folytatódik.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések