A keresett kulcsszó: Giro d'Italia


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »
Országútis hírek külföldről: a Movistar nyerte a Katalán Kör csapatidőfutamát, csak Rojas kapott büntetést, bemutatták a Giro megkülönböztető trikóit, Tinkov ezúttal Contadornak szólt be2017.03.22. - A Movistar nyerte a Katalán Kör csapatidőfutamát, bár mindannyiukat büntetni kellett volna Banyoles körül egy 41,3 kilométeres csapatidőfutammal folytatódott a Katalán Körverseny, mely etap igencsak meghatározónak tűnt a verseny összetettjét tekintve. A távot a leggyorsabban a Movistar csapata abszolválta, akiknek 48 perc és 55 másodperc szükségeltetett a célba éréshez. A második mindössze két másodperc hátránnyal a BMC sora lett, míg a harmadik helyet a Sky kaparintotta meg. A történet azonban nem ilyen egyszerű ugyanis a befutót követően a verseny zsűrije három percre megbüntette Jose Joaquin Rojast, mivel több alkalommal is szabálytalanul tolta meg csapattársait, csakhogy a szabálykönyv szerint ilyen esetben az egész csapat büntetendő, méghozzá oly módon, hogy minden versenyző összetettbeli idejéhez egy percet kell hozzáadni. A zsűri ellenben mivel csak Rojast bűntette, így Alejandro Valverde (Movistar) vette át a vezetést az összetettben. „Valverde a verseny új éllovasa – mondta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ellenőre Ernesto Maggioni. – A televízió képernyőjén keresztül is láthattuk, ahogy Rojas több alkalommal is megtolta társait, ami szigorúan tilos. Minden egyes alkalommal egy perces büntetést kapott, így három percet írtunk hozzá az összetettbeli idejéhez.”
A Giro tiszteletére rózsaszínbe borult Olaszország2017.01.26. - Száz nappal a jubileumi századik Giro d’Italia rajtját megelőzve a verseny rajt és célállomásai valamint az útvonal környékén található nevezetességek egytől-egyig rózsaszínbe borultak.
Vincenzo Nibali: csak a Girót követően döntök a Tour indulásról2017.01.23. - A Bahrain-Merida csapatának kapitánya Vincenzo Nibali az argentin San Juani Körversenyen kezdi az idényt. A viadal hivatalos sajtótájékoztatóján leginkább a Giro-Tour dupláról faggatták.
Mindössze két olasz csapat kapott szabadkártyát a jubileumi századik Giróra2017.01.19. - Az olasz RCS Sport hivatalosan is bejelentette, hogy mely csapatok kapnak szabadkártyát a sportszervező cég World Tour versenyeire valamint a 2017-es jubileumi Giro d’Italiára.
Országútis hírek külföldről: Ewan nyerte a TDU első szakaszát, valaki megint hoppon marad a Giro szabadkártyáit tekintve, Van Aert kihagyhatja a világkupa utolsó futamát, elmarad a Mediterrán Kör2017.01.17. - Caleb Ewan nyerte a Tour Down Under első szakaszát Hatalmas forróság várta a mezőnyt az év első World Tour versenyének nyitányán. Unley és Lyndoch között 145 kilométer volt a penzum, viszonylag sík terepen, így előzetesen mezőnyhajrára volt kilátás. Nem sokkal a rajtot követően Laurens De Vreese (Astana) egyedül szökött meg, legnagyobb előnye öt perc környékén tetőzött. A főmezőnyt közben az Orica-Scott csapata kontrollálta. A körpályára beérve a zsűri döntése alapján a távot lerövidítették, így a célvonalon való első áthaladáskor megkapták a csengőt a kerekesek, a meleg miatt végül csak 118 kilométert tett meg a mezőny. De Vreese sorsa ekkor megpecsételődött, ám megfogását követően folyamatos akciók indultak, míg végül Jan Bakelantsnak (AG2R La Mondiale) sikerült kisebb előnyt kiharcolnia, de két kilométerrel a vége előtt őt is utolérték. Jöhetett a mezőnyhajrá, melyet Caleb Ewan (Orica-Scott) nyert meg Danny Van Poppel (Sky) és Sam Bennett (Bora-hansgrohe) előtt. Természetesen az első szakaszt követően összetettben is ugyanez a sorrend.
Országútis hírek külföldről: a Bora csapata nem csak Saganról szól, újraértékesítenék a Giro televíziós jogait, Van der Haar határozatlan időre kidőlt, új kínai verseny a World Tour naptárban2016.11.10. - A Bora-Hansgrohe csapata nem csak Peter Saganról szól A német Bora-Hansgrohe csapata készen áll első idényére a legmagasabb osztályban. A hét éve életre hívott sor bízik benne, hogy Peter Sagan vezetésével maradandót alkothat, ellenben a csapat nem csak a regnáló világbajnokról szól. „Még amatőr koromban versenyeztem együtt Giovanni Lombardival, Sagan jelenlegi menedzserével – nyilatkozta Ralph Denk csapatvezető a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Nagyon jól ismerem őt, így gyorsan lezajlottak a tárgyalásaink. A nyár folyamán ültünk le Peterrel, aki nem keltette egy szupersztár benyomását, egy egyszerű srác képében tündökölt. Szinte csak a kerékpározásról beszélgettünk, tetszett neki a koncepciónk, így hamar egyességre jutottunk. Ambiciózus a csapatunk, huszonhét remek kerékpáros alkotja a keretet, melynek legfőbb célja a Tour de France zöld trikójának megvédése Sagan révén. További célkitűzés, hogy az öt nagy monumentum közül legalább egyen diadalmaskodjunk, legyen az összetett első öt versenyzője között kerekesünk legalább két nagy körversenyen, és, hogy a World Tour csapatrangsorban minimum a hatodik helyen zárjunk. A csapatunk azonban nem csak Peter Saganról szól. Rafal Majka készen áll arra, hogy a jubileumi Giro d’Italián a vezérünk legyen. Németországban egyre népszerűbb a kerékpársport, Emanuel Buchmann révén pedig nálunk teker az egyik legizgalmasabb hazai tehetség.”
Országútis hírek külföldről: a Giro d’Italia nem eladó, 2017-ben is World Tour csapat maradhat a Dimension Data, Utrecht a Vuelta rajtját is megrendezné2016.10.27. - Urbano Cairo: a Giro d’Italia nem eladó! Az RCS média csoport új többségi tulajdonosa Urbano Cairo elutasította azokat a feltételezéseket miszerint megválnának egyik legnagyobb presztízsű versenyüktől a Giro d’Italiától. „Nem vagyok a kerékpársport szakértője, de mindig is szerettem a bringásokat – nyilatkozta Cairo. – A hatvanas-hetvenes években nagy rajongója voltam Felice Gimondinak. Emlékszem az Eddy Merckxel vívott hatalmas csatáira. Apám később támogatott csapatokat a milánói hatnaposon, melyet két ízben meg is nyertek ezek a sorok, tehát nem áll tőlem távol a kerékpározás. Nem tudom honnan bukkantak elő azok a feltételezések miszerint eladnánk az RCS Sportot. A Giro d’Italia nem eladó! Nem vagyok őrült! A célunk, hogy a viadalt ismét olyan népszerűvé tehessük, mint amilyen a hetvenes években volt. Szeretném, ha a Giro megállná a helyét a Tour de France mellett.” Urbano Claro cégcsoport tulajdonos több vállalkozás vezetőjeként igyekszik minél nagyobb média-megjelenést kiharcolni az Olasz Körverseny számára.
Bemutatták a 2017-es jubileumi Giro d’Italia útvonalát2016.10.26. - 2017. május 5-én, Szardínia szigetén rajtol a jubileumi 100. Giro d’Italia, majd két etap erejéig Itália másik nagy szigetén Szicíliában is látogatást tesz. Május 28-án Milánóban ér véget a kaland, mely város hetvenhatodik alkalommal fogadja majd a megfáradt mezőnyt. Az idei verseny számos olyan részre ellátogat az ország déli részén, amely még sohasem fogadhatta az Olasz Körverseny résztvevőit.
Országútis hírek külföldről: a 100. Giro d’Italia útvonaláról, Baptiste Planckaert nyerte az Europe Tour sorozatot, Dér Zsolt újabb remek helyezése Kínából2016.10.25. - Kiszivárgott információk a jubileumi 100. Giro d’Italia útvonaláról A hivatalos október 25-i prezentációt megelőzően természetesen ezúttal is számtalan információ látott napvilágot a jubileumi 100. Giro d’Italia útvonala kapcsán. Annyi bizonyos, hogy Szardínia szigetén kezdődik a verseny, amely aztán Szicíliába látogat, ahol vélhetőleg lesz egy hegyibefutóval záruló szakasz az Etnán. A karaván ezt követően végighalad az olasz csizmán, igencsak komoly kis szakaszokkal a Dolomitokban. A pletykák szerint megmásszák a Mortirolo és a Stelvio emelkedőit is, utóbbit ráadásul kétszer - egyszer innen egyszer onnan -, de tervben van a Pordoi és a Monte Grappa kettőse is. A verseny egy egyenkénti időfutammal zárulhat, bár az még bizonytalan, hogy Milánóban vagy éppenséggel Rómában. A 2017-es Olasz Körverseny bejárja majd egész Itáliát, számos hegyet és viszonylag kevés egyenkéntit tartogatva. A Stelvio duplájával ismételten csak elég nagy kockázatot vállalnak a szervezők, hisz az időjárás ezúttal is megtréfálhatja őket. Amennyiben ismételten csak a hóesés játssza majd a főszerepet, az igencsak sokat elvehet a Giro erejéből.
Országútis hírek külföldről: bemutatták a 100. Giro logóját, Degenkolb nyerte a münsteri egynapost, lerövidíthetik a világbajnokság versenyeinek távját2016.10.04. - A Giro d’Italia szervezősége bemutatta a jubileumi 100. Giro logóját Az RCS Sport bemutatta a 2017-es, jubileumi 100. Giro d’Italia logóját, mely egy nonfiguratív kavargó motívum mellett a Trofeo Senza Fine, egy kerékpáros és a százas szám sziluettjét tartalmazza. „A jubileumi 100. Giro d’Italia kapcsán egy új marketingstratégiát dolgoztunk ki – mondta Roberto Salamini az RCS Sport kommunikációs és marketing igazgatója. – Az új logó bemutatása az első fontos lépése a századik Olasz Körverseny ünneplésének. A viadalnak új jelmondata is van – Amore Infinito – melynek kapcsán törekszünk arra, hogy a külföldi beszámolók se fordítsák le, így megtartva az olasz jellegét.” A 100. Giro d’Italia 2017. május 5-én Szardínián rajtól, a teljes útvonalat október 25-én Milánóban mutatják be.
Országútis hírek külföldről: Szardíniából indul a jubileumi Giro, Lefevere nem érti, miért tesznek az EB idejére egy World Tour versenyt, a Lotto-Soudal biztos, hogy kihagyja a VB csapatidőfutamát2016.09.15. - Hivatalosan is bejelentették, Szardíniából indul a jubileumi Giro d’Italia A verseny fennállása során harmadik alkalommal rajtol Szardínia szigetén a Giro d’Italia. Ráadásul 2017-ben a jubileumi századik Olasz Körversenyt rendezik. A milánói bejelentésen elhangzott, hogy három etapra kerül sor a szigeten: Alghero-Olbia (203km), Olbia-Tortolì (208km) és Tortolì-Cagliari (148km). Természetesen hatalmas öröm ez a szigetecske leghíresebb bringása Fabio Aru számára. „Amióta hallottam a pletykákat arról, hogy Szardíniából indulhat a Giro, arra vártam, hogy hivatalosan is bejelentsék ezt – így az Astana kiválósága, Aru a prezentáción. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy ez ténylegesen is megvalósul. Biztos vagyok benne, hogy a sziget három fantasztikus szakaszt tartogat, mely egy nagyszerű kezdést biztosít a jubileumi Giro számára.”
Országútis hírek külföldről: Quintana 2019 végéig hosszabbított csapatával, Szardíniából indulhat a jubileumi 100. Giro2016.09.13. - Nairo Quintana hosszabbított a Movistar csapatával Egyetlen nappal pályafutása második nagy körversenyének megnyerését követően a Movistar csapata bejelentette, hogy 2019 végéig meghosszabbítja Nairo Quintana kontraktusát. A spanyol telekommunikációs cég ezzel kötelezettséget vállalt arra is, hogy ugyanezen időszakig támogatja a csapatot. „A Telefonica vállalata egy nehéz időszakban állt a csapatunk mögé, amit nem tudunk eléggé meghálálni nekik – mondta Eusebio Unzue csapatvezető. – Erős csapatunk van, mely két olyan klasszis köré épül, mint Nairo Quintana és Alejandro Valverde. Természetesen az elkövetkezendő három év során is az lesz a legfőbb célunk, hogy az ideihez hasonló eredményeket érjünk el.” A csapat az elmúlt hat év során nem kevesebb, mint 182 győzelmet számlál.
Országútis hírek külföldről: Nibali beteg volt a hegyi kronó előtt, Nizzolo csalódott, Stig Broeckx állapota továbbra is súlyos2016.05.30. - Vincenzo Nibali: beteg voltam a hegyi időfutamot megelőzően A hazaiak nagy örömére az Astana kerékpárosa Vincenzo Nibali nyerte a kilencvenkilencedik Giro d’Italiát, a kerékpársport történetének egyik kiemelkedő feltámadását bemutatva. A „Cápa” karrierje negyedik háromhetesén győzedelmeskedett. „A hegyi időfutam során nagyon rosszul éreztem magam. Az utolsó hétre azonban összeszedtem a gondolataimat, napról-napra erősebb voltam, az egészségi állapotom is javult. Érzelmileg ez egy fantasztikus győzelem. Második alkalommal nyertem meg az Olasz Körversenyt. A torinói befutón már a családom is itt volt, a közönségről nem beszélve, akik fantasztikusan bíztattak. Az egyenkéntit megelőzően gyomorproblémáim voltak, azonban nem akartam erre fogni a gyengélkedésem, és azt sem akartam, hogy riválisaim tudjanak a gondokról. Kimondhatjuk, hogy beteg voltam a hegyi időfutamot megelőzően. Az utolsó pihenőnap során azonban helyrerázódtam, így a két fontos hegyi szakaszon már teljes erővel küzdhettem” – nyilatkozta a verseny győztese Nibali.
Giro d’Italia: Vincenzo Nibali nyerte az elmúlt évek legjobb háromhetesét 2016.05.29. - Cuneo és Torino között, az etap végén a szokásos belvárosi körözéssel zárult a 2016-os Olasz Körverseny. A táv 163 kilométer volt.
Országútis hírek külföldről: Nibali szerint nagyon nehéz másodjára megnyerni egy Girót, Chaves előre tekint, újra motorosok okoztak bukást egy kerékpárversenyen2016.05.29. - Vincenzo Nibali: másodjára megnyerni egy nagy körversenyt sokkal nehezebb Az olaszok sztárja Vincenzo Nibali a Giro tizenkilencedik és a huszadik szakaszán mutatott fantasztikus teljesítményének köszönhetően megszerezte a rózsaszín trikót, így az utolsó etap során ő érkezhet az összetett éllovasaként Torinóba. „A rózsaszín trikót a csapattársaimnak ajánlom, akik végig hittek bennem és mindent megtettek azért, hogy elérhessem a céljaim. A lehető legtöbbet kiadtam magamból az utolsó két emelkedőn, mikor beértem a célba hallgattam a műsorközlőt, ahogy számolja a másodperceket, csak ezt követően tudatosult bennem, hogy megszereztem a trikót. Reggel úgy indultam neki a napnak, hogy nem féltem a kudarctól, így mindent egy lapra tettem fel. Scarponi rengetegszer mondta nekem, hogy a szurkolók kitartanak melletted, ha győzöl, akkor is, de ha nem akkor is. Ez nagyon sok erőt adott. Megerősíthetem, hogy másodjára megnyerni egy nagy körversenyt sokkal nehezebb, mint először. Most a pihenésé lesz a legfőbb hangsúly, azt követően készülök a Tourra, ahol Fabio Aru segítője leszek, majd az olimpiának is nekivágok” – nyilatkozta az Astana kerekese a befutót követően.
Giro d’Italia: Vincenzo Nibali tekerhet be rózsaszínben Torinóba2016.05.28. - Ahogyan előzetesen vártuk egy végig kiélezett fantasztikus szakasz döntött a kilencvenkilencedik Giro d’Italia összetettjének végeredményéről. Helycsere a Maglia Rosa, a dobogó és a hegyi összetett tekintetében is.
Országútis hírek külföldről: Nibali tovább küzd, Chaves győzni szeretne, Kruijswijk bordáját törte, nyilatkozatok a Giro nem mindennapi etapját követően2016.05.28. - Vincenzo Nibali: talán nem hittem magamban eléggé Egy nem akármilyen szakasz végén Vincenzo Nibali válaszolt az őt ért kritikákra és megnyerte a Giro d’Italia egyik sorsdöntő etapját. A „cápa” jelenleg mindössze negyvennégy másodperc hátrányban a második helyről várja a folytatást. „Kicsit túlfűtöttek az érzelmek, így el is sírtam magam. Nincs könnyű Giróm, de küzdök, és folyamatosan próbálkozom. A Coll dell’Agnello emelkedőjén nem éreztem magam valami jó erőben, de tudtam, hogy össze kell szednem magam. Köszönöm minden csapattársamnak azt a munkát, amit azért végzett, hogy esélyem lehessen a győzelemre. A sikert Rosariónak ajánlom, a fiatal kerékpárosnak, aki két héttel ezelőtt hunyt el egy baleset következtében. Nagyon nehéz nap volt, kemény emelkedőkkel, örülök, hogy sikerült győznöm. A huszadik szakasz is hasonlóan kemény lesz, nagyon kell koncentrálni minden egyes megmozdulásra. Talán eddig nem hittem magamban eléggé” – nyilatkozta Nibali a befutót követően.
Giro d’Italia: a cápa felfalta ellenfeleit, Chaves rózsaszínben2016.05.27. - Egy fantasztikus szakasszal folytatódott a kilencvenkilencedik Giro d’Italia. Pinerolo és a Risoul csúcsa között 162 kilométer volt a táv, a viadal legmagasabb pontját, azaz a Cima Coppit érintve.
Országútis hírek külföldről: Trentin jövőre klasszikust nyerne, Kruijswijk nem fél a magasságtól, Phinney az Egyesült Államok nemzeti bajnokságának favoritja2016.05.27. - Matteo Trentin jövőre már a klasszikusokra helyezné a legfőbb hangsúlyt Mindössze hétszáz méter volt hátra a Giro d’Italia tizennyolcadik etapjából, mikor hirtelen a semmiből feltűnt Matteo Trentin, aki állva hagyta Moreno Moser (Cannondale) és Gianluca Brambilla (Etixx-Quick Step) kettősét. Trentin jövőre már a klasszikus egynaposokra koncentrálna. „Miután vittem a tempót Brambillának a Pramartino emelkedőjén beálltam egy saját tempóra. Lejtmenetben mindent beleadtam, utolértem az üldözőcsoportot. Beálltam, hisz nem akartam Rovny, Arndt és Modolo hármasát felvinni a csapattársamra Brambillára. Az utolsó kisebb emelkedőn ellenben támadtam, és mivel senki sem tudott velem jönni, így megpróbáltam a lehetetlent, ami ezúttal sikerült. A győzelmem egy fantasztikus csapatmunka eredménye, a taktikáról nem is beszélve. A sikert a családomnak, na és persze a nekem szurkolóknak ajánlom. Olaszként szakaszt nyerni a Girón egy fantasztikus érzés. A csapatunk is elégedett lehet, immáron négy győzelmünk van az év első háromhetesén. Már a tavaszi klasszikusok során is remek formában voltam, remélem, hogy jövőre végre ott is összejöhet egy kiemelkedő eredmény” – mondta Trentin a befutót követően.
Giro d’Italia: Matteo Trentin elhappolta a pinerolói befutót2016.05.26. - Muggió és Pinerolo között a verseny leghosszabb szakaszával folytatódott a kilencvenkilencedik Giro d’Italia. A penzum össztávja 244 kilométerre rúgott, az utolsó két kőkemény hegyi etap előtt előzetesen a szökevényeké lehetett a főszerep.
« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »
Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések