Beszámoló az MKSZ közgyűlésről, Madarász Gábor az új elnök és teljesen új elnökség lett!

E-mail  Nyomtatás
2012. április 22.

Megtartotta rendes éves és tisztújító közgyűlését a Magyar Kerékpársportok Szövetsége. A tegnapi, elmaradt közgyűlés után a mai, már létszámtól függetlenül, az alapszabály értelmében mindenképpen érvényesnek minősült, a 96 bejegyzett klubból 54 volt jelen.  Az elnökség, a korábbitól eltérő nevekkel és "új arcokkal" állt fel, így valóban új irányvonalon folytatódhat a szövetség munkája.Az elnök személyére egyetlen jelölés érkezett, Madarász Gábor személyében, melyet a közgyűlés egyhangúan elfogadott. Madarász ismertette a korábbi előéletét a hazai kerékpársportban, elsősorban a Millenáris kerékpárpálya újjáépítésére kitérve. A közgyűlés az egyetlen elnöki jelölést, egyhangúan megszavazta. A három alelnöki pozícióra összesen 4 jelölés érkezett, az alelnökök végül Katona Kálmán (a mountain-bike szakág jelenlegi elnöke), Kocsis Sándor és Somogyi Miklós (a BMX szakág jelenlegi elnöke) lett, Törzsök Zsolt (az országúti szakág jelenlegi elnöke) jelölését a közgyűlés nem szavazta meg.

A maradék két elnökségi tag pozícióra szintén négy jelölés érkezett, közülük Eisenkrammer Károly és Veszelovszki Zsolt lettek megszavazva, Törzsök Zsolt és Kovalóczy Áron nem kapta meg a bejutáshoz szükséges szavazatot.

A közgyűlés érdekessége, hogy az országúti szakág jelenlegi vezetősége részéről, senki nem került be az új elnökségbe, de ettől még az országúti szakágban érintett sportolók, sportvezetők nagy számban kerültek be. . A közgyűlés egyébként nagyon kulturált formában és hangulatban zajlott.


A közgyűlés napirendi pontjai voltak még a tisztújításon túl:


1/ Az elnökség tevékenységéről szóló éves beszámoló;


A leköszönő elnökség beszémolójának központjában szerepelt, csökkent a versenyzői engedélyek kiadása az elmúlt 3 évben, főleg az utánpótlás korúaknál. A licenszek árai 2009-he képest nem emelkedtek. 6,2 állami támogatás került megszavazásra 2011-re az MKSZ részére. 1,7 milliót vissza kellett utalni, mert a 2010-es költségvetést nem fogadta el teljes mértékben a minisztérium.

Az első napirendi pontot, bár a felmerülő kérdések némelyikére a lemondó elnökség nem válaszolt, elfogadta.


2/ A Felügyelő Bizottság jelentése;


A FEB beszámoló elfogadta az elnökség 2011-es gazdasági mutatóit és megállapította a szövetség a tavalyi évben összességében sikeresen tevékenykedett. Egyben jelezte, az MKSZ számára bevétel növelésre lenne szükség.


A második napirendi pontot a közgyűlés egyhangúan elfogadta.


3/ A Szövetség pénzügyi helyzetéről szóló számviteli törvény szerinti beszámoló és
közhasznúsági jelentés;


A harmadik napirendi pontot a közgyűlés egyhangúan elfogadta.

4/ 2012-es évre vonatkozó pénzügyi és szakmai terv;


Visszás helyzet alakult ki, hiszen az elnökség már korábban lemondott, ettől függetlenül egy tervet a közgyűlésre még összeállítottak. A tervben a következő tételek szerepeltek:

  • Bevételek: Egyesületi tagdíj: 0,5 millió, Licenszdíj: 1,5 millió, Állami támogatás: 5,5 mió
  • Kiadások: Általános működésre: 6 millió, Utánpótlás nevelésre: 1,5 millió


A közgyűlés ezt a pontot, 26 nem és 19 szavazat igen ellenében nem fogadta el, így ezt egy következő közgyűlésen újratárgyalják.


Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2012.04.25. 10:37
Túl van lihegve, igazad van Mása! Csak az a kérdés, hogy melyik irányba indul útjára az új Szövi. Eltakarítani végleg Törzsököt, vagy vele együtt dolgozni? Van e rá esélyük, Madarász Gábor mennyire "barátja" Törzsök Zsoltnak, Eisennek milyen lehetőségei vannak, mennyire, és miben kap szabad kezet. Lehet, hogy ő is még az eleinstandolt Tour de Hongrie miatt háborog, Törzsök ellen fordítja energiáit? Reméljük nem, és végre összefog a két pali, meg mindenki a vezetésben!

2012.04.24. 17:32
Balog Zoltánnak van, tisztán maximálisan igaza!
Eisen bővebb információ alapján jellemezte a közgyűlést, szerintem, korrekten.
Monti, hisztérikus, alap nélküli hozászolása, jellemző egy körre, ilyeneket várnak valószínűleg az MKSzSz közgyűlésén.
Mindezek mellett egy elnökségnek szerintem, egyáltalán nem kell szakmainak lennie. Meg vannak erre a kialakult szervezeti formák, ahol lehet az érdekeket érvényesíteni.
Erősen túl van lihegve ezeknek a választásoknak a jelentősége, HA minden egyéb működik végre a nemzetközi gyakorlat szerint.

2012.04.24. 14:17
Mindegy ki és hogyan kapcsolódik a montisokhoz, országútisokhoz, stb-hez. a lényeg, hogy mit tesznek majd le az asztalra. A bizalmat megkapták. Rajtuk a sor. Hajrá!

2012.04.23. 10:16
monti,
AZ új elnök országútis és ott van Eisenkrammer is. Remélem hamarosan eltûnik a sportból az a sok reflex, ami a hozzászólásodat is jellemzi. Szerintem sokan unjuk már ezt nagyon. Tudom, majd kapok az írásomért, de vállalom.

2012.04.23. 10:15
Sok tanulsággal szolgált a hétvégi közgyűlés. Számomra is. Azon túl, hogy beválasztottak az elnökségbe (itt is köszönöm ehhez a bizalmat), elgondolkoztatóak a szavazati és általában a részvételi arányok.
Annak ellenére, hogy az MMTBSzSz közgyűlést is tartottak délelőtt, nagyon kevés MTB szakában érdekelt klub jött el. A több mint hatavanból 19 szavazott délelőtt az MTB közgyűlésen, és közülök is többen (legalább 3-an) hazamanetek. Lehet, hogy jött még 1-2 montis klub délutánra (az MKSz közgyűlésre), de azt nem lehet elvitatni, hogy az MKSz közgyűlsen a szavazattal rendlekező klubok között túlnyomó többségben az országúti szakágban érintettek voltak jelen (előzetes számításaim szerint minimum 30-an).
Vagyis, nem igaz az, hogy az országúti szakágat háttérbe szorította volna bárki is ezen a közgyűlésen. Erre lehetősége sem volt (egyébként szádéka sem) senkinek. Ráadásul a mountain bike szakából érkező klubok nem képeznek olyan erős, egységes szavazóbázist, mint amelyet az MKSzSz vezetése állított fel az elmúlt években.
E mellett érdemes egy szempillantást vetni a megválasztott tisztségviselőkre és sportmúltjukra, amelyből kiderülhet, hogy vajon milyen kötődésük van az országúti szakághoz:
- Madarász Gábor - amatőr kerékpáros, bevallottan a pálya és az országúti időfutam szerelmese.
- Kocsis Sándor - fiatal korában országúti versenyző volt, ezer baráti szállal kötődik ehhez a szakághoz
- Somogyi Miklós - pályán lett olimpiai bajnok (1984. Moszkva), sokszoros pálya és országúti bajnok, a szakág ikonja.
- Katona Kálmán - nem tudok országúti sportmúltról, de mountain bike-osról sem. Mint egykori közlekedési miniszterben, nála más képességekre, tudásra számítunk, mint a sportszakami ismeretek.
- Veszelovszki Zsolt - média vállalkozó. Őt sem a sport tudásáért szeretjük, hanem azért, amit az életben vállalkozóként elért. Kapcsolatai sokat érhetnek a sportág számára.
- Eisenkrammer Károly - Igaz, MTB szakágban is voltam magyar bajnok, de országúton és pályán is.
- A FEB elnöke (Dr. Gíró-Szász János) szintén régi orszgúti bringás, a FEB egyik tagja (Kesjár Attila) egy országúti klub vezetője, és a FEB másik tagja (Dr Cseh Veronika) az egyedüli a vezetésben, akire igaz lehet az, hogy "csak" a mountain bike szakághoz van kötődése.

2012.04.22. 21:52
Szerintem nincs országút és nincs monti érdekellentét - kerékpár sport van. Csak mellékesen jegyzem meg Sománál Eisinél, Kocsis Sanyinál azért mindenképp fellelhető az országúti kötődés is. Az pedig, hogy demokratikus formában egy ilyen összetételű elnökség lett megszavazva az egy jelzés arra, hogy maradéktalanul nem mindenki elégedett azzal a munkával, ami eddig zajlott és esélyt kívánnak többen adni olyan embereknek, akik meg szeretnék próbálni jobban csinálni. Szerintem itt senki nem szúrt ki senkivel és nem is azért szavazott a jelöltekre, hogy a másikkal kiszúrjon. Egyszerűen a változás mellett voksoltak többen. Ez az élet rendje.

2012.04.22. 21:27
Somogyi szerinted tényleg BMX-es?

2012.04.22. 20:38
Gratulálok az új vezetésnek, bízom benne, hogy sikereket tudnak elérni.
Egy valami azonban nagyon elszomorít. Az országúti szakágat senki nem nem képviseli MKSZ az új vezetésében. Ez köszönhető azoknak az egyesületi vezetőknek, kik nem mentek el. Volt ki ott volt és a szavazatával nem támogatta, hogy a szakágat is képviselje valaki. Gratulálni tudok neki, azoknak is akik nem mentek el. Büszkék lehetnek magukra, jól kiszúrtunk velük címen. De egyet nem vesznek figyelembe! Nincs képviselete az országúti szakágnak! Ennek lesznek még következményei, de akkor ne sírjanak.
Tudom majd kapok az írásomért, de vállalom.

2012.04.22. 16:58
Gratulálok az újonnan választott elnökségnek! Munkájukhoz sok sikert kívánok! Sok erőt, kitartást a megújuláshoz!

2012.04.22. 16:26
Amit az új elnökről olvastam/láttam, az alapján nem lesz mostohagyerek az országút! Láttunk már "országútis" elnökséget, és tudjuk hova jutottunk velük...

Szóval kitartást, és sok sikert az új elnökségnek, a (nem is kevés) munkához! (És mentességet a gáncsoskodóktól)

2012.04.22. 16:22
Sikeres munkát kivánok az új elnöknek és elnökségnek!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések