Benkó Barbara második idényét kezdi a Ghost Factory Racing Team színeiben (+videó)

E-mail  Nyomtatás
2019. január 05. szombat
  |   Szerző: velo.hu

A 2018-as idényt követően 2019-ben is a német Ghost Factory Racing Team csapatát erősíti kiváló hegyikerékpárosunk Benkó Barbara.

A német Ghost kerékpárgyár évek óta törekszik arra, hogy támogassa a legjobb versenyzőket, épp ennek kapcsán alapították meg 2011-ben a saját gyári csapatukat. Kezdetben a svéd Alexandra Engen volt a sor legfőbb húzóneve, ám a csapatvezetés célkitűzése mindig is a közép és hosszú távú sikerekben volt keresendő, így folyamatosan igyekeznek a lehető legjobban erősíteni.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2019-es keretben mindössze egyetlen változás lesz, távozott a dán Malene Degn, helyére a tavalyi évben berobbanó olasz Marika Tovo érkezik, aki amellett, hogy megnyerte hazája U23-as bajnokságát, korosztályában az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is dobogóra állhatott.


Mellette a holland olimpikon Anne Terpstra, az egykori világbajnoki ezüstérmes osztrák Lisa Pasteiner a magyar bajnok Benkó Barbara és a korábbi U23-as világbajnok, regnáló U23-as Európa-bajnok svájci Sina Frei teszi teljessé 2019-ban a Ghost Factory Racing hegyikerékpáros csapatát.

 


Benkó Barbara már évek óta jelen van a hegyikerékpározás nemzetközi színterén. Juniorként Világ-és Európa-bajnoki érmeket szerzett, részt vett a londoni olimpián és az elit világbajnokságok során is rendre kiválóan szerepel. Számtalan magyar bajnoki címének köszönhetően az évek során már hozzánőtt a nemzeti trikolór.


Barbi a téli felkészülés nagy részét Dél-Afrikában végzi.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések