Bikefun eliminátor kupafutam eredménylista és fotógaléria

E-mail  Nyomtatás
2018. április 08.
  |   Szerző: VELO.hu

eBike.hu Eleminátor kupasorozat
Bikefun Eleminátor 2. kupafutam

 

Végre a szabadban a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban rendezhettük meg a második Eleminátor futamot.
Bár az időjárás minden pozitív jóslat ellenére kezdetben próbálta nehezíteni a körülményeket és a technikai rész feladatainak eszközeit igen csúszóssá tette, de mire kezdődtek az Eleminátor futamok már a Nap is előbújt olykor.


A Hungexpon rendezett első futamon 64-en álltak a rajtvonalhoz, most viszont 84 nevezőt regisztráltak a szervezők. A 30%-os növekedés az Eleminátor sorozat jövőjét is jelenti. Április 22-én a Mozgásvilág Tesztnapon kerül megrendezésre a 3. SHIMANO Eleminator tavaszi záró futamot, mely hab a tortán, hiszen óriási szakmai közönség előtt mutathatják meg magukat a fiatalok és idősebbek egyaránt! Itt kerül kiosztásra a csapatoknak szánt 500.000,- ft-os pénzdíj, mely a futamokon szerzett pontok alapján lesz kalkulálva.


Bár még sokan (versenyzők, klubok, szakvezetők) óckodnak az Eleminátor versenyek kipróbálásától, de mi sem bizonyítja jobban e formáció létjogosultság, mint az, hogy U19-es XCO bajnokunk Buzsáki Virág is elidult a kupában és nagyon jó véleménnyel volt róla!


Ideális versenyzési forma ez az utánpótlásnak, hiszen míg a verseny első felében komoly technikai akadályokat, feladatokat teljesítenek, addig a második részben az Eleminátor futamokon, kieséses rendszerben több, néhány perces, de intenzív körben küzdenek váll vállhoz vetve a gyerekek. Nagyon jó, hogy a gyerekek sportolásra egész nap biztosított. Míg a technikai feladatok folynak (délelőtt), aki éppen nincs soron, kedvére járhatja az Eleminátor pályát és „kóstolgathatja” a beépített akadályokat… A délutáni futamok alatt aki éppen nem szurkol az ismét gyakorolhat a technikai részen.


Elengedhetetlen Búr Zsolt versenyigazgató évtizedes szakmai gyakorlata, a Superior csapat önzetlen hozzáállása, a csapat képzett edzőinek tudása és nagyon fontos a támogatók anyagi, tárgyi hozzájárulása, mely lehetővé teszi, az alacsony nevezési díjakat a magas minőségű szolgáltatásokat és az igényes vendéglátást!


Köszönet illeti:
eBike.hu
Bikefun Kft
Paul Lange Kft (Shimano)
Tatár Pékség Kft
High5
Casco
Prevost Kft
Úttárs Superior MTB Team
K2 Autó Kft
Cillit Hungari Kft
Mozgásvilág.hu
Jarritos üdítőital

 

Találkozunk 04.22-én a Mozgásvilág Tesztnapon a 3. Shimano Eleminator futamon!
Nevezz, ha még nem neveztél!


https://www.superiormtbteam.com/eleminator-kupa

Sós Bendegúz kisfilmje az első futamról
https://www.youtube.com/watch?v=VM_SFihZqfk&t=30s

 


Teljes eredménylita a letölthető dokumentumok közt. 

Fotógaléria (Bak Ferenc képei)  Itt.

Diavetítéshez kattints a képre

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések