A keresett kulcsszó: országúti világbajnokság


2018.11.22. - Neil Stephens és Allan Peiper is az UAE Team Emirates szakmai stábjában folytatja Nem csak az olyan minőségi igazolásokkal próbálja erősíteni keretét az UAE Team Emirates, mint a sprinter Fernando Gaviria, hanem a szakmai stábban is jelentős változásokat eszközöltek, érkezik ugyanis az ausztrál Allan Peiper és Neil Stephens kettőse. Előbbi a BMC, míg utóbbi a Mitchelton-Scott soránál húzott le éveket. Az már biztos, hogy a francia Philippe Mauduit a Groupama-FDJ-höz távozott, ám az egyelőre nem ismert, hogy milyen további változások várhatók, hisz Giuseppe Saronni, Carlo Saronni, Joxean Matxin és Mauro Gianetti kvartettje felel a szakmai stáb munkájáért. Az UAE Team Emirates kerekesei mindössze tizenkét győzelmet szereztek a mögöttünk hagyott idényben, a vezetőség pedig úgy döntött, hogy az eddigieknél is nemzetközibbé teszik a sort a sikeresség érdekében. „Az UAE Team Emirates egy nagyon profi közeg, ahol a határ a csillagos ég – mondta Peiper. – Nagyon örülök, hogy olyan kerékpárosokkal dolgozhatok majd együtt, mint Dan Martin vagy éppen Fernando Gaviria.”
2018.09.23. - Szeptember 23. és 30. között az ausztriai Innsbruck ad otthont az országúti kerékpáros világbajnokságnak. Az eseményen tizenkét számban osztanak érmeket. A magyar színeket Dina Márton és Valter Attila (U23-as mezőnyverseny), Peák Barnabás (U23-as mezőnyverseny és időfutam), Pelikán János (elit időfutam) és Király Mónika (elit mezőnyverseny) képviselik.
2018.09.08. - A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nemrégiben közzétette a szeptember 22. és 30. közötti innsbrucki kerékpáros világbajnokság nemzetenként megszerzett kvótaszámait.
2018.03.25. - Az olasz válogatott volt az első, aki feltérképezte a szeptemberi innsbrucki országúti világbajnokság pályáját. A Vincenzo Nibali vezette sor nagyon nehéznek titulálta az útvonalat.
2018.03.22. - A szökések nagymestere Thomas De Gendt nyerte a Katalán Körverseny harmadik szakaszát A hatalmas széllökések és a hó miatt a Katalán Körverseny szervezői végül úgy döntöttek, hogy nem viszik fel a mezőnyt a Valter 2000 csúcsára a WorldTour viadal harmadik etapján. A szakaszt Sant Cugat és Camprodón között rendezték meg mindössze 153 kilométeren. Ennek okán a penzum karakterisztikája nagyban hasonlított a második szakaszéra. A rajtot követően egy öt fős szökés alakult, melybe Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Clement Chevrier (AG2R La Mondiale), Lluis Mas (Caja Rural Seguros-RGA), Mikel Bizkarra (Euskadi Basque Country-Murias) és Pablo Torres (Burgos BH) keveredett bele. Az elmenés legnagyobb előnye három percnél nem nőtt nagyobbra. A Bracons emelkedőjén Bizkarra, De Gendt és Mas ment tovább, majd a szökések nagymestere De Gendt hagyta magára társait, miközben azokat utolérték. A végjátékhoz közeledve a főmezőnyben is megindultak a próbálkozások Simon Yates (Mitchelton-Scott), Nairo Quintana (Movistar), Mathias Frank (AG2R La Mondiale) és Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) négyese iramodott De Gendt után, s bár egyre inkább megközelítették De Gendt végül hazaért megnyerve ezzel a szakaszt és átvéve az összetett első helyét is. A második Simon Yates (Mitchelton-Scott), míg a harmadik Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) lett. A negyedik szakasz során a La Molina emelkedője vár a mezőnyre mintegy 170 kilométer megtételét követően. „Amikor úgy döntöttem, hogy megpróbálom egyedül alig volt két perc az előnyöm – mondta De Gendt a célba érkezést követően. – Hatalmas szembeszél volt, nagyon nehéz dolgom volt. Az utolsó harminc kilométeren szinte mindent kiadtam magamból. Több olyan pillanat is volt, amikor azt vártam, hogy mikor fog már meg a főmezőny, de végül csak sikerült hazaérnem.”
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések