Az oldal töltődik...
Címkék:
kerékpáros szemüvegek salice Rudy Project
Lapozás: 1 2      Kerékpáros szemüveg újdonságok 2015

Kerékpáros szemüveg újdonságok 2015


Márkánként felkerültek az Eurobike kiállításon látott újdonságok a VELO.hu oldalra. Szeretnénk azzal segíteni a tájékozódást a 2015-ös termékek között, hogy termékcsoportok szerint is feldolgozzuk a látottakat. Jöjjenek most a kerékpáros szemüveg újdonságok 2015.

 

Rudy Project Impact X 2

 

A huszadik évébe lépve az olasz sisak és szemüveggyártó egy igazán különleges fejlesztéssel rukkol elő, nevezetesen az ImpactX™2 fotokromatikus, törhetetlen lencseszériával. Az ezüstkolloidos, fényre sötétedő lencsemegoldás ugyan még nem jelentene különösebben nagy durranást a sportoptikai piacon, a Rudy Project azonban kihozta belőle az eddigi legjobbat, amit csak lehetett. Gyakorlatilag kiküszöböli a technológia összes gyermekbetegségét. A lencse vörös, fekete és barna alapszínekben érhető el és a fény hatására az áttetszőből a teljesen sötét árnyalatra vált. No és innen jön a technológia!

 

Diavetítéshez kattints a képre

Az új Impact X 2 lencse 25%-kal gyorsabban sötétedik be a versenytársakhoz képest és mintegy 10 másodperc alatt sötétedik be a teljes színtartomány 80%-ára. Az eddig használatos fényre sötétedő okulárékat meghaladva, az Impact UV-szűrős felületek (pl.: gépkocsi szélvédő) szűrt fényére is tónust vált és besötétedik. A lencsék fényszűrése 65%-kal haladja meg a piaci átlagot, őpolykarbonát alapanyagának szerkezeti integritását pedig legalább 20%-kal sikerült növelni. Nincs mese, ez non-plus-ultra darab lesz!

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Diavetítéshez kattints a képre


Igen egységesen halad a sportszemüveg gyártók utcai kínálata a retro-vonal felé, de ezt az olasz dizájnereknek persze sikerült megfejelni egy cseppet. A trendi lifestyle vonal két új ékessége a Broomstyk hölgyeknek, valamint a Sensor uraknak. Mindkét darab a klasszikus „dondzsonzonos” formát követi, letisztul kis részletmegoldásokkal. Értelemszerűen a Broomstyk – a lányok anatómiai sajátosságait figyelembe véve - finomabb fejformára, cseppet csinosabb vonalvezetéssel készül. A keretet nemtől függetlenül a harsány cukorka árnyalatoktól a terepszínűig választhatunk, a lézerfoncsorozott lencsékkel kiegészülve gyönyörű, egységes, plasztikus kis szemrevalót kaphatunk a pénzünkért.

 

Salice C Pilot


Diavetítéshez kattints a képre


Persze sport standon mit szúr ki az ember elsőnek? Naná, hogy az egyetlen utcai szemüveget, bár ebbe jutott azért némi űrtechnológia is! A Salice C Pilot klasszikus pilóta keretet kapott, ami vörös és fekete, strapabíró polikarbonát lencsevariációkban érhető el, de ha mindkét színt szereted – utcai vonalban ez elég szokatlan – egy apró kis célszerszámmal cserélheted a lencsét! UV-400-as fényvédelem, víztaszító felületkezelés és magas optikai tisztaságot biztosító színkontrasztos technológia. A lényeg viszont az, hogy a cuccnak konkrétan semmi súlya nincs, köszönhetően a full karbon keretnek és száraknak!


Salice 012

 

Diavetítéshez kattints a képre


Szintén új modell 2015-re a Salice 012. Be kell vallani, zseniális ahogy az olasz gyártó egy témát variál gyakorlatilag a végtelenségig úgy, hogy a klasszikus, bevált keret és lencse dizájnt csiszolgatja, finomítja, mialatt minden egyes modellje egy apró, de fontos részletmegoldástól válik teljesen egyedivé. A 012-esből sem spórolták ki a funkcionális és esztétikai elemeket! Van itt kérem 3D-s logó, szárba integrált gumírozás, puha, cserélhető orrgumi, parányi szellőző nyílás a szemöldököknél és persze a lencse is cserélhető, amiből rögtön kettőt is kapunk! Rengeteg színvariánsban érhető el, köztük a Lampre csapatszíneiben is, de Rui Costa kedvéért elkészítették a szemüveg fehér változatát is a világbajnoki csíkokkal!

 

Salice 011


Diavetítéshez kattints a képre


Szintén World Tour menővel büszkélkedhet a Salice 011-es modellje, ő pedig nem más, mint Andrea Guardini, az Astana versenyzője. Az újítást nem is a számtalan színvariánsban kapható keretben, hanem inkább az új, cserélhető, szélesített lencsékben érdemes keresni, amiből már fotokromatikus, fényre sötétedő is kapható! Mivel ez is két lencsével érkező modell, így az oldalanként dupla szellőzőnyílással és alul légterelővel ellátott, új generációs lencséből egy biztosan lesz a csomagban, ha a Salice 011-est választod!


Salice 006

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ha új a Salice modell, tuti kerül mellé még egy bringás playboy is! Nincs ez másképp a Salice 006-os modell esetében sem, amely vadiúj, oldalanként 3 szellőzővel ellátott lencsével büszkélkedhet, s a csomagban rögtön kettőt is kapsz hozzá. A szponzorált World Tour csapatok (Astana, Lampre-Merida, stb.) színvariációin túl természetesen ez is elérhető világbajnoki csíkokkal, de ami ütősebb, az a Mario Cipollini-nek készített olasz trikolor összeállítás!

 

Salice 005

 

Diavetítéshez kattints a képre


Üdítő újdonság volt számomra a Salice 005-ös modelljéhez tervezett dioptrizálható lencsekészlet, ami végre nem egy felpattintható optikai betét, hanem komplett, önálló lencsekészlet!

Legfrissebb velo.hu hírek:

Országútis hírek külföldről: van Aert győzelemmel kezdte az idei CX-szezonját, véget ért a pálya BL, ellopták Garcia Cortina kerékpárját

Országútis hírek külföldről: Lefevere cége női csapatot támogat, prezentált az Astana, bemutatta jövő évi mezét az INEOS

Országútis hírek külföldről: megegyezett Cavendish és Lefevere, törölték a pálya BL döntőjét, ellenben elérhető a sorozat mobil applikációja