Cyclo-cross világbajnokság 2019: Bogense már várja a szakág legjobbjait

E-mail  Nyomtatás
2019. február 01. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Február első hétvégéjén rendezik a 2019-es cyclo-cross világbajnokságot az idilli dán tengerparti városban Bogense-ben.

Dánia huszonegy év elteltével adhat újra otthont a cyclo-cross világbajnokságnak, miután 1998-ban Middelfart volt a házigazdája az eseménynek. A 2019-es idény szivárványszínű trikóiért huszonnégy nemzet 289 versenyzője száll harcba, közte a magyar színeket képviselve Vas Kata Blanka (WU23) és Vas Balázs (U23). A kikötő közelében kijelölt három kilométeres pálya festői képként terül a rajongók elé, akik az emelkedős rész tetejéről a teljes területet belátják!

 

Diavetítéshez kattints a képre


Részletes program:


Február 2. (szombat) 11:00 férfi Junior verseny


A junior fiúknál egyértelműen a brit Ben Tulett a legnagyobb esélyes, akit három belga próbál majd megállítani, nevezetesen a világkupa győztese Witse Meeussen valamint Ryan Cortjens és a legendás Sven Nys fia Thibau Nys.


Február 2. (szombat) 13:00 férfi U23-as verseny


Vas Balázs futamában egyértelműen ketten pályáznak a világbajnoki trikóra, a címvédő belga Ely Iserbyt és a brit Thomas Pidcock. Bárki más sikere hatalmas meglepetéssel érne fel. Esteleges győzelmével Iserbyt háromszoros világbajnokká avanzsálhatna. A bronzéremért Antoine Benoîst (Franciaország), Jakob Dorigoni (Olaszország) és Ben Turner (Nagy-Britannia) harcolhat.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Február 2. (szombat) 14:00 női elit verseny


A szombati nap fénypontja természetesen a női elit verseny, ahol a kétszeres címvédő belga Sanne Cant talán pályafutása legnagyobb kihívása előtt áll. A világkupa győztes holland Marianne Vos szeretné megszerezni a szakágban nyolcadik szivárványszínű trikóját, de honfitársa Lucinda Brand is bombaformában áll rajthoz, és akkor még nem beszéltünk az Európa-bajnok Anne-Marie Worst-ről vagy éppen a szintén holland Denise Betsemanról. Nem meglepő, de Katherine Compton (USA), Nikki Brammeier (Nagy-Britannia) és Jolanda Neff (Svájci) is legalább egy világbajnoki dobogóról álmodik.


Február 3. (vasárnap) 11:00 női U23-as verseny


Vas Kata Blanka ezúttal az U23-as lányok között bizonyíthat, ráadásul talán a világbajnokság egyik legnyíltabb versenyén. A címvédő brit Evie Richards térdsérülése miatt nem is utazhatott el Dániába, így a holland Ceylin Del Carmen Alvarado tekinthető első számú favoritnak, de nem lenne meglepő egy teljes holland dobogó sem.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Február 3. (vasárnap) 15:00 férfi elit verseny


A 2018/2019-es cyclo-cross szezont elnézve egyértelműen a holland Mathieu Van der Poel az első számú esélyes, de így volt ez pont egy évvel ezelőtt is, amikor a belga Wout van Aert mindezek ellenére mégis meg tudta védeni a címét. Ezúttal is kettőjük csatájára van kilátás, talán csak a szintén belga Toon Aerts húzhatja keresztül számításaikat. Mellettük Michael Vanthourenhout (Belgium), Corné van Kessel (Hollandia), Lars van der Haar (Hollandia), Quinten Hermans (Belgium) és Laurens Sweeck (Belgium) is reménykedhet egy medálban.


A cyclo-cross világbajnokság történéseiről a velo.hu részletesen beszámol.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések