Cavendish: Kivégzett ez a Giro

E-mail  Nyomtatás
2012. május 28. hétfő

A világbajnok Mark Cavendish (Sky) egy felemás Giro d’Italiát zárt. Nyert három szakaszt, ugyanakkor hiába szenvedte végig a kegyetlen hegyeket, végül üres kézzel térhetett haza Milánóból. A Sky sztárja 1 ponttal maradt le a pontversenyben Joaquim Rodríguez (Katyusa) mögött. Cavendish még vasárnap is megpróbált fordítani az időfutamon. Ehhez a top15-ben kellett volna végeznie, de végül az 55. lett.


„Tudtam, hogy kicsi az esély a top15-re, de meg kellett próbálni. Csalódás ez az eredmény, mert úgy érzem mindent megtettünk a csapattal ezért a trikóért és rajtunk kívülálló okok miatt nem sikerült az élen végezni.” - mondta Cavendish, aki ezzel arra a két mezőnyhajrás etapra utalt, amely végül tömegbukásba torkollott. Ha ezeket mind nem is nyeri meg, de pontokat szinte biztosan szerzett volna.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A világbajnok ennek ellenére nagyon jól viselte, hogy a lehető legkisebb különbséggel maradt le a pontversenyben. „Ilyen a kerékpársport. Valahol még örülök is Rodríguez sikerének. Rettenetes érzés lehet az utolsó napon elveszíteni a rózsaszín trikót. Így legalább a dobogóra állhatott a piros trikóval.”


Cavendish minden elismerést megérdemel, sok sprinterrel ellentétben végig szenvedte a brutális hegyeket. Igaz, nehéz perceket élt át. „Azt mondják, ami nem öl meg, az erősít. Én nem így érzem, ez a Giro kivégzett engem. A Giro a legnehezebb háromhetes verseny a világon. A Tour-t a verseny irama teszi nehézzé, a Girót az ördögi hegyek.” – fogalmazott a világbajnok, aki szerint tévhit, hogy a gruppettóban a csapat kísérő kocsija húzza fel a hegyekre.


„Ez egy elterjedt tévhit velem kapcsolatban. Gyakorlatilag én vagyok az egyetlen hátul, aki nem kapaszkodik, akit nem húznak fel a hegyre. A versenybírók mindent elkövetnek, hogy még tovább nehezítsék az életünket... Bár most teljesen ki vagyok merülve, nagyon élveztem a versenyt. Imádom a Girót, imádom ezt az országot.” – jelentette ki Cavendish.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2012.05.29. 18:43
Hát nem tudom, szerintem a grupettoban nem nagyon lehet tolni senki, egyszerűen nem férsz oda. Ha egyesével jönnek, akkor igen, ha már 5-10-en vannak, akkor nehéz.

2012.05.28. 15:46
Valahol igaza van, mivel ot inkabb toltak (a nezok) mint huztak (autoval) :)
vegtelen video van a neten a sok tolasrol.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések