A keresett kulcsszó: Tour de France 2018


2017.10.17. - A szokásoknak megfelelően ezúttal is Párizsban került sor a Tour de France útvonalának prezentációjára. A versenyt szervező ASO a 2018-as penzum kapcsán is hű maradt önmagához, igyekezett innovatív maradni, felrázni a viadalt. Az út látszólag megnehezítheti a címvédő Chris Froome és a Sky csapatának dolgát.
2017.03.01. - Továbbra sem csitulnak a kedélyek tárcsafék ügyben Owain Doull esetét követően, akinek az Abu Dhabi Körversenyen egyszerűen levágta a lábáról a cipőt Marcel Kittel tárcsaféke, újra fellángoltak a viták a fékrendszer alkalmazása vagy éppen tiltása kapcsán. A versenyzők szakszervezete úgy döntött, hogy beveti jogászait, akik megpróbálják elérni a tárcsafékek tiltását, mindamellett, hogy felvetődött annak a kivizsgálása is, hogy vajon a kerékpárgyártók nyomást gyakorolnak-e a versenyzőkre és a csapatokra a fékek használatát illetően? A gyártók érdekképviselete közben azzal védekezik, hogy nincsenek konkrét bizonyítékok a tárcsafékek veszélyének igazolására. „Sajnos a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nem veszi figyelembe a javaslatainkat, így kénytelenek vagyunk jogi útra terelni a dolgot – szól a versenyzők szakszervezetének sajtóközleménye. – Az UCI engedélyezte a tárcsafékek használatát, de sajnos közben érdemi változás nem történt a versenyzők biztonságának megőrzése érdekében. A szakszervezet felhívja az illetékeseket, hogy soron kívül vizsgálják felül a rendszer használatának engedélyezését.”
2017.02.13. - Fabio Felline nyerte a Trofeo Laigueglia egynaposát Ötvennegyedik alkalommal veselkedtek neki a kerékpárosok a kiemelt kategóriás Trofeo Laigueglia egynaposának, mely viadal az elmúlt években a Katari Körverseny megjelenésével veszített presztízséből. A közel-keleti versenyt ellenben idén már nem rendezték meg, így Laiguegliában is erősebb mezőnnyel találkozhattunk. A 192 és fél kilométeres penzum könnyűnek semmiféleképpen sem volt nevezhető. A nap szökését Davide Orrico (Sangemini-MGKVis), Remy Di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM), Antonio Di Sante (GM Europa Ovini) és Conor Dunne (Aqua Blue Sport) négyese alkotta, akiket még az utolsó körpálya előtt megfogott a főmezőny. A viadal záró szakaszában háromszor is meg kellett mászni a Colli Micheri emelkedőjét, így folyamatosan támadások jellemezték az utolsó kilométereket. Végül egy tíz fős csoport tudott elszakadni, ahonnan a legjobbkor ment tovább Fabio Felline (Olaszország), aki haza is ért megnyerve így a versenyt Romain Hardy (Fortuneo-Vital Concept) és Mauro Finetto (Delko Marseille Provence-KTM) kettőse előtt. „Az elmúlt idény végén nagyon szerettem volna egy győzelemmel búcsúzni, ami sajnos nem jött össze – így Felline a díjátadóra várva. – Örülök, hogy sikerült nyernem, emocionálisan ez nagyon sokat ad az idény további részére. Az utolsó mászásnál vártam, hogy valaki meginduljon, de amikor láttam, hogy nem megy senki támadtam. Nem sikerült túl nagy előnyt kiharcolni, de ez éppen elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy nyerhessek.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések