A keresett kulcsszó: Tom Dumoulin


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »
2018.12.30. - Tom Dumoulin: nem a pénzért és a hírnévért lettem kerékpáros A holland De Telegraaf készített egy hosszabb interjút a 2017-es Olasz Körverseny győztesével Tom Dumoulinnel, aki a mögöttünk hagyott idényben, mind a Girón mind pedig a Tour de France-on az összetett második helyén zárt. Dumoulin nem volt rest felhozni, azt a számára nehéz időszakot, melyet a Giro megnyerése követett. „A 2017-es Giro d’Italia megnyerését követően egy kissé megváltoztak körülöttem a dolgok – így a Team Sunweb kapitánya. – Próbáltam ezekkel nem foglalkozni, de be kellett látnom, hogy ma már nagyon intenzívek a hétköznapok, a világ sokkal gyorsabban változik, mint ötven évvel ezelőtt. Kellett egy rövidzárlat, hirtelen meg kellett tanulnom kezelni a szituációt. Nem a pénzért és a hírnévért lettem kerékpáros, azért választottam ezt a sportágat, mert tetszett. Tavaly ősszel sajnos olyannyira felgyorsultak körülöttem a dolgok, hogy éppen a sportág szépségét veszítettem el. Nagy nyomás nehezedett rám, az eredmények nem jöttek, ez pedig kiegyensúlyozatlanná tett, legfőképp saját magammal szemben. Tudtam, hogy valahogy vissza kell térnem önmagamhoz, igyekeztem Bram Tanking és Laurens ten Dam társaságát keresni, akik mindig poént csináltak az edzésekből, élvezik az életet, legyen az edzés vagy éles verseny. Gyakran olvasom, hogy 2018-ban nem volt jó évem, de ezzel nem értek egyet. A Giro nagyon nehéz volt, és a Francia Körverseny is megviselt mind mentálisan, mind fizikálisan. Az elért eredményeim büszkévé tesznek, kihoztam magamból a lehető legtöbbet. A 2019-es évben a legfőbb célom, hogy ne essek ki a komfortzónámból. Amennyiben ez sikerül, akkor az eredmények sem fognak elkerülni, és újra egy kiváló idényt abszolválhatok.”
2018.12.17. - Véget ért a londoni pályakerékpáros világkupa A Keirint követően Szalontay Sándor a Sprintben is rajthoz állt, a selejtezőben 10.045-ös idővel a huszonkettedik helyen zárt, ezzel bejutott a legjobb harminckettő közzé, ahol a litván Vasilijus Lendel ellenében maradt alul, így a 23. helyen zárt. A számot végül a holland Harrie Lavreysen nyerte, aki a döntőben az ausztrál Matthew Galetzerrel mérhette össze gyorsaságát, míg a bronzcsatából a szintén holland Jeffrey Hoogland került ki győztesen. Szalontay a világkupa összetettjében 141 ponttal a 40. helyről várja a folytatást. A férfi Omniumban Lovassy Krisztián képviselte a magyar színeket. Krisztián a Scratch versenyben 16., a tempó számban 15., az eliminációs versenyben 17. lett, majd a pontversenyt követően összetettben is a 17. pozícióban végzett. A versenyt a brit Matthew Walls nyerte a mexikói Ignacio Prado Juarez és az olasz Elia Viviani előtt. Lovassy a világkupa összetettjében 390 pontjával a 21. helyen áll. A női Keirint a Sprinthez hasonlóan az ausztrál Stephanie Morton nyerte, a második az orosz Daria Shmeleva, míg a harmadik a lengyel Urszula Los lett. Zárásként a hölgyek Madison számára került sor, melyet a papírformának megfelelően nagy fölénnyel nyert meg a hazai brit páros, nevezetesen Katie Archibald és Laura Kenny duója. A dobogó másik két fokára az ausztrál és a belga kettős állhatott fel. A pályakerékpáros világkupa-sorozat január 18-án az új-zélandi Cambridge-ben folytatódik.
2018.11.20. - Tom Dumoulin még nem döntött a Tourt és a Girót illetően A Sunweb kapitánya Tom Dumoulin korábban ugyan lenyilatkozta, hogy 2019-ben a Francia Körversenyt helyezi versenyprogramja középpontjába, az útvonal megismerésért követően ellenben ismét felmerült annak a lehetősége, hogy inkább a Girón próbálkozzon. Gondolatait nem is rejtette véka alá, megerősítette, hogy a Francia Körverseny útvonala nem neki kedvez, mindezek ellenére a csapat érdekei dönthetnek. „A 2019-es Tour de France útvonala messze nem ideális számomra – mondta a 2017-es Olasz Körverseny győztese egy holland lap megkeresésére. – Sőt talán az elmúlt évek ismeretében nem is nagyon volt még olyan útvonal, amely ennyire ne kedvezne nekem. Minden tekintetben közelebb áll hozzám a jövő évi Giro. Másrészt viszont az, hogy 2018-ban második lettem Franciaországban Geraint Thomas mögött folyamatos kihívás elé állít, szeretnék újra megküzdeni a Sky kiválóságaival, erre pedig a Tour ad majd lehetőséget. Hamarosan meghozzuk a döntést, és nagy valószínűséggel az egész év versenyprogramja is ennek megfelelően alakul majd. Nehezen tudok választani, de a csapat mondja ki a végső szót. Az, hogy mindkét nagy körversenyen ott legyek nem reális, tisztában vagyok már vele, hogy mivel jár. Okosabb csak egy háromhetesre felkészülni.”
2018.09.27. - Rohan Dennis: ez egy álom beteljesedése, amelyet már elég régóta hajszolok Az országúti kerékpáros világbajnokság egyenkénti időfutamának egyik legnagyobb favoritja volt az ausztrál Rohan Dennis, így sikere túlságosan nagy meglepetést nem okozott, az ellenben annál inkább, hogy közel másfél perccel verte legnagyobb riválisát a címvédő Tom Dumoulint. A harmadik a belga Victor Campenaerts lett. [[https://www.youtube.com/v/wYT0btDHS38?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „Nagyon elfáradtam, de nagyszerű érzés megnyerni a világbajnokságot – mondta a díjátadóra várva Dennis, aki a jövő évet már a Bahrain-Merida színeiben kezdi. – A sportigazgatóm Bradley McGee folyamatosan bíztatott a kísérőautóból, tájékoztatott az előnyről, próbált megnyugtatni, bár sohasem lehetsz addig biztos a győzelmedben, míg át nem haladsz a célvonalon. Rengeteg embernek kell köszönetet mondanom, először is a feleségemnek, aki most odahaza szurkolt, biztos vagyok benne, hogy nagyon boldog. A csapatidőfutamot követően tudtam azért, hogy milyen erőben vagyok, komoly Wattokat produkáltam az emelkedőre felfelé is, tisztában voltam azzal, hogy Tom rengeteget kiadott magából a csapatkronó során, én viszont eléggé keveset vezettem, inkább az egyenkéntit helyeztem a középpontba. Magabiztosan álltam rajthoz, az volt a célom, hogy hasonló időt menjek Dumoulinnel az emelkedőn. Ez egy álom beteljesedése, melyet már elég régóta hajszolok, junior korom óta szeretnék világbajnok lenni, de egyik korosztályban sem sikerült nyernem, nagy dolog, hogy felnőttként most sikerült. Igyekszem élvezni a pillanatot, a jövő évet és a terveimet majd meglátjuk.”
2018.09.26. - Az ausztrál Rohan Dennis nyerte az innsbrucki kerékpáros világbajnokság elit férfi időfutam számát.
2018.07.30. - Geraint Thomas a 2018-as Francia Körverseny győztese Huszonkét csapat 176 kerékpárosa vágott neki a 2018-as Francia Körversenynek. A belga Quick-Step Floors négy szakaszgyőzelemmel zárta a viadalt, a Bora-hansgrohe és a LottoNL-Jumbo sorai pedig három-három sikerrel utazhattak haza. Bradley Wiggins volt az első brit, aki 2012-ben Tourt nyert, melyet Chris Froome négy győzelme követett. Harmadik szigetországiként Geraint Thomas vonulhatott be sárga trikósként Párizsba. Thomas az Alpok talán két legfontosabb szakaszának megnyerésével biztosította be győzelmét. „Hihetetlen, egy jó darabig még el fog tartani, mire feldolgozom ezt a sikert – nyilatkozta Thomas a szakaszt követően. – Ahogy beértünk Párizsba, libabőrös lettem, rengeteg brit és wales-i zászlót láttam. El sem tudom hinni ezt az egészet, az, hogy Párizsba a sárga trikóban érkezhettem az az álmaim csúcsa. Nehéz dolgokon mentünk át a csapattal, de sikerült átvészelnünk ezeket.” „Nem vagyok túl jó szónok, úgyhogy próbálok rövid lenni – folytatta Thomas a hivatalos beszédében. – Köszönöm a csapatomnak a segítséget, nagyon nagy tisztelettel nézek Froome felé, hisz máshogy is alakulhatott volna ez a három hét, de te végig igazi bajnokként viselkedtél. Emiatt a verseny miatt kezdtem el kerékpározni, rohantam haza az iskolából, hogy láthassam a Tourt, az volt az álmom, hogy egyszer majd én is itt versenyezhessek. 2007-ben, amikor volt erre lehetőségem, akkor még csak az volt a célkitűzésem, hogy eljussak Párizsig, most pedig a sárga trikóban állhatok itt, ami egy óriási élmény. Nagy dicséret illeti a vetélytársaimat, akik nagyszerű riválisok voltak. Köszönöm mindenkinek a támogatást az utak mentén is, és persze köszönöm a feleségemnek, hisz nélküle nem juthattam volna el idáig. Srácok otthon merjetek nagyot álmodni, ha azt mondják nektek, hogy úgy sem sikerül, ne foglalkozzatok velük, higgyetek magatokban, hisz minden lehetséges, a kemény munka, idővel meghozza a gyümölcsét. Éljen a Tour!”
2018.07.29. - Tom Dumoulin: sokáig nem tudtam, hogy akkor most Froome vagy én nyertem a szakaszt Tom Dumoulin mindössze egy másodperc előnnyel nyerte a Francia Körverseny huszadik szakaszát. Az egyenkénti időfutam végén volt egy kis kavarodás, hisz a számítógép először Chris Froome (Sky) győzelmét jelezte, ám ezt később javították, így a szám regnáló világbajnoka győzött. „Sokáig nem tudtam, hogy akkor most Froome vagy én nyertem a szakaszt – mondta Dumoulin a díjátadóra várva. - Nem voltam tisztában a részidőkkel sem, így azt gondoltam, hogy Froome győzött. Miután beértem mondták is, hogy második lettem egy másodperc hátránnyal. Később szóltak, hogy én nyertem. Nagyon boldog vagyok, nagyszerű dolog ez a szakaszgyőzelem és persze az is, hogy az összetettben is a dobogón zárok. Végig stresszes volt ez a nap, reggel nem találtuk az egyberuhámat, szerencsére az Etxeondo pillanatok alatt készített nekem egy újat, örökké hálás leszek nekik, hogy ilyen gyorsan pótolták. Nélkülük nem tudom, hogy milyen mezben vágtam volna neki a kronónak. Nehéz versenyen vagyunk túl, hihetetlen, hogy Párizsba az összetett második helyezettjeként gurulhatok be.”
2018.07.28. - A regnáló időfutam világbajnok Tom Dumoulin (Team Sunweb) nyerte a Francia Körverseny huszadik szakaszát, összetettben Geraint Thomas (Sky) bebiztosította győzelmét.
2018.07.28. - A regnáló időfutam világbajnok Tom Dumoulin (Team Sunweb) nyerte a Francia Körverseny huszadik szakaszát, összetettben Geraint Thomas (Sky) bebiztosította győzelmét.
2018.07.19. - Geraint Thomas (Sky) már második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Francia Körversenyen, az Alpe d’Huez megnyerésével összetettben is tovább növelve előnyét.
2018.07.19. - Geraint Thomas (Sky) már második szakaszgyőzelmét szerezte az idei Francia Körversenyen, az Alpe d’Huez megnyerésével összetettben is tovább növelve előnyét.
2018.07.19. - Geraint Thomas győzelmét hozta a Tour első hegyi befutója Alig egy hónappal ezelőtt Geraint Thomas a második helyen végzett a Criterium du Dauphine La Rosiére-i szakaszán, amely nagyban közrejátszott abban, hogy megnyerte azt a versenyt. A Sky bringása nagyon jól ismerte az emelkedőt, tapasztalatát pedig kamatoztatta a Tour tizenegyedik etapján, amikor ismét a Rosiére döntött. Öt és fél kilométerrel a vége előtt támadott, felugorva Tom Dumoulin (Team Sunweb) mögé, majd onnan is továbbmenve érte utol Mikel Nieve-t és nyerte meg a szakaszt, egyben átvéve az összetett éllovasának járó sárga trikót is. Előnye 1 perc 25 másodperc csapattársa Chris Froome előtt. „Valószínűtlen volt ez az egész – így Thomas a célba érkezést követően. – Ősszintén szólva nem számítottam arra, hogy megnyerhetem a szakasz. A támadás nem volt tervezett, az ösztöneimre hallgattam, mentem, ahogy csak tudtam, de közben fél szemmel figyeltem Christ is. Felértem Dumoulinre, majd utolértem Nieve-t is, akit nagyon sajnálok, de szükségem volt erre a győzelemre. Remekül kontrolláltuk a szakaszt, előzetesen is arra számítva, hogy lesznek olyanok, akik bevállalnak egy-egy hosszú akciót. Tudtam, hogy van esélyem a sárga trikó megszerzésére, de konkrétan nem gondoltam arra, hogy át is vehetem. Vezetek összetettben, Chris előtt vagyok. Froome egy nagyon tapasztalt versenyző, hisz hat háromhetest nyert már, számomra viszont ez egy teljesen új dolog. A csapat szempontjából ez egy nagyszerű helyzet, a lényeg, hogy a végén kettőnk közül nyerje az összetettet valaki.”
2018.07.18. - Geraint Thomas (Sky) nyerte a Francia Körverseny tizenegyedik szakaszát, sikerével összetettben is az élre állt.
2018.07.17. - Megmenekült a BMC csapata a lengyel CCC lesz a sor új főszponzora A Francia Körverseny pihenőnapjai általában a csapatok különböző bejelentéseitől hangosak. A legnagyobb érdeklődés ezúttal a BMC háza táján volt. A L’Equipe korábbi információit ezúttal már Jim Ochowicz csapatvezető is megerősítette, a lengyel CCC cipőbolt-hálózat lesz a sor új főszponzora, de a Tag Heuer is a fedélzeten marad. Greg Van Avermaet ígéretét tartva három évre hosszabbít. Egyelőre túl sok részlet nem látott napvilágot, így az sem, hogy mi lesz a CCC Sprandi Polkowice pro-kontinentális sorával, mivel Ochowicz hangsúlyozta, hogy a két csapat nem egyesül, csupán a szponzor érkezik. „Greg köré fogjuk építeni a csapatot – mondta Ochowicz a sajtótájékoztatón. – Egy szinte teljesen új alapokon nyugvó sor alakul, számos jelenlegi versenyzőnkkel. Nem volt titok, hogy új szponzort keresünk, Dariusz Milek elkötelezettsége pedig önmagáért beszél.”
2018.07.13. - Dan Martin nyerte a Mur de Bretagne befutóját Három évvel azt követően, hogy Alexis Vuillermoz megtréfálta szinte ugyanezen a szakaszon, az ír Daniel Martin visszavágott és ezúttal ő kerekedett felül egy AG2R La Mondiale kerekesen. Az UAE Team Emirates csapatának versenyzője nagyon bátor volt, még az egy kilométeres kapu előtt indított, s végül megnyerte a szakaszt. „Nagyon bízok abban, hogy a feleségemnél nem indult meg a szülés – poénkodott Martin a célba érkezést követően. - Hosszú volt a vége és nem tudhattam, hogy utol ér-e valaki. Fantasztikus győzelmet arattam, bár végig ideges voltam a szakasz során, szembeszél is nehezítette a dolgom, de mégis bevállaltam ezt a korai támadást. Nagy volt a tempó a Mur elején, úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Jó erőben éreztem magam már az előző etapon is, bíztam benne, hogy lehet esélyem. Nem azt mondom, hogy magabiztos voltam, de végig vártam arra, hogy próbálkozhassak. Legutóbb második voltam itt, örülök, hogy sikerült nyernem, önbizalom-növelőnek remek ez a siker. Örömteli, hogy összetettben is szereztem néhány másodpercet, ráadásul a csapat számára is nagyon fontos ez a győzelem.”
2018.06.20. - Tom Dumoulin a Tour de France győzelemért száll harcba Az ígéreteknek megfelelően az elsők között a Sunweb csapata hirdetett bő keretet az idei Tour de France-ra. A tizenkét fős sorban természetesen a 2017-es Giro d’Italia győztese, az idei Olasz Körverseny összetett ezüstérmese, Tom Dumoulin is helyet kapott. Dumoulin a minap egy holland újság hasábjain azt is megerősítette, hogy az összetett győzelemért kíván harcba szállni Franciaországban. „Az Olasz Körverseny végét követően egy rövid pihenőidőszak következett, bő egy hétig nem is ültem kerékpáron – mondta Dumoulin a De Telegraaf hasábjain. – Ellenben az azóta eltelt időszakot tekintve szinte teljesen frissnek érzem magam. Nem tudhattam, hogy mi marad bennem a Girót követően, de örülök neki, hogy sikerült regenerálódnom. Természetesen egész évben úgy versenyeztem, hogy szeretnék ott lenni a Francia Körversenyen, s mivel sikerült Olaszországban konstans, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanom, így nem is lehetett kérdéses a részvételem. A Tour egy hatalmas kihívás, nagyon nehéz verseny vár ránk, a célom, hogy a tőlem telhető legtöbbet kihozzam magamból, és, így egy remek versenyt fussak, harcba szállva az összetettért.”
2018.06.07. - A Sky sora nyerte a Critérium du Dauphiné csapatidőfutamát, Michal Kwiatkowski visszaszerezte a sárga trikót Pont de Vaux és Louhans-Chateaurenaud között egy harmincöt kilométeres csapatidőfutammal folytatódott a Critérium du Dauphiné, amely az idei Tour de France cholet-i kronóját hívatott szimulálni. A penzum szinte teljes egészében sík volt, így az időfutam-specialistákat a soraiban tudó csapatoknak kedvezett. Elsőként a Sunweb vágott neki a távnak, ám elért idejük nem volt valami eget rengető. Az első komolyabb eredmény a LottoNL-Jumbo csapatának nevéhez fűződött, akik 38 perc és 6 másodperc alatt teljesítették a pályát. Tőlük előbb a Trek-Segafredo majd a BMC vette át az első helyet, miközben folyamatosan változott a top 5 sorrendje. A kronót végül toronymagasan nyerte a Sky (Geraint Thomas, Jonathan Castroviejo, Tao Geoghegan Hart, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Luke Rowe és Dylan Van Baarle) 36 perc 33 másodperces idővel, bő fél percet verve a második BMC és közel egy perccel megelőzve a harmadik Lotto-Soudal csapatát. [[https://www.youtube.com/v/Kp7ZFNSHxKM?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] Összetettben Michal Kwiatkowski (Sky) visszaszerezte vezető pozícióját, előnye három másodperc csapattársa Gianni Moscon (Sky) előtt. A pontversenyben Daryl Impey (Mitchelton-Scott), a fiatalok összevetésében Moscon, a hegyi összetettben Brice Feillu (Fortuneo-Samsic), míg a csapatversenyben a Sky vezet. A Critérium du Dauphiné az első hegyi befutós szakaszával folytatódik, Chazey sur Ain és Lans en Vercors között 181 kilométer vár a mezőnyre, három kategorizált emelkedővel.
2018.06.05. - Daryl Impey nyerte a Critérium du Dauphiné első mezőnyszakaszát A prológot követően Valence és Saint Just Saint Rambert között egy 179 kilométeres szakasszal folytatódott a Critérium du Dauphiné. A penzum hét kategorizált emelkedőt tartogatott, de mivel a legtöbb csupán negyedik besorolású volt, így előzetesen még a sprinterek is reménykedhettek. A nap szökését Nicolas Edet (Cofidis), Brice Feillu (Fortuneo-Samsic) és Lawson Craddock (EF-Education First-Drapac) triója alkotta, akik közül Feillu gyűjtötte a legtöbb pontot a hegyeken, így a szakaszt követően ő ölthette magára a hegyi összetett éllovasának járó megkülönböztető trikót. Az elmenés előnye hat percnél tetőzött, a főmezőnyt nagy részt a sárga trikót védő Sky sora vezette, majd a Quick-Step Floors és a Vital Concept csapatai álltak az élre, akik szemlátomást mezőnyhajrát szerettek volna. A körpályára beérve kissé hektikussá vált a szituáció, több kisebb bukás is történt. [[https://www.youtube.com/v/jJHwK4dgntI?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] A szökevények megfogását követően az utolsó emelkedőn többen is akcióztak, ami a vérbeli sprinterek leszakadását eredményezte. Végül egy bő hatvan fős sor sprintelt a győzelemért, akik közül a regnáló dél-afrikai bajnok Daryl Impey (Mitchelton-Scott) bizonyult a leggyorsabbnak Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) és Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) előtt. Összetettben továbbra is Michal Kwiatkowski (Sky) az els, előnye mindössze két másodperc a második helyre előrelépő Impey ellenében. A pontversenyt szintén Kwiatkowski, míg a fiatalok összevetését csapattársa Gianni Moscon (Sky) vezeti. A Critérium du Dauphiné Montbrison és Belleville en Beaujolais között egy 180 és fél kilométeres, az első mezőnyszakaszhoz kísértetiesen hasonlító etappal folytatódik.
2018.05.28. - Chris Froome: ez a Giro brutális volt, ha egyszer megzuhantál, súlyos perceket kaptál Chris Froome megcsinálta a lehetetlent, a Sky csapatának brit kerékpárosa zsinórban harmadik nagy körversenyét nyerte, miután a 2017-es Tour és Vuelta győzelmét követően, első britként diadalmaskodott a Giro d’Italián. Froome egy hihetetlen nyolcvan kilométeres szóló szökés végén ragadta magához a vezetést a viadal tizenkilencedik szakasza után. Rómában az etap időeredményeinek neutralizálása után, már csak át kellett haladni a célvonalon. Froome a rózsaszín trikó mellett a hegyi összetettet is megnyerte. [[https://www.youtube.com/v/HnR6AdiNUVE?fs=1&hl=hu_HU 560 315]] „A körpálya megkezdését követően több kerekes is oda jött hozzám mondván, hogy veszélyes az útvonal – mondta Froome a célba érkezés utáni interjújában. – A neutralizálás miatt két verseny alakult, hisz a kilátogató rajongók Elia és Sam csatáját akarták látni. Nagyszerű volt a hangulat, Róma bebizonyította, hogy mennyire is akarta ezt a szakaszt. Ez a Giro brutális volt, ha egyszer megzuhantál súlyos perceket kaptál. Egy héttel ezelőtt még a legmerészebb gondolataimban sem hittem abban, hogy ma rózsaszín trikóban érkezhetem. Három perc fölötti volt a hátrányom, ami szinte lehetetlen helyzetet teremtett. A Colle delle Finestre ellenben kedvezett nekem. Szeretném a győzelmem a kislányomnak és a feleségemnek ajánlani.”
2018.05.27. - Sam Bennett (Bora-hansgrohe) nyerte az idei Olasz Körverseny utolsó szakaszát, összetettben Chris Froome (Sky) győzedelmeskedett.
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések