Edzőtáborban a paralimpikonok

E-mail  Nyomtatás
2016. március 04. péntek
  |   Szerző: Sajtóközlemény

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Kerékpársportok Szövetségének segítségével a parasport szakág paralimpiai és siketlimpiai kerettagok összetartó melegégövi edzőtáboron vettek részt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Butu Arnold Csaba (pilótája: Garamszegi László) a TuttoBici-Hungarofondo klub tagjai két (januári és februári) turnusban, míg a BVSC kerékpárosai Barkóczi Péter, Földi Bence és Csontó Ádám a februári turnushoz csatlakozva vettek részt Illés Erika vezetésével az edzőtáborban.


Sajnos Ocelka Róbert az FTC kerékpárosa nem tudott végül a táborban részt venni, mivel újabb pilótaváltás vár rá az év elején. Továbbra is várja a klub és a Szövetség a jelentkezőket.

 

Butu Arnold Csaba beszámolója a körülményekről:


“ Az elsőedzőtábor két hetében, január 16-30. között elsődlegesen a kilométerek gyűjtése volt a cél. Elsőnapokban jóidőjárási viszonyok mellett indult be a GoRio2016 program. Napi 100-150 km, laza tempó. Sikerült hegyet is találni, és a vakszerencse úgy hozta, hogy pont a leghidegebb napon és esőben értünk fel a tetejére, ahonnan 10-18 fokos lejtők vezettek le. Tandemmel nem volt leányálom vizes úton lejönni, bizony volt olyan szakasz ahol taszítanunk kellett lefele a bicót, miközben rettenetesen fáztunk. Utólag derült ki, hogy bementünk a viharzónába, ahol a helyiek abból élnek, hogy a fentrekedt turistákat hozzák le. A két hét alatt több mint 1500 km-t gyűjtöttünk.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A második periódusban február 9-23. közt már sokkal jobb időnk volt. Szépen összegyűltünk, eljött velünk Barkóczi Péter, Földi Bence, Csonto Ádám valamint Illés Erika edző. Ekkor mi már elkezdtük a résztávozásokat. Elsőnap rövid, 500 méteres sprintekkel indítottunk, második nap 5 km, majd harmadik napon a majd 1000 méteres hegyecskét másztuk meg erőltetett tempóban. A négynapos blokk utolsónapja rövid, laza, átmozgatóedzéssel és rengeteg pihenéssel, regenerálódással telt. Mint már említettem, az időnk kellemesen meleg volt, 20-27. közti hőmérséklettel. A két edzőtáborban öszzesen több mint 2500 km-t edzettünk és úgy érezzük, hogy megtettünk pár rendkívűl fontos lépést egy jóriói szereplés érdekében.”

 

A Butu-Garamszegi páros már Svájcban az UCI WCC központban van, ahova is a novemberi edzőtábor sikerei után, újra meghívást kaptak, hogy március 3-15 között a lehető legprofesszionálisabb körülmények között készülhessenek az olaszországi Pálya Világbajnokságra. Amely március 16-20. között kerül megrendezésre és a páros mindhárom távon (Sprint, 1km, 4km) kipróbálja magát..Fő versenyszámuk, amire készülnek Svájcban a 4000m üldőzéses verseny lesz. Természetesen az eredményekről beszámolunk.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések