Bergen 2017: Pirrone duplázott a junior lányoknál, francia siker az U23-as fiúk mezőnyversenyén, Pelikán szökésben

E-mail  Nyomtatás
2017. szeptember 22. péntek
  |   Szerző: velo.hu

A junior lányok és az U23-as fiúk mezőnyversenyeivel folytatódott a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság.

A junior lányokra 76,4 kilométer várt a bergeni körpályán, ahol az egyenkénti időfutam világbajnoka az olasz Elena Pirrone semmit sem bízva a véletlenre az utolsó emelkedőn megindult, s végül bő tíz másodperces előnnyel haza is ért a többiek előtt, így a kronót követően a mezőnyversenyt is megnyerte. Az ezüstérmet a dán Emma Cecilie Norsgaard, míg a bronzot a szintén olasz Letizia Paternoster szerezte meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U23-as fiúk 191 kilométert teljesítettek, a mezőnyben négy magyar kerékpárossal, nevezetesen Móricz Dániel, Peák Barnabás, Pelikán János és Valter Attila kvartettjének szoríthattunk. Közülük Pelikán János remekül versenyezve közel hetven kilométert töltött szökésben, ez idő alatt rengeteget mutatta a kamera, ezzel öregbítve hazánk kerékpársportjának hírnevét. A rajtot követően előbb egy öt, majd egy hat fős sor lépett, el, akik idővel összezártak, Pelikán egyedül ért fel hozzájuk.

 

A szökés legnagyobb előnye három percnél tetőzött, a norvég válogatott ugyanis nem engedte messzire őket, így amikor akarták utol is érték a sort.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A végjátékhoz közeledve kissé kaotikussá vált a viadal, az utolsó emelkedőn a csapatidőfutamban világbajnoki címet szerző német Lennard Kamna indult meg, akivel csak a nemrégiben 1.1-es Europe Tour versenyt nyerő francia Benoit Cosnefroy tudott menni.


Cosnefroy a sprintben jóval erősebbnek bizonyult, így megnyerte a világbajnokságot Kamna előtt. A harmadik helyet és ezzel a bronzérmet a dán Michael Carbel szerezte meg.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A magyarok közül csak Peák Barnabás ért célba, ő a 100. helyen zárt 9 perc 16 másodperc hátránnyal. Valter Attila bukott, kerékpárt is kellett cserélnie, emiatt adta fel viszonylag hamar a viadalt.


A világbajnokság a junior fiúk és az elit hölgyek mezőnyversenyeivel folytatódik.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések